Wat is stashing?

Wat is stashing?

Welke online datingsite?
12 februari 2021

In de datingscene passeren steeds meer termen de revue. Zo is het concept ghosting steeds meer in opkomst, waarbij je geruime tijd leuk met iemand in contact bent en compleet onverwachts hoor je vervolgens helemaal niks meer van de ander, terwijl je wel kunt zien dat hij of zij gewoon actief is op social media. Er is dan geen aanwijsbare reden voor een dergelijke abrupte verbreking van het contact. Dit kan je erg onzeker en verward maken. Een ander aspect aan dating dat aan populariteit lijkt te winnen, is stashing.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe wordt je gestasht?

Stashing is op zich geen nieuw gegeven. Er is echter tegenwoordig een naam aangegeven, zodat het begrijpelijk wordt voor iedereen en je het gemakkelijker kunt herkennen als het je overkomt. Op de vraag ‘wat is stashing?’ kun je antwoorden dat je door iemand die je date ergens wordt opgeslagen, gestasht, zodat niemand eigenlijk op de hoogte is van de relatie die je met de ander hebt. Zeker als je al enkele maanden met iemand date en het contact zich langzaamaan ontwikkeld tot een relatie, verwacht je op een gegeven moment dat je zult worden voorgesteld aan familie en vrienden. In geval van stashing blijft dit echter uit. Er gebeurt telkens iets waardoor dit wordt uitgesteld of hier wordt bewust op toegespeeld. Je wordt bij wijze van spreken, bewaard.

date

Reden van stashing

Doordat je door de persoon waarmee je date nog niet wordt geïntroduceerd in zijn persoonlijke sociale cirkel, is er niet daadwerkelijk sprake van een relatie. De ander kan voor zijn of haar gevoel ontkennen dat jullie reeds op dat niveau met elkaar verbonden zijn en wil ook niet dat de omgeving deze indruk van jullie heeft. Ook kan de ander de bijkomende verplichtingen die met een relatie samenhangen, negeren of ontlopen. Het geeft zelfs ruimte om met anderen om te gaan, omdat er toch geen sprake is van een relatie. Vreemdgaan heeft zo een andere betekenis gekregen, omdat jullie officieel nog niet aan elkaar gebonden zijn. Niemand is namelijk op de hoogte van het feit dat jullie elkaar al maanden zien. Er is nog geen zichtbare bevestiging aan gegeven.

stashing geheim

Relatie is niet serieus

Door uitvoering te geven aan stashing neemt iemand de relatie die je probeert op te bouwen, niet serieus. Ook neemt de ander geen verantwoordelijkheid voor de tijd en aandacht die wordt besteed aan het tot stand brengen van een relatie. Je wordt telkens op emotionele afstand gehouden, zodat de relatie nooit echt een feit wordt. De tijd die je samen doorbrengt, vindt in de realiteit eigenlijk ergens niet eens plaats, omdat het niet gezien mag worden. Door niet aan anderen bekend te maken dat jullie met elkaar omgaan en toewerken aan een relatie, blijft het een onwerkelijkheid en wordt de situatie in feite ontkend.

Afstand bewaren uit bescherming

Ondanks dat het wellicht oneerlijk en onduidelijk kan overkomen, kan de ander hier ook oprechte redenen voor aanbrengen. Het kan zijn dat de ander op zoek is naar een serieuze relatie en eerst ten degen wil bekijken of er daadwerkelijk een relatie uit voort kan groeien. Door niet gelijk te snel het label relatie over het contact heen te willen krijgen, kan het soms prettiger voelen om niet iedereen gelijk op de hoogte te stellen. Iets wordt zodanig al snel meer dan het wellicht kan zijn. Hier dient de ander dan wel zo eerlijk en duidelijk mogelijk over te zijn. Bij stashing vindt eerder een verhullen van de waarheid op, waarbij tegen jou het ene wordt getoond of gezegd, maar anderzijds hier weinig van te merken valt. Wel zeggen maar niet doen, houd je in vergetelheid en dan is er wel sprake van stashing.

waarheid

Omgaan met stashing

Wanneer je merkt dat je door je date partner gestasht wordt, kun je gaan nadenken of dit acceptabel voor je is. Kun je het waarderen als iemand je het ene moment de wereld lijkt te gunnen en vervolgens je buitensluit in de meest belangrijke delen van zijn of haar leven? Kun je het accepteren dat je in de kast wordt gehouden, terwijl je wel je open mag stellen voor het geven van genegenheid en aandacht? Dit zijn vragen waar je over na kunt denken in situaties waarbij je voelt dat stashing plaatsvindt.

Eén reactie op “Wat is stashing?”

  1. Petra schreef:

    Ik ben dan ook gestashed begrijp ik. Maandenlang hield hij me aan t lijntje. Zat steeds bij mij tussen de deur. Soms dagenlang dat ik er zelf kregelig van werd. Maar op mijn verzoek om ook eens naar hem te gaan volgde het ene na het andere excuus waarom dat niet kon. Ik kan er nu redelijk afstandelijk over praten omdat het alweer vier maanden geleden is en mijn gevoelens voor hem verdwenen zijn. Maar boos ben ik wel. Hoe kun je iemand zo gebruiken? Als het aan hem had gelegen had dit nog gezellig lang zo doorgegaan. Ik ben er met pijn in m’n hart mee opgehouden. En wie hij was, ik weet het nog steeds niet. Zijn sociale media waren n raadsel voor me. Ik heb hem sinds ik hem de deur wees niet meer gezien. En langzaam keert de rust terug pffffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items