Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Wat is Zombieing? – De gevolgen en tips!
Wat is Zombieing?

Wat is Zombieing? - De gevolgen en tips!

Welke online datingsite?
06 juli 2021

Het sociale leven vraagt veel van je in de hedendaagse datingwereld. Veel mensen vinden tegenwoordig hun weg naar het online daten, waarbij je direct contact hebt via mail, sms, chatfunctie of uitwisseling van appberichten. Met de intrede van deze nieuwe technologische communicatievormen is eveneens een geheel nieuwe norm aan waarden ontstaan. Lang niet altijd is meer duidelijk waar de grenzen liggen en wat nog acceptabel gedrag is.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zombieing

Tal van nieuwe manieren om de ander in verwarring te brengen, vinden zo een draagkracht in de omgang tussen mensen die elkaar beter proberen te leren kennen. Niet altijd met de beste uitkomst. Naast ghosting waarbij je plotseling niks meer verneemt van de persoon waarmee je even een leuk contact leek te hebben en waarbij je mogelijk zelfs dacht dat het ergens naar toegroeide, is er nu ook de term ‘zombieing’ wat je kan overkomen. Ook dit is een realistische mogelijkheid wanneer je je in de datescene begeeft.

zombieing

Hoe herken je zombieing?

Zombieing is afgeleid van het gegeven dat een persoon waarvan je dacht dat die uit je leven is verdwenen, ineens weer tevoorschijn komt. Net als een overleden persoon die uit de dood herrijst en je een ongemakkelijk gevoel geeft door de plotselinge verschijning, voelt ook de aanwezigheid van deze persoon verwarrend. Vaak ben je al even met deze persoon aan het daten geweest en was er verder geen directe indicatie dat er iets aan de hand was. Toch verdwijnt zo’n persoon plotseling van de radar en hoor je ineens niets meer.

Ineens weer een bericht ontvangen

Net wanneer je het een plek hebt weten te geven en berust in het idee dat deze persoon niet meer terugkomt en ook geen uitleg zal bieden over de beweegredenen, ontvang je ineens weer een berichtje of een like op een post op social media. Zonder zichzelf verder te verklaren of zelfs maar blijk te geven van de situatie, doet deze persoon alsof er niks aan de hand is en hij of zij nooit is weggeweest.

Ineens weer een bericht ontvangen

Gevolg van zombieing

Doordat de ander net doet alsof er nooit iets is gebeurd, kan dit veel verwarring bij je opwekken. In eerste instantie kan het plotseling verdwijnen van deze persoon je al aan het twijfelen hebben gebracht over het waarom. En ook nu kunnen deze gevoelens worden versterkt, omdat je het gevoel kunt krijgen dat jijzelf fout zat in hoe je het ervoer. Dit is vaak de bedoeling van de ander en het stilzwijgen over het eigen gedrag van een dergelijk persoon, kan dit veroorzaken.

Sta sterk in je schoenen

Wanneer je niet sterk in je schoenen staat, of je toch meer verbonden met de ander voelde dan je wilt toegeven, kan dit je emotioneel helemaal overstuur brengen. Je wilt immers duidelijkheid en eerlijk behandeld worden en iemand springt argeloos met je gevoelens om. Door te doen alsof hij of zij nooit is weggeweest en er geen reden tot frustratie zou zijn, ontkent de ander jouw gevoelens. Dit is een vorm van geestelijke manipulatie, waar je erg door van slag kunt raken als je het niet als dusdanig kunt herkennen.

geestelijke manipulatie

Macht

Mogelijk heb je de neiging om het contact verder te vervolgen waar het gebleven was om vooral maar een ongekwetst front te tonen. Dit is echter precies waar de persoon op in wil spelen en de macht over de situatie mee wint. Het kan hierdoor zelfs nogmaals gebeuren dat de persoon opnieuw verdwijnt en na maanden weer van zich laat horen. Het is duidelijk dat je hier dan ruimte voor open houdt, waardoor de ander opnieuw kan zombieing.

Controle terugwinnen

Om juist met iemand om te gaan die je het slachtoffer wil maken van zombieing, is door niet te reageren op de reacties van deze persoon. Zodra je weer van diegene hoort, kun je het beste niet ingaan op hetgeen bericht wordt. Je geeft zo geen ruimte voor de ander om je leven weer binnen te komen. Uiteraard kun je niet altijd iets doen tegen ongewenste berichten of reacties op posts, wel kun je jezelf hier afzijdig van houden. Door niet zelf in communicatie te treden, voed je niet het gedrag van de persoon die je zich schuldig maakt aan zombieing. Hiermee neem je de controle terug. Door zelf te doen alsof er niks is gebeurd, speel je tegemoet aan de wensen van de ander en neem je geen verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens. Het beste is om alle vormen van communicatie te verbreken.

2 reacties op “Wat is Zombieing? – De gevolgen en tips!”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Ze komt bij je terug omdat haarr nieuwe vriendje haar heeft gedumpt. Hierdoor ben je gestegen van de 2e keus naar de eerste want een betere optie had ze niet.
    Voor een pump&dump prima, maar hou er rekening mee dat je spoedig weer op plaats 2 kan belanden.

  2. Avatar for PFN PFN schreef:

    “Zombieing” is al zo oud als de weg naar Rome. We kennen allemaal wel een aantal ex-vriendinnetjes die je ineens weer weten te vinden en weer willen afspreken, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items