Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 7 Slimme manieren om een sterke relatie op te bouwen!
Koppel kijkt naar een zonsopgang, symbool voor gedeeld geluk in hun relatie..

7 Slimme manieren om een sterke relatie op te bouwen!

Welke online datingsite?
22 december 2023

Een sterke en gezonde relatie opbouwen is essentieel voor het geluk en welzijn van beide partners. Maar hoe bouw je eigenlijk een goede relatie op? Op welke manieren kun je ervoor zorgen dat je relatie standhoudt en bloeit? In deze blog delen we waardevolle tips en adviezen om je te helpen bij het opbouwen van een geweldige relatie. Leer hoe je effectief kunt communiceren, hoe je conflictsituaties kunt vermijden of oplossen en hoe je je relatie spannend en levendig kunt houden. We bieden praktische inzichten en inspirerende ideeën om je te helpen bij het opbouwen van een sterke en duurzame relatie. Of je nu net begint met daten of al langere tijd samen bent, deze blog is een waardevolle bron van informatie voor iedereen die zijn relatie wil versterken en verdiepen.

In deze blog lees je de volgende ondwerpen:

Hoe kun je het beste een relatie opbouwen?

Als je pas een relatie hebt dan is alles nog nieuw en spannend. Je vindt alles leuk aan de ander en wilt het liefst ieder moment van de dag bij elkaar zijn. Maar als je een relatie ook op de langere termijn goed wilt houden zijn er toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Want als je dat niet doet dan loop je het risico dat je relatie vroegtijdig strandt. Hoe zorg je ervoor dat je een goede relatie met iemand opbouwt? Met deze tips geef je je relatie meer kans van slagen!

Bouwstenen die samen een sterke relatie vormen

1. Loop niet te hard van stapel

Het is belangrijk om niet te hard van stapel te lopen als je net een nieuwe vriend of vriendin hebt. De ander kan dan een beklemmend gevoel krijgen alsof er alleen nog maar een leven samen is. Veel mensen hebben er behoefte aan om ook tijd voor zichzelf te hebben. Natuurlijk kun je elkaar elke dag even een appje sturen maar ga niet vijf keer per dag bellen om te vertellen dat je de ander zo ontzettend mist. Mensen moeten soms ook nog werken of naar school en hebben soms even andere dingen te doen.

2. Bespreek belangrijke dingen in een vroeg stadium

Het is misschien soms lastig, maar het is aan te raden om belangrijke dingen in een vroeg stadium aan de orde te stellen. Wil jij bijvoorbeeld absoluut graag kinderen, geef dit dan aan. Want als de ander geen kinderen wil en jullie hebben een jaar in elkaar geïnvesteerd voordat dat duidelijk wordt dan is het een beetje zonde van de tijd. Natuurlijk kun je je wensen bijstellen. Als je die ander zo geweldig en leuk vindt dan kun je je kinderwens, of de wens om kinderloos te blijven, laten varen. Maar bedenk dan wel dat je daar later wellicht niet meer op terug kunt komen. Je hebt immers aan de ander aangegeven mee te gaan in zijn of haar wens op dit punt.

gesprekken over levensdoelen

3. Doe samen leuke dingen

Het is belangrijk om te ontdekken of jullie veel raakvlakken hebben. Als je net een nieuwe relatie hebt dan kun je ervoor kiezen om alleen maar in bed te liggen om de liefde te bedrijven. Maar als je niet uitzoekt of er naast de hartstocht nog meer is dat jullie delen dan is de kans groot dat jullie snel op elkaar uitgekeken raken. Want een relatie bestaat uit meer dan alleen maar vrijen. Ga dus samen leuke dingen doen. Ga naar het theater, naar een concert, naar de dierentuin of een weekendje weg. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen en ontdek je of jullie het ook op de langere termijn met elkaar kunnen vinden.

4. Wanneer stel je je liefde voor aan je familie?

Vaak is het verstandig om je nieuwe liefde nog even voor jezelf te houden. Stel het voorstellen aan je familie dan ook nog even uit. Dat hoeft niet al na drie weken. Juist die tijd dat jullie samen zijn zonder dat iedereen zich er tegenaan kan bemoeien is heel bijzonder. Op die manier kunnen jullie elkaar beter leren kennen zonder de druk van familie en vrienden die ook wat moeten vinden van je nieuwe partner. Stel het ook weer niet te lang uit, het krijgt iets krampachtigs als je je nieuwe vriend of vriendin “geheim houdt” voor je familie en vrienden.

Een wachtend stel, dat hint naar het juiste moment voor familie-introducties.

5. Begin niet meteen over samenwonen

Samenwonen is iets wat niet binnen een maand hoeft te worden geregeld. Als jullie allebei eigen woonruimte hebben, houd dat dan voorlopig nog even zo. Het klinkt misschien berekenend, maar als je halsoverkop gaat samenwonen en de huur opzegt of je huis verkoopt dan kun je niet meer terug. En wie weet valt dat samenwonen misschien wel heel erg tegen. Want ook al hebben jullie het nog zo leuk samen, een huishouden samen runnen is toch echt wat anders. Als jullie bijvoorbeeld de weekenden samen doorbrengen dan kun je ontdekken of het samen zijn in één huis voor twee of drie dagen een beetje bevalt.

6. Samen op vakantie, de ultieme relatietest

Voor veel stellen is samen op vakantie gaan de ultieme relatietest. Je bent dan immers echt op elkaar aangewezen. Je kunt, zeker als jullie naar het buitenland gaan, niet zomaar besluiten om naar huis te gaan. Bedenk dus goed of je echt zin hebt in een gezamenlijke vakantie. Begin met een weekendje weg en ga niet gelijk drie weken naar Spanje. Als het dan tegenvalt is het goede nieuws dat je in ieder geval na een paar dagen weer naar huis kunt.

ultieme relatietest: stel alleen op eiland vakantie

7. Naar elkaar toe groeien

Een relatie opbouwen komt er in feite op neer dat jullie naar elkaar toe moeten groeien. Je moet je realiseren dat de heftige verliefdheid uiteindelijk moet overgaan in houden van en dat de relatie in wat rustiger vaarwater terecht komt. Het is een illusie te verwachten dat de vonken er vanaf blijven spatten, ook als jullie tien jaar samen zijn. Als je dat wilt dan is een langdurige relatie niet geschikt voor jou. Maar het is de vraag of je uiteindelijk gelukkig wordt van steeds weer een nieuwe partner met wie je het een half jaar leuk hebt. Een langdurige relatie betekent investeren en accepteren dat de ander ook zijn eigen dingen heeft. Een match is nooit 100%. Als je je dat realiseert dan kunnen jij en je lief het ook op de langere termijn fijn hebben samen.

Waarom toewijding en inzet cruciaal zijn voor een sterke relatie

Deze blog biedt waardevolle inzichten en adviezen om je te helpen bij het opbouwen van een sterke en gezonde relatie. Het opbouwen van een relatie is een continu proces dat toewijding, inzet en communicatie van beide partners vereist. Onthoud dat er geen perfecte relatie bestaat, maar door te blijven werken aan je relatie kun je wel een sterke en duurzame band opbouwen met je partner. Blijf openstaan voor nieuwe ideeën en manieren om je relatie te versterken en wees niet bang om hulp te vragen als dat nodig is. Als je op zoek bent naar een online datingsite die bij je past, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op onze website. We hebben een uitgebreide selectie van datingsites beoordeeld en vergeleken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Bedankt voor het lezen en we wensen je veel succes bij het opbouwen van een mooie relatie!

4 reacties op “7 Slimme manieren om een sterke relatie op te bouwen!”

 1. Mesken schreef:

  Op Parship kies je iemand via het profiel. De foto krijg je pas later te zien. Parship gaat daarmee voorbij aan het feit dat mensen visueel zijn ingesteld. Was niks voor mij. Overigens ben ik over gegaan naar een site waarbij je ook veel profielen uit het buitenland ziet. Dan blijkt inderdaad dat veel Nederlandse vrouwen gewoon verwende krengen zijn, die zich te goed voelen om op een normaal mailtje een antwoord c.q. normaal antwoord geven. Je wordt geblokt of krijgt nooit een antwoord. Ook vaak niet nadat ze je geliked hebben. Sommige vrouwen zijn gewoon verslaafd aan de aandacht die ze op de datingssite krijgen. Ze krijgen soms 100 mailtjes op een dag. Denken er niet bij na dat de meeste mannen gewoon even van bil willen en niets serieus willen.

 2. superboer on tour. schreef:

  Wie hebt ervaring met Parschip? Is het wat?

 3. Superboer schreef:

  @Mgtow. Hoi Mgtow..Weet je raad? Ik wil me aanmelden op Parship, dat schijnt een goede site te zijn zegt men.. maar ook duur! En velen klagen er over dat ze geen fotos zien [wazige] en dat men daar ook niet scoort als Man zijnde, bedoel 240 euro voor 6 maand is een hoop geld! Ook daar staan veelel stille , inactive profielen op zoals op de meeste dating site;s. Wat is jou mening over Parship? Lees al die reactie;s maar eens.

 4. MGTOW schreef:

  Bekijk de scheidingsstatistieken; de overgrote meerderheid van de scheidingen is geïnitieerd door vrouwlief. Een relatie opbouwen is vooral doen wat zij zegt of wilt. Gaat het niet zoals het verwende feministische prinsesje wilt dan kan je opzouten, wel eerst even afrekenen.
  Waarom iets opbouwen dat met een statistische zekerheid gaat instorten? Zeker vrouwen op datingsites die al vaak reeds gescheiden zijn daar moet je niks mee willen opbouwen want de kans op instorten is groter dan 90%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---