Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Is het oké om met meerdere mensen tegelijk te daten?
met meerdere mensen tegelijk te daten

Is het oké om met meerdere mensen tegelijk te daten?

Welke online datingsite?
05 oktober 2021

Daten is een sociale activiteit waarbij je met iemand afspreekt voor een leuke ontmoeting. Over het algemeen ken je iemand nog niet zo heel goed en door op date te gaan, krijg je de gelegenheid om meer over iemand te leren weten. Op een informele manier kun je zo tijd doorbrengen met iemand, leuke dingen doen en je sociale vaardigheden ontwikkelen. Wanneer blijkt dat er een daadwerkelijke klik is, kun je ervoor kiezen om vaker met iemand op stap te gaan. Mogelijk loopt het zelfs uit op een ware relatie. De vraag die bij daten wel vaak opkomt is dan, ‘is het oké om met meerdere mensen tegelijk te daten?’. Iedereen heeft hier uiteraard een eigen idee over en het is ook afhankelijk van verschillende factoren wanneer dit wel of niet wordt geaccepteerd.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Redenen om te multi daten

Eigenlijk is het heel begrijpelijk dat je als man en ook als vrouw met meerdere mensen tegelijkertijd wilt daten. Je weet immers vaak niet bij een enkele date of iemand inderdaad de geschikte partner is. Mogelijk vind je het ook gewoon gezellig om er met meerdere mensen op uit te trekken en je wil je niet direct verder niet druk hoeven maken over wat er verder uit voort zal bloeien. Het is dan de aangewezen methode om het gezelschap van meerdere mensen op te zoeken en zo te ontdekken met wie je de beste tijd beleeft.

Casual dating

Je zit zo niet direct aan iemand vast en geeft ook niet gelijk de indruk dat je iemand als vaste partner beschouwt. Ook de mensen met wie je date, weten zo dat de kaarten nog openliggen en dat als ze echte interesse hebben, misschien nog beter hun best voor je zullen moeten doen. Door te daten met meerdere mensen houd je meer afstand en kun je op een meer casual manier voor jezelf bepalen wat je precies wilt.

multi daten

Zowel mannen als vrouwen multi daten

Waar het daten met meerdere mensen voorheen meer door mannen werd opgepakt, zie je tegenwoordig ook steeds meer vrouwen die op het multi daten overstappen. Vrouwen hebben zelfs een waar roulatiesysteem bedacht waarbij ze de mensen met wie ze daten met elkaar afwisselen. Hierbij gaat het er vaak om dat een vrouw in eenzelfde periode afzonderlijk op date gaat met twee mannen en na een aantal afspraken bepaalt welke man ze nog vaker wil zien. Vervolgens kiest ze voor de plaats waar de ene date afviel, een andere man uit. Zo kan een vrouw telkens opnieuw bepalen welke man haar het meest aanspreekt en of er meer mogelijk is op de langere termijn. Je kunt op deze plezierige manier kritischer te werk gaan en uiteindelijk zal de juiste partner overblijven.

Regels voor het multi daten

Om de vraag ‘is het oké om met meerdere mensen tegelijk te daten?’ te beantwoorden, zul je merken dat er wel enkele ongeschreven regels waar iemand zich aan kan houden, wanneer de keuze valt op multi daten. Zo wordt het vaak niet gewaardeerd om op eenzelfde avond met meerdere mensen na elkaar te daten. Gun je date de tijd en aandacht die hij of zij verdient en zorg ervoor dat je aandacht niet versnipperd raakt.

meerdere mensen daten aandacht

Maximaal aantal verschillende dates

Het getuigt van weinig respect om van de ene date naar de volgende te gaan. Zorg er tevens voor dat je niet te veel mensen tegelijk date, drie is het maximumaantal wat je op een nette manier kunt handelen. Blijf bovendien oprecht en eerlijk naar je dates en geef aan wanneer je liever niet meer met iemand afspreekt en verwacht dat het niet tot iets meer kan uitgroeien. Als het daten werkelijk bedoeld is om de markt te verkennen, wissel dan ook voldoende af. Zo blijft het eerlijk en houd je niemand aan het lijntje.

Houd het netjes

Met multi daten gaat het om het hebben van een gezellige tijd met iemand. Weerhoud jezelf nog van te veel seksueel contact, omdat het anders een andere intentie krijgt. Vaak kunnen mensen accepteren dat je meerdere mensen date, echter is het niet oké om ook met iedereen intiem te zijn. Zodra dit in beeld komt, spreek je eigenlijk niet meer van daten, maar ga je al meer richting een relatie en is het minder oké om met meerdere mensen tegelijk te daten.

Eén reactie op “Is het oké om met meerdere mensen tegelijk te daten?”

  1. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

    Uit navraag bij de dames met wie ik op datingsites correspondentie had, blijkt dat zij zeer veel reacties krijgen. Mannen krijgen veel minder of nauwelijks reacties. Een keer raden wie er vooral parallel daten: vrouwen!
    Niet zelden bespraken zij de grote hoeveelheid dates of lieten ze mij weten dat ik slechts een van de vele opties was. In die zin kun je vrouwen op datingsites zien als een populaire attractie in een pretpark: de rij wachtenden is lang, het ritje is maar van korte duur, na jou is de volgende aan de beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *