Welke Online Datingsite
Wat is Tinder gold?

Wat is Tinder Gold?

Welke online datingsite?
29 april 2021

Tinder is applicatie die op de smartphone of tablet en ook op een iPhone of iPad kan worden gebruikt. Voor de basisfuncties is het gebruik geheel gratis en je hoeft hier niet voor te betalen. Maar er zijn ook betaalde functionaliteiten in Tinder. Wat is de optie Tinder Gold?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Basis functie Tinder

Met de basis functie van Tinder kun je gemakkelijk aangeven wie je wel leuk vindt of juist niet door simpelweg naar links of rechts te ‘swipen’. Zo kun je gelijk door naar een volgend profiel om te zien of er een leuk iemand tussen zit, zonder dat je inbox helemaal vol komt te zitten met profielen die je minder aanspreken. Een eerste foto zegt al veel over een persoon en dit kan genoeg voor je zijn om goed te selecteren. Wanneer zowel jij als de ander jullie wederzijdse profiel hebben geliked, is er sprake van een match en kun je overgaan tot een gesprek via de chatoptie. Er is echter nog meer mogelijk. Ben je immers al bekend met Tinder Gold?

tinder logo

Extra opties met Tinder Gold?

In de basisversie van Tinder kun je de profielen naar links of rechts schuiven. Afhankelijk van welke kant je opschuift, geef je aan of je iemand interessant vindt of niet. Dit is geheel gebaseerd op het zien van de profielfoto, je weet verder nog helemaal niets over de persoon die in het overzicht langs komt. En dit kan jammer zijn, want misschien is iemand toch interessanter dan met de eerste blik lijkt.

Gelukkig heeft Tinder daar wat op gevonden. Via Tinder Gold is het nu mogelijk om een profiel beter te bekijken, voordat je deze doorschuift. Je kunt zo zien wie iemand is, wat zijn of haar verhaal is en of er iets is wat je aanspreekt, naast enkel de profielfoto. Vind je iemand wel echt leuk of blijkt bij het doorlezen van het profiel dat dit toch tegenvalt? Of andersom, zit er misschien toch meer dan wat de eerste indruk je vertelt?

Betaalde versie

Zoals valt te verwachten, is de optie voor Tinder Gold niet onderdeel van de gratis versie. Wanneer je graag gebruik wilt maken van deze aanvulling, zul je ervoor moeten betalen. Maar dan kun je wel veel gerichter op zoek naar een leuke, nieuwe partner. Voor deze aanvulling betaal je € 16,95 per maand. Dit is € 3,00 meer dan je zou betalen voor de aanvulling Tinder Plus. Ook hiermee kun je extra dingen dan met de gratis versie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt tijdens het zoeken naar een partner, kun je bepalen welke van de twee applicaties je liever kiest. Met Tinder Gold kun je werkelijk een hoop doen om je kansen te vergroten.

swipe tinder gold

Mogelijkheden van Tinder Gold

Met Tinder Gold kun je namelijk niet alleen meer zien in het profiel van leden, er zijn ook nog tal van andere mogelijkheden die het gebruik ervan zeker de moeite waard maken. Je kunt als member van Tinder Gold gebruik maken van features als Passport, Rewind of een Boost per maand aanvragen. Ook krijg je een ongelimiteerd aantal likes en krijg je in beeld wie jouw 5 Super Likes waren die dag.

Je ziet zo welke gebruikers jij het meest leuk vond en kun je hun profielen nog beter onder de loep nemen. Anders zijn ze mogelijk alweer aan je aandacht ontglipt en loop je wellicht die ene persoon mis waar je juist zo naar op zoek bent. Het mooie aan deze feature is dat de gebruiker die in jouw top 5 staat, zelf ook kan zien dat jij hem of haar geliked hebt. Hiervoor hoeven ze niet eens zelf gebruik te maken van Tinder Gold. Dit voorkomt uiteraard dat ze je over het hoofd zien en gelijk wegschuiven.

Goed overzicht met Tinder Gold

Met Tinder Gold kun je zoveel meer zien dan met de gratis versie. Je kunt zo veel beter bepalen of iemand echt je interesse verdient of dat je beter toch kunt doorschuiven. Je hebt meer controle over het proces en dat kan een geruststellend gevoel geven. Het is immers al spannend genoeg om te zoeken naar een potentiële partner. Het is ook leuk om te realiseren dat jij veel meer kunt weten over een persoon dan anderen over jou. Jij hebt hierin het voortouw en kunt beter selecteren, voordat je met iemand in gesprek gaat.

 

2 reacties op “Wat is Tinder Gold?”

 1. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

  En vraag je ook eens af wat er gebeurt als elke man de tinder gold neemt; hoe kun je je dan nog onderscheiden? Dan komen alle ‘gold’ leden bovenop de stapel maar er kan maar een bovenop liggen…..
  Daarom wordt tinder steeds duurder; eerst het ‘plus’-abonnement, nu de ‘gold’ versie. Wat komt hierna? een ‘elite’-versie waardoor je boven bovenop de stapel komt?
  Jammer dat mannen zo wanhopig zijn en hier in trappen.
  Ga MGTOW en stop je geld in een hobby ofzo, maar laat je niet uitmelken.

 2. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Als de basisversie goed werkt zou er geen reden moeten zijn om te betalen voor extra opties. Je ziet vaker dat datingsites, en nu dus ook Tinder, dit doet. De reden is dat vrouwen op datingsites zo verschrikkelijk kieskeurig zijn dat ‘doorsnee’ mannen er bijna geen succes hebben. Dit gegeven is onderzocht door datingsite OK cupid: 80% van de vrouwen blijkt alleen oog te hebben voor 20% van de mannen. Hiervan vallen er natuurlijk ook weer een hoop af omdat velen niet voldoen aan het onrealistische eisenpakket. Mannen komen dan in de verleiding extra te gaan betalen voor extra functies in de hoop dat het dan wel lukt. Maar dit lost het eigenlijke probleem natuurlijk niet op. De doorsnee man heeft nog steeds geen succes maar is wel een hoop geld kwijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.