Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Eindelijk zeggen dat je verliefd bent? Zo doe je dat!
Iemand vertellen dat je verliefd bent

Eindelijk zeggen dat je verliefd bent? Zo doe je dat!

Welke online datingsite?
05 september 2021

Iedereen zal kunnen beamen dat verliefdheid het beste gevoel is dat je kunt hebben. Je wordt hier immers extra vrolijk door, bent in de zevende hemel en alles lijkt ineens een stuk mooier en zorgelozer. Toch kan het ook een flinke belemmering zijn in je houding tegenover de persoon in kwestie, als je haast misselijk wordt van het gedraai van vlinders in je buik en geen zinnig woord lijkt uit te kunnen brengen wanneer je in zijn of haar buurt bent. Verliefde gevoelens kunnen je ook heel zelfbewust maken, waardoor je je telkens afvraagt hoe je over komt, of je kleding nog goed zit en of hetgeen je net zei wel positief is overgekomen. Het zoeken naar juiste manieren om jezelf te presenteren, kunnen bovendien erg vermoeiend en zelfs verwarrend zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Iemand vertellen dat je verliefd op hem of haar bent!

Er is niets spannender dan verliefd zijn op iemand, maar het kan ook angstaanjagend zijn om je gevoelens te delen met degene die je leuk vindt. Het idee van afwijzing kan je tegenhouden om je liefde te verklaren. In onze blogpost “Iemand vertellen dat je verliefd op hem of haar bent” geven we tips over hoe je je liefde op een efficiënte manier kunt delen. Van het vinden van de juiste moment om het te vertellen tot de juiste woorden te gebruiken, onze tips helpen je om je liefde op een onvergetelijke manier te verklaren.

Moed opbrengen

Een volgende stap, waarbij je de ander vertelt dat je verliefd op hem of haar bent, kan dan ook helemaal onmogelijk lijken. Toch zal een houding van schijnbare desinteresse en nonchalance je niet brengen waar je mogelijk wel wilt zijn, namelijk in een hechte relatie of tenminste op leuke date. Hiervoor zal toch de nodige moed opgebracht moeten worden, als je wil ontdekken wat er voor jullie mogelijk is.

Reden tot twijfel

Een belangrijkste drempel om iemand gewoonweg te vertellen dat je verliefd op hem of haar bent, is het risico op afwijzing. En niemand zit daar begrijpelijkerwijze op te wachten. Zeker niet als je gevoelens oprecht zijn en je iemand werkelijk leuk vindt. Dan is het uiteraard belangrijk voor je dat de ander jou ook leuk vindt en met je wil afspreken voor een date. Het vooruitzicht dat je liefdesgevoelens niet beantwoord zullen worden, kan een duidelijke reden zijn om af te zien van het vertellen wat iemand voor je betekent. Echter heb je hierdoor ook geen mogelijkheid om te zien of er meer mogelijk is voor jullie.

twijfel

Door je gevoelens voor je te houden, weet de ander immers ook niet wat jij voor hem of haar voelt en kan een mogelijk voorgang tot een relatie al bij voorbaat stagneren. Het is dan ook zeker raadzaam om de stoute schoenen aan te trekken en de ander mede te delen wat je voor hem of haar voelt. Het zou zo maar kunnen dat dit voor de ander precies hetzelfde is. Door eerlijk te zijn over je gevoelens, open je deuren naar misschien precies hetgeen je hoopt.

Zonde van kostbare tijd

Het uitstellen van het delen van gevoelens kan leiden tot verlies van kostbare tijd die je anders mogelijk samen op een gezellige en intieme manier had kunnen invullen. Hoe langer je het uitstelt en op vriendschappelijk basis verder gaat of zelfs amper in contact komt met de ander, des te lastiger wordt het om de stap naar nabijheid te maken. Voor de ander blijkt ook zo weinig dat je interesse hebt, waardoor de aandacht mogelijk zelfs naar anderen uit zal gaan en je je kans verloren ziet gaan. Dit wil je koste wat kost uiteraard vermijden.

afwijzing

Het risico op afwijzing kan uiteindelijk minder groot verlies opleveren, dan wanneer je helemaal niks onderneemt en het contact bij voorbaat al enkel op afstand plaatsvindt. Door een stap te zetten richting openhartigheid kan het ook zomaar gebeuren dat je precies krijgt waar je op hoopt. Dit is altijd nog meer waard dan op voorhand al alleen blijven en mogelijk toekijken hoe iemand anders met hem of haar wegloopt.

Let op signalen en deel je gevoel

Om er enigszins zeker van te kunnen zijn dat je liefdesverklaring goed ontvangen gaat worden, kun je de periode die hieraan vooraf gaat gebruiken om te letten op signalen dat de ander jou ook leuk vindt. Dit kan variëren tussen blozen, contact met je leggen of je nabijheid te zoeken, of als je merkt dat de ander naar je glimlacht en wegkijkt zodra jullie blikker elkaar kruizen. Hieruit kan zeker blijken dat de ander jou ook leuk vindt en wordt het delen van dit gevoel een stuk minder spannend.

Zodra duidelijk voor je is dat je kans maakt, kun je de ander vertellen dat je verliefd bent. Dit kun je doen op een manier die voor jou goed voelt. Het afwachten van een gepast moment behoort ook tot de mogelijkheden. Het hoeft geenszins geforceerd te worden. Een spontaan, assertief en speels moment zal zich ongetwijfeld vanzelf voordoen, waarop je je kans kunt grijpen om hem of haar te vertellen wat je voor de ander voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *