Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De ultieme “Friends with Benefits” gids!
Friends with benefits: twee vrienden lachen, subtiele aantrekkingskracht merkbaar.

De ultieme "Friends with Benefits" gids!

Welke online datingsite?
04 maart 2024

In deze snelle, moderne wereld is het soms moeilijk om een ​​romantische partner te vinden. Friends with benefits biedt een unieke oplossing voor deze uitdaging. Het is een manier om de fysieke aspecten van een relatie te hebben zonder de verplichtingen van een traditionele romance. Maar is friends with benefits iets voor jou? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen, hoe te bepalen of je er klaar voor bent en hoe het beëindigen op een beleefde manier.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Friends with benefits

De film “Friends with benefits” heb je vast al eens gezien. Was het niet op Netflix dan was het wel tijdens de zoveelste herhaling op televisie. Zoals de titel van de film al doet vermoeden, gaat deze film over twee individuen die eerst vrienden worden en dan een beetje meer. Maar omdat beiden niet zo goed zijn in relaties, beslissen ze om het te houden op friends with benefits. In de film spelen Justin Timberlake en Mila Kunis de sterren van de hemel. En zoals in elke romcom eindigt de film natuurlijk met de twee karakters die toch kiezen voor een leven met elkaar. Helaas is de realiteit vaak anders.

Afbeeldingenserie: evolutie van friends with benefits-relatie.

Wat is het precies?

Vrienden met voordelen, het laat weinig aan de verbeelding over. Twee personen gaan door het leven als vrienden, maar doen ook nu en dan wat koppels doen. En dan gaat het vooral om seks. Mensen kiezen voor deze vorm van samenzijn als ze geen relatie willen, maar wel hun seksuele behoeftes willen vervullen. Omdat ze niet zomaar met de eerste de beste in bed willen duiken, kiezen ze voor een veilige keuze. En dat is in de meeste gevallen een vriend tot wie ze zich aangetrokken voelen. De afspraak is wel om geen gevoelens voor elkaar te ontwikkelen.

All about the sex

Bij friends with benefits draait het dus voornamelijk rond de seks. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat beide personen een goede relatie met elkaar hebben. Vriendschappelijk dan wel. Zo kunnen vrienden met voordelen ook gaan lunchen met elkaar, samen een filmpje bekijken of op reis gaan met elkaar. Daarnaast mogen ze echter ook met andere mensen uitgaan. Als dit echter serieus wordt, wordt de verbintenis verbroken. Dan gaan ze gewoon verder als vrienden door het leven. Een andere vorm hiervan is “casual dating“. Bij casual dating spreken we meestal niet over vrienden, maar slechts 2 mensen die elkaar zien slechts voor seks.

Afbeelding: twee vrienden kijken samen naar een film

Wat zijn de slaagkansen?

Op papier lijkt dit een goede manier om een periode tussen twee relaties in op te vullen. Maar in de praktijk loopt het meestal helemaal anders. De kans is heel groot dat een van de twee personen gevoelens voor de ander ontwikkelt. Als je dan niet eerlijk bent met elkaar, wordt er sowieso iemand gekwetst. Eén van beide personen kan dan in de zogenaamde friendzone terecht komen. Ook als de ander start te daten met iemand anders, bestaat de kans dat de andere partij dit niet zo fijn vindt. Hoe langer je friends with benefits blijft, hoe moeilijker het natuurlijk wordt om ermee te stoppen.

Populair onder vrienden

De slaagkans hangt natuurlijk sterk af van de betrokken partijen. In sommige gevallen zie je zelfs dat het echt eindigt zoals in de films: met een standvastige relatie, vaak zelfs voor het leven. In vele gevallen loopt het echter anders af en is de vriendschap daarna voorbij. Toch blijft het een populaire vorm van een relatie hebben onder vrienden. Vaak ontstaat het ook zomaar na een dronken avondje bijvoorbeeld. Als dat nachtje dan goed is meegevallen, beslissen veel vrienden vaak om hun vriendschap niet op het spel te zetten voor een relatie. Gewoon vrienden blijven en dan occasioneel seks hebben, lijkt dan vaak een goede oplossing.

Afbeelding: twee vrienden lachen en drinken op feestje

Hoe weet je of je klaar bent voor een friends-with-benefits-relatie?

Een friends-with-benefits-relatie is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar seksuele vrijheid en genegenheid zonder de verplichtingen en emotionele verwikkelingen van een traditionele romantische relatie. Maar hoe weet je of je klaar bent voor dit soort arrangement? Lees onderstaande punten:

  • Verwachtingen: Ten eerste is het belangrijk om te beseffen wat je verwachtingen zijn en of een friends-with-benefits-relatie aansluit bij je persoonlijke waarden en levensstijl. Het is ook belangrijk om te overwegen of je emotioneel in staat bent om een seksuele relatie aan te gaan zonder verdere verwachtingen en om te weten of je partner op dezelfde pagina staat.
  • Communiceren: Ten tweede is het cruciaal om open en eerlijk te communiceren over jullie verwachtingen en grenzen in deze relatie. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over hoe jullie omgaan met seksuele gezondheid en andere emotionele kwesties die kunnen opkomen.
  • Niet voor iedereen: Tenslotte is het belangrijk om je te realiseren dat een friends-with-benefits-relatie niet voor iedereen geschikt is en dat het niet altijd een eenvoudige of soepele weg is. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en te beseffen dat deze soort relatie niet altijd uitmondt in een gelukkig einde.

Wat zijn de risico’s van een friends-with-benefits-relatie?

Een friends-with-benefits-relatie lijkt op het eerste gezicht ideaal: seks zonder de verplichtingen van een traditionele romance. Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Het grootste risico is het verwarren van emoties en het opbouwen van verwachtingen die niet beantwoord kunnen worden. Het is ook mogelijk dat één van de betrokkenen besluit om verder te gaan met iemand anders, wat pijn en verdriet kan veroorzaken. Het is belangrijk om de risico’s te overwegen voordat je besluit om deel te nemen aan een friends-with-benefits-relatie.

Illustratie: persoon verstrikt in emoties, verwarring benadrukkend.

Hoe beëindig je een friends-with-benefits-relatie op een beleefde manier?

Een friends-with-benefits-relatie kan een fijne en casual manier zijn om aan je seksuele behoeften te voldoen, maar soms komt het moment waarop je besluit om verder te gaan met iemand anders of gewoon alleen verder te gaan. Het eindigen van zo’n relatie kan echter ongemakkelijk zijn, vooral omdat er geen formele verplichtingen zijn. Het is belangrijk om op een beleefde en respectvolle manier afscheid te nemen, zodat er geen harde gevoelens achterblijven en jullie beiden kunnen verdergaan met jullie levens. Hier zijn enkele tips voor hoe je op een fatsoenlijke manier een friends-with-benefits-relatie kunt beëindigen.

Wees je bewust van de risico’s

Een friends-with-benefits-relatie kan een uitdaging zijn, maar ook veel plezier opleveren. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken en open communicatie te hebben om problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat je bewust bent van de risico’s en weet hoe je de relatie op een beleefde manier kunt beëindigen als het nodig is. Bedenk goed of deze relatievorm bij jou past en of je er klaar voor bent voordat je erin stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---