Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat is breadcrumbing? – Doe het jezelf niet aan!
Wat is breadcrumbing?

Wat is breadcrumbing? - Doe het jezelf niet aan!

Welke online datingsite?
22 april 2021

Met grote regelmaat worden er in datingland nieuwe termen geïntroduceerd. Breadcrumbing is er daar ook één van. Als je het woord letterlijk vertaalt dan komt het neer op het achterlaten van broodkruimels. Misschien ken je het sprookje van Hans en Grietje, waarin zij broodkruimels strooiden om de weg naar huis terug te kunnen vinden. Een breadcrumber doet dit echter met een andere reden. Hij of zij wil er iemand mee aan het lijntje houden, maar op een andere manier dan “Benching“. Het gaat er dan vaak om dat die ander de indruk wordt gegeven dat er interesse is voor een relatie of in ieder geval een date. Alleen die date komt er nooit, en die relatie al helemaal niet.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Welke mensen zijn breadcrumbers?

Breadcrumbing wordt vooral toegepast door mensen die sterk op zichzelf gericht zijn. Ze vinden zichzelf vaak nogal geweldig en zijn ervan overtuigd dat ze iedereen kunnen krijgen. Ze accepteren geen nee en het komt niet bij ze op dat er ook mensen zijn die niet geïnteresseerd zijn. Dus proberen ze mensen aan het lijntje te houden door bijvoorbeeld het sturen van lieve berichtjes. Dat gebeurt niet vaak, maar net vaak genoeg om de ander de indruk te geven dat er wel degelijk interesse is. Net als je iemand bent vergeten komt er ineens weer een Whatsapp berichtje met teksten zoals ‘Hoi lieverd, alles goed?’ En de breadcrumber wil niets liever dan dat je daarop reageert. En als het kan binnen vijf minuten en niet pas de volgende dag. Want dan weet hij of zij dat de interesse er blijkbaar nog steeds is. En dan is het ego weer gerustgesteld.

breadcrumber

Als je het “slachtoffer” bent van breadcrumbing, dan is de kans groot dat je het jezelf aandoet. Want kennelijk laat jij je gebruiken en aan het lijntje houden. Was dat niet zo dan was je allang verder gegaan met je leven. Had je een leuke partner gezocht of was je happy single zonder dat je steeds denkt aan die ene persoon die jou kennelijk leuk vindt maar als het er op aan komt niets met je wil. Het is dus wellicht een beetje hard om te zeggen, maar als je je leven laat bepalen door breadcrumbing wordt het tijd om actie te ondernemen. Wachten tot jouw stille liefde alsnog toehapt en wat met je begint kan ook. Maar de kans dat dat gebeurt is uitermate klein.

Een narcistisch karakter

Breadcrumbing wordt vaak toegepast door mensen met een narcistisch karakter. Ze zijn alleen met zichzelf bezig en vragen zich niet af wat hun gedrag bij anderen voor negatieve gevolgen kan hebben. Als je een breadcrumber aanspreekt op zijn of haar gedrag is de kans groot dat je een stomverbaasde reactie krijgt. Ze hebben vaak geen idee hoe hun gedrag op anderen overkomt omdat ieder empathisch vermogen ze onbekend is.

narcistisch karakter

Vaak zijn het onzekere personen die zich schuldig maken aan breadcrumbing. Ze kunnen niet goed alleen zijn en willen daarom altijd iemand achter de hand hebben voor het geval dat. Als hun versierpogingen elders geen succes hebben is er immers altijd nog die persoon die zo lekker gretig hapt en reageert op ieder lief berichtje wat ze versturen. En ze hoeven er niet eens mee af te spreken. En als de ander voorstelt om elkaar te zien is een simpel “Nee lieverd, vanavond niet, ik ben erg moe. Ander keertje? xxx Ik denk aan je”. En voilà, het ego is weer gestreeld, de ander denkt nog steeds dat er wellicht een gezamenlijke toekomst is en we kunnen weer over tot de orde van de dag.

Laat je niet inpakken door een breadcrumber

Als je het gevoel hebt met breadcrumbing te maken te hebben, neem dan maatregelen. Tenzij je het wel prettig vindt om “gebruikt” te worden. Confronteer de ander met zijn of haar gedrag. Vraag gewoon recht op de man of de vrouw af of de ander nou wel of niet wat met je wil. Vaak werkt zo’n confrontatie verhelderend. De ander zal in veel gevallen terugkrabbelen en uiteindelijk toegeven dat de gevoelens niet diep genoeg zitten, of er misschien wel helemaal nooit zijn geweest. En dat is het moment om die persoon uit je geheugen en van je smartphone te wissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.