Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is een stille liefde?
Wat is een stille liefde?

Wat is een stille liefde?

Welke online datingsite?
10 augustus 2021

Je bent verliefd op iemand. Maar die andere persoon is al getrouwd, of misschien ben jij wel getrouwd. Wat vervolgens gebeurt, is dat je je liefde voor die persoon nooit uitspreekt. Uit angst om de andere of je eigen relatie te verpesten. Soms gebeurt het echter ook gewoon uit angst om te vertellen dat je verliefd bent. Geen van beiden is bezet, maar je bent gewoon te bang om je gevoelens voor die andere persoon toe te geven. Dit noemen we dan een stille liefde. In onderstaande tekst geven we je een aantal voorbeelden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hij of zij is al bezet

Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom een liefde onuitgesproken blijft. Je bent al jaren samen met iemand en plots word je verliefd op een collega. Jullie hebben een klik, maar je hebt ook nog steeds sterke gevoelens voor je huidige partner. Je weet ook dat je veilig bent bij die laatste en je weet totaal niet wat je moet verwachten van een eventuele date met die collega. Je neemt daarom het zekere voor het onzekere, en je onderdrukt je gevoelens voor die collega. Maar diep vanbinnen groeit je liefde voor die persoon wel. Dit is een voorbeeld van stille liefde.

stille liefde 2

Ben ik gay?

Homo, lesbienne of biseksueel zijn: het was jarenlang een taboe en helaas is het dat nog steeds voor sommige mensen. Je hebt dan ook veel getrouwde mensen die dit gevoel jarenlang hebben proberen te onderdrukken. Uit angst om hun huwelijk te verpesten of uit angst om het leven van hun kinderen volledig op z’n kop te zetten. Het is dus mogelijk dat deze mensen al jarenlang stiekem verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Maar uit angst spreken ze deze liefde nooit uit. Ook dit is een voorbeeld van stille liefde.

Zoals Romeo en Julia

Soms is een liefde ook absoluut verboden. Dit kan zijn door culturele verschillen. Een mooi voorbeeld is de film Black van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. In deze film worden een Marokkaanse jongen en een meisje van Afrikaanse afkomst verliefd op elkaar. Maar zo’n liefde is verboden binnen de wetten van hun vriendengroepen. Denk ook aan het verhaal van Romeo en Julia. Veel families hebben vetes met andere families. Word je dan verliefd op een persoon van die andere familie, dan weet je dat het niet makkelijk wordt. In zo’n gevallen wordt de liefde dan ook niet uitgesproken en worden de gevoelens onderdrukt. Ook dit kan gezien worden als stille liefde.

romeo en julia

Probeer eerlijk te zijn

Stille liefde is natuurlijk niet gezond. Je kunt je gevoelens namelijk niet eeuwig verbergen, want zo’n geheim kan zwaar op je gemoedstoestand wegen. Probeer daarom altijd eerlijk te zijn, vooral als het gaat om iets dat zo belangrijk is als de liefde. Wees in de eerste plaats eerlijk tegen jezelf en in de tweede plaats waarvoor je gevoelens koestert. Het zou best kunnen zijn dat die andere ook hetzelfde voor jou voelt. En dat kan het begin zijn van iets moois!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *