Welke Online Datingsite
Wat is casual dating?

Wat is casual dating?

Welke online datingsite?
11 juli 2021

Casual dating is een vorm van dating waarbij vrijwel geen verplichtingen komen kijken. Voor iedereen die vooral veel plezier wil beleven aan het daten en die eigenlijk niets voelt voor het voldoen aan alle verplichtingen die komen kijken bij een vaste relatie is casual dating een uitstekende optie. Wel is het altijd belangrijk dat beide partijen het erover eens zijn dat het gaat om casual dating. Wanneer dit niet duidelijk is, dan kunnen er op den duur problemen ontstaan, in de meeste gevallen omdat één van beide partijen toch eisen gaat stellen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Casual dating: is dat daten zonder gevoelens?

Nee, dit hoeft niet zo te zijn. Het komt zeker voor dat casual dating gebeurt tussen twee personen die wel iets voor elkaar voelen. Toch is het zo dat beide partijen zich niet willen binden aan de ander. Vaak is het bij casual dating toegestaan om ook afspraakjes met anderen te maken, maar dit hoeft niet zo te zijn. Uiteindelijk worden de regels van casual dating vooral onderling gemaakt. Hierdoor kan het zijn dat er afgesproken wordt dat er geen andere dates plaatsvinden naast de casual dates tussen beiden. Hierdoor zal het dan weer wel sneller voorkomen dat één van beide partijen sterkere gevoelens gaat ontwikkelen en dit is niet goed als de andere partij het bij casual dating wil houden.

casual dating

Is het vergelijkbaar met een open relatie?

Tot op zekere hoogte is casual dating wel te vergelijken met een open relatie, maar bij een open relatie is er wel sprake van diepe gevoelens voor elkaar. Bij een open relatie is het zo dat beide partijen van elkaar houden en niet houden van de andere personen waarmee zij daten. Ook kan het tot op zekere hoogte worden vergeleken met het zogenaamde friends with benefits, maar ook hier is een heel belangrijk verschil. Bij dit soort relaties gaat het om vriendschappen waarbij de twee personen af en toe met elkaar naar bed gaan. Dit zijn de zogenaamde benefits. Bij casual dating hoeft er geen sprake te zijn van een seksuele relatie. Casual dating kan ook gaan om daten zonder met elkaar naar bed te gaan en dit is bij friends with benefits dan weer niet mogelijk.

open relatie huwelijk

Casual dating iets voor jou?

Het is natuurlijk aan jou zelf om te bepalen of casual dating iets voor jou is. Als je van jezelf weet dat je al snel diepe gevoelens voor iemand ontwikkelt wanneer iemand je aandacht geeft, dan is het in de meeste gevallen niet verstandig om aan casual dating te doen. De kans is groot dat je hart gebroken wordt, want jouw verwachtingen worden veel groter en die van de ander niet, tenzij deze natuurlijk ook (per ongeluk) diepere gevoelens voor jou ontwikkelt. Casual dating kan juist wel iets voor jou zijn wanneer je wel een band met iemand wilt hebben, maar niet volledig gebonden wilt zijn aan deze persoon. Je kunt dan vooral plezier met elkaar maken en er worden geen verplichtingen gesteld die wel worden gesteld bij het aangaan van een serieuze relatie. Datingsites die zich op casual dating richten vallen in de seksdatingsites categorie.


Seks bij Casual daten

Ben je van plan een casual date te gaan doen, dan zijn er een paar praktische dingen waar je aan moet denken om ervoor te zorgen dat het een hopelijk geslaagde date gaat worden. Wanneer je seksdate iemand afspreekt is die je nooit eerder hebt ontmoet blijft het natuurlijk afwachten of het wel of niet een succes wordt, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans dat het een geslaagde casual date wordt wel te vergroten.

Denk aan voorbehoedmiddelen

Het is misschien niet het meest romantische onderwerp, maar wel belangrijk. Een verstandig stel gaat “double Dutch”. Ook als de vrouw de anticonceptiepil gebruikt, is het heel verstandig om een condoom te gebruiken bij een seksdate. Je kent degene met wie je de date hebt immers niet goed, althans, die kans is groot. In ieder geval is het naar alle waarschijnlijkheid iemand met wie je niet regelmatig seks hebt omdat het niet je eigen partner is. Je weet dus ook niet wat diegene in de voorbije jaren heeft gedaan.

voorbehoedmiddelen

Ook als iemand geen symptomen heeft kan hij of zij een seksueel overdraagbare ziekte hebben. Dat hoeft niet meteen HIV te zijn, maar er zijn meer SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen) die heel vervelende gevolgen kunnen hebben. Bovendien loop je het risico anderen, waaronder je vaste partner als je een relatie hebt, hiermee te besmetten.

Zorg voor een veilige omgeving

Het is het verstandigst om je seksdate in een veilige omgeving te hebben. Afspreken op een verlaten parkeerterrein is een optie, maar als de ander verkeerde bedoelingen heeft heb je weinig mogelijkheden om te ontsnappen of hulp in te roepen. Afspreken in een hotel is de veiligste optie. Bij je thuis afspreken kan ook, maar ook daar zitten risico’s aan, zeker bij een eerste afspraak met iemand die je nooit eerder hebt ontmoet. Ook al denk je iemand te “kennen” omdat je diegene al verschillende keren op het internet via een chatbox hebt gesproken, de werkelijkheid bij een ontmoeting kan toch heel anders zijn.

Maak duidelijke afspraken over wederzijdse verwachtingen

Het klinkt misschien wat zakelijk, maar toch kan het verstandig zijn om vooraf duidelijk te maken wat je bedoelingen zijn. Als je alleen een (eenmalige) seksdate wilt, dan is het wel zo prettig als de ander dat ook weet. Dat voorkomt verwachtingen over een mogelijke relatie of wederzijdse gevoelens. Als je vooraf aangeeft dat je alleen seks wilt en dat je niet uit bent op een relatie, dan is da voor de ander duidelijk en ontstaan hierover hopelijk geen misverstanden.

Wat als de date tegenvalt?

Wanneer je je date ontmoet en meteen al weet dat je met deze persoon geen seks wilt, zeg dit dan ook. Met iemand naar bed gaan “omdat we dat nou eenmaal hebben afgesproken” is echt heel onverstandig. Het kan dan alleen maar tegenvallen. De teleurstelling is dan alleen maar groter dan wanneer je meteen duidelijk maakt dat je seks met deze persoon bij nader inzien niet ziet zitten. Pijnlijk is het in alle opzichten, maar het is maar de vraag hoe pijnlijk je de situatie wilt maken. Direct duidelijk zijn is meestal de minst vervelende optie

Online casual dating

Op zoek naar een casual date? Dit zijn de 3 beste datingsites voor een casual date!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.