Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe wijs je iemand netjes af na een aantal dates?
Hoe wijs je iemand netjes af na een aantal dates?

Hoe wijs je iemand netjes af na een aantal dates?

Welke online datingsite?
08 september 2021

Tijdens het daten met iemand kom je er vaak al snel achter of het verder iets kan worden of niet. Ook is het mogelijk dat er zeker wel een klik en aantrekking is, echter zie je toch niet direct een toekomst voor jullie beiden weggelegd. Dan kom je op een gegeven moment, na een aantal dates, op een punt waarop je de ander moet vertellen waar je staat. Duidelijk maken dat je geen interesse meer hebt om de relatie door te zetten kan een moeilijk moment zijn voor jullie beiden. En het kan dan ook lastig zijn te bedenken hoe je dit het beste uit kunt voeren. Je wilt de ander natuurlijk niet kwetsen en toch zul je duidelijk moeten zijn dat je liever niet meer het daten wilt voortzetten. Maar hoe wijs je iemand netjes af na een aantal dates?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vind je moed!

Doordat je na een aantal dates al enige interesse hebt getoond en weet van de ander dat hij of zij openstaat voor een relatie, in het geval er sprake is van een daadwerkelijke klik, wordt het extra moeilijk om het daten te verbreken. Mogelijk houdt de ander namelijk nog wel vast aan het verlangen en de hoop om het daten verder uit te bouwen tot een relatie. Wanneer het echter van jouw kant uit niet meer wil lukken en je eigenlijk al tot de conclusie bent gekomen dat het niet een juiste match is, zul je toch de stoute schoenen moeten aantrekken om hem of haar hiervan op de hoogte te brengen. Je zult de moed moeten opbrengen om het met je date te bespreken.

moed vinden

Stel het niet uit

Hoe langer je wacht, des te moeilijker wordt het om de boodschap op een nette manier over te brengen. Elke volgende date die jullie hebben, geeft de ander mogelijk de indruk dat alles goed gaat en dat er vooruitgang in de ontmoetingen zit. Je doet er niet verstandig aan om de deur open te houden, enkel en alleen om de ander niet te willen kwetsen, terwijl je eigenlijk allang beseft dat het op het einde loopt. Je maakt het ook jezelf zo veel moeilijker, door in te blijven daten zonder dat je je echt tot de ander voelt aangetrokken voor meer dan daten. Het moment gaat toch komen, dus je kunt het maar beter zo spoedig mogelijk doen.

Sla het niet over

Een manier om het daten te beëindigen is uiteraard om niets meer van jezelf te laten horen. Gewoon geen reacties meer geven en ook niet meer afspreken, van het ene op het andere moment, kan een ideale manier lijken, maar is het werkelijk niet. Je hoeft weliswaar zo niet de confrontatie aan te gaan, maar het getuigt niet echt van een eervol karakter. Evenmin doe je de persoon met wie je date een plezier, omdat hij of zij zo verwonderd achterblijft met tal van onbeantwoorde vragen. Dit is een waarlijke no-go, iets wat je werkelijk niet kunt maken.

Het is beter om op een eerlijke manier aan te geven dat je liever niet meer wilt daten. Zo kun je elkaar ook nog onder ogen komen, wanneer je elkaar onverwachts eens tegenkomt. Bovendien bouw je zo eerbied en moed op in je eigen karakter, wat een volgende keer dat je een date wilt afzeggen, gemakkelijker maakt.

uitstellen

Kies het juiste moment

Er lijkt uiteraard nooit een juist moment voor te zijn, echter kun je alsnog wel bepalen wat het beste zal werken. Mogelijk kun je nogmaals met hem of haar afspreken en gelijk bij aanvang van deze ontmoeting aangeven dat je iets wil bespreken. Vaak is dan door de toon al gelijk duidelijk welke kant het gesprek op zal gaan en hoef je de woorden enkel nog uit te spreken. Je hoeft over het algemeen ook niet te diep op de reden in te gaan. Houd het netjes en tactvol en dan verloopt het op een prettige manier.

Persoonlijk of online

Met de intrede van het internet verloopt veel communicatie per chatfunctie. Uiteraard kun je gebruik maken van de standaard afwijsberichtjes die bij datingsites ter beschikking worden gesteld. Wanneer je echter al vaker persoonlijk contact met iemand hebt gehad en enigszins een leuk contact hebt opgebouwd, is de beste manier alsnog een persoonlijk bericht of ontmoeting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.