Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Friends with benefits – Wat is het precies?
friends with benefits

Friends with benefits - Wat is het precies?

Welke online datingsite?
14 februari 2021

De film “Friends with benefits” heb je vast al eens gezien. Was het niet op Netflix dan was het wel tijdens de zoveelste herhaling op televisie. Zoals de titel van de film al doet vermoeden, gaat deze film over twee individuen die eerst vrienden worden en dan een beetje meer. Maar omdat beiden niet zo goed zijn in relaties, beslissen ze om het te houden op friends with benefits. In de film spelen Justin Timberlake en Mila Kunis de sterren van de hemel. En zoals in elke romcom eindigt de film natuurlijk met de twee karakters die toch kiezen voor een leven met elkaar. Helaas is de realiteit vaak anders.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is het precies?

Vrienden met voordelen, het laat weinig aan de verbeelding over. Twee personen gaan door het leven als vrienden, maar doen ook nu en dan wat koppels doen. En dan gaat het vooral om seks. Mensen kiezen voor deze vorm van samenzijn als ze geen relatie willen, maar wel hun seksuele behoeftes willen vervullen. Omdat ze niet zomaar met de eerste de beste in bed willen duiken, kiezen ze voor een veilige keuze. En dat is in de meeste gevallen een vriend tot wie ze zich aangetrokken voelen. De afspraak is wel om geen gevoelens voor elkaar te ontwikkelen.

friends with benefits

All about the sex

Bij friends with benefits draait het dus voornamelijk rond de seks. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat beide personen een goede relatie met elkaar hebben. Vriendschappelijk dan wel. Zo kunnen vrienden met voordelen ook gaan lunchen met elkaar, samen een filmpje bekijken of op reis gaan met elkaar. Daarnaast mogen ze echter ook met andere mensen uitgaan. Als dit echter serieus wordt, wordt de verbintenis verbroken. Dan gaan ze gewoon verder als vrienden door het leven. Een andere vorm hiervan is “casual dating“. Bij casual dating spreken we meestal niet over vrienden, maar slechts 2 mensen die elkaar zien slechts voor seks.

Wat zijn de slaagkansen?

Op papier lijkt dit een goede manier om een periode tussen twee relaties in op te vullen. Maar in de praktijk loopt het meestal helemaal anders. De kans is heel groot dat een van de twee personen gevoelens voor de ander ontwikkelt. Als je dan niet eerlijk bent met elkaar, wordt er sowieso iemand gekwetst. Eén van beide personen kan dan in de zogenaamde friendzone terecht komen. Ook als de ander start te daten met iemand anders, bestaat de kans dat de andere partij dit niet zo fijn vindt. Hoe langer je friends with benefits blijft, hoe moeilijker het natuurlijk wordt om ermee te stoppen.

friends benefits

Populair onder vrienden

De slaagkans hangt natuurlijk sterk af van de betrokken partijen. In sommige gevallen zie je zelfs dat het echt eindigt zoals in de films: met een standvastige relatie, vaak zelfs voor het leven. In vele gevallen loopt het echter anders af en is de vriendschap daarna voorbij. Toch blijft het een populaire vorm van een relatie hebben onder vrienden. Vaak ontstaat het ook zomaar na een dronken avondje bijvoorbeeld. Als dat nachtje dan goed is meegevallen, beslissen veel vrienden vaak om hun vriendschap niet op het spel te zetten voor een relatie. Gewoon vrienden blijven en dan occasioneel seks hebben, lijkt dan vaak een goede oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.