Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is benching? – En hoe moet je hiermee om gaan?
Wat is benching?

Wat is benching? - En hoe moet je hiermee om gaan?

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Benching is een term die is geïntroduceerd door een Amerikaans tijdschrift. Het is een manier van handelen die velen niet leuk zullen vinden. Zeker niet als het je ooit persoonlijk overkomt. Benching wil namelijk zeggen dat iemand die jij heel leuk vindt je aan het lijntje houdt. De ander geeft je voortdurend het idee dat hij ook iets met jou wil en dat hij jou ook heel leuk vindt. Maar steeds als jullie willen afspreken verzint hij of zij weer een smoes waarom dat niet kan. Of als jij verder wilt gaan dan zoenen is er steeds weer een reden waarom dat nu niet kan. En zo blijf je achter de feiten aan lopen en hoop houden. Want de bencher geeft je immers wel degelijk de indruk iets met je te willen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Benching bij datingsites

Benching wordt op grote schaal toegepast bij datingsites. Het wemelt op het internet van de websites waar vooral mannen naartoe worden gelokt met mooie verhalen en mooie beloftes. Het zijn sites die zowel de vrouw van je dromen beloven als een seksdate die als het even kan vandaag nog gaat plaatsvinden. Deze websites kenmerken zich door het feit dat ze je laten betalen per verstuurd bericht. Je meldt je aan, zoekt een leuke (meestal) dame uit en stuurt haar een bericht. De dame reageert direct en geeft je meteen de indruk jou ook wel te zien zitten. En ja, ze is ook geil. En ja ze wil niets liever dan met je afspreken. Alleen dat afspreken gebeurt niet. Ze wil niet met je Whatsappen, ze wil geen telefoonnummers uitwisselen en al helemaal niet haar echte naam geven. En ondertussen blijft ze je berichten sturen om je interesse warm te houden. Want morgen wil ze zeker met je afspreken, of overmorgen, of volgende week.

wat is benching tekst

Hoe herken je een bencher?

Zowel in het dagelijks leven als online kun je een bencher tegenkomen. In het begin zal je dit misschien nog niet herkennen. Het is immers niet vreemd dat iemand die je pas net hebt ontmoet niet meteen als je vaste verkering door het leven wil gaan. Ook zijn er nog steeds mensen die geen seks willen bij een eerste date. Dat is op zich helemaal niet vreemd. Als jij dat wel wilt dan is het misschien raadzaam om eens over je eigen gedrag na te denken. Maar als de ander je maar aan het lijntje blijft houden dan wordt het tijd om je af te vragen of je nieuwe liefde wel serieus is. Niemand hoeft na drie dates met je te gaan samenwonen, maar als iemand na weken of maanden nog steeds niet meer wil dan alleen maar samen maar de kroeg, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een bencher. Er vanuit gaande dat hij of zij wel beweert verliefd op je te zijn en niet zonder je te kunnen.

benching

Waarom gedraagt iemand zich als een bencher?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand een bencher is. Vaak zijn het onzekere mensen die het moeilijk vinden om alleen te zijn. Ze houden daarom meerdere contacten “open”, door deze personen zo af en toe te benaderen met lieve berichtjes en “ik mis je en wil je gauw weer zien” onzin. Vaak is er iemand die een bencher echt leuk vindt. Maar ja, stel dat die nou net niet geïnteresseerd is? Dan is het toch fijn om wat mensen achter de hand te hebben om het ego mee te strelen. Want een relatie hoeven ze daar nooit mee te beginnen, dus een risico is er niet. Degene die gebencht wordt komt er vaak pas na geruime tijd achter dat hij of zij aan het lijntje is gehouden, als de bencher ineens met een nieuwe vriend of vriendin op de proppen komt en dat even vergeten was te melden aan jou, terwijl je maar bleef wachten op berichtjes die ineens niet meer kwamen.

Verbreek zo snel mogelijk het contact

Als je het gevoel hebt met benching te maken te hebben, is er maar één advies: Verbreek zo snel mogelijk het contact. Of zorg er in ieder geval voor dat diegene je niet meer emotioneel kan raken. Vriendschap is prima, maar ga niet meer in op berichtjes die meer dan dat suggereren. Als je het zeker wilt weten zit er niets anders op dan de ander te confronteren: Wil je wat met me of niet? Vaak komt de waarheid dan wel boven. En dat kan een harde les zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items