Welke Online Datingsite
Wat is Tinder Places?

Wat is Tinder Places?

Welke online datingsite?
13 maart 2021

Op de dating app Tinder is het mogelijk om met andere leden in contact te komen. Je kunt hier al zelf selecteren op bepaalde kenmerken, waaraan je graag wilt dat een potentiële date voldoet, maar er is nu ook een nieuwe functionaliteit bedacht die het vinden van de juiste persoon nog gemakkelijker maakt. Er is nu namelijk Tinder Places, waarmee er voor je gezocht wordt naar kandidaten die op dezelfde locaties zijn geweest als jijzelf. Nu kun je je afvragen wat daar nou precies zo speciaal aan is en hoe dit kan bijdragen aan het vinden van een potentiële match, maar er zit wel degelijk een logische verklaring achter. Het is zeker de moeite waard om je in dit nieuwe gegeven op de dating app te verdiepen, zodat je wellicht de love of your life kunt ontmoeten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Locatie is bepalend

De gedachte achter deze nieuwe functie binnen de dating app is dat de locaties die je bezoekt, zeker iets over jou als persoon zegt. Je bezoekt namelijk niet zomaar bepaalde plaatsen. Vaak ligt hier een interesse van je of toont het iets over je persoonlijkheid. Wanneer andere mensen ook dezelfde locaties hebben bezocht, zijn er mogelijk nog meer overeenkomsten tussen jou en deze individuen. Door jou en de anderen met elkaar in contact te laten komen, enkel op basis van de locaties die jullie beiden hebben bezocht, zal mogelijk blijken wat er nog meer herkenbaar is.

lokatie tinder places

Tinder Places houdt deze gegevens voor je in de gaten en legt de verbindingen met andere mensen. Het is een grappige en ergens logische benadering voor het vinden van een potentieel geschikte match. De app doet al het werk voor je en je kunt zo ontdekken of er wellicht nog meer gedeelde interesses zijn die het uitnodigend maken om met elkaar op een date te gaan. Je hebt in ieder geval al gesprekstof, aangezien jullie beiden in hetzelfde gebied geweest zijn. Ervaringen kunnen hierover worden uitgewisseld.

Hoe werkt Tinder Places?

Je kunt van andere leden precies zien waar zij zijn geweest, als dit overeenkomst met locaties die jou bekend zijn. Dit kunnen sportverenigingen, schouwburgen of zwembaden zijn, waar jij ook vaak komt. Om dergelijke overeenkomsten inzichtelijk te krijgen, dienen de leden allebei deze functie in te schakelen. De functie staat doorgaans uit en kan door leden zelf worden aangezet, wanneer ze hiervan gebruik willen maken. Tinder registreert vervolgens waar jij heen gaat en zal aan de hand van deze gegevens je kandidaten voorleggen die hier ook zijn geweest of er een verbinding mee hebben. Je kunt dan zelf je interesse kenbaar maken of het profiel gemakkelijk weg swipen, als er verder geen interesse is.

Rekening houden met privacy

Bij het gebruik van Tinder Places wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je privacy. Je kunt daarom deze functie zelf aan- en uitzetten. Ook zal je profiel niet worden getoond aan mensen op het moment dat je je nog op die specifieke locatie bevindt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je een ander lid daar direct tegen het lijf zult loopt. Daarnaast worden enkel sociale plaatsen getoond en zal er geen link naar jouw woonadres gegeven worden, of dat van vrienden of bekenden.

privacy tinder

Het betreft locaties als bioscopen, restaurants of festivals, dus omgevingen waar meerdere mensen samenkomen. Het is bovendien mogelijk om een bezoek aan een bepaalde sociale gelegenheid te verhullen, zodat anderen hiervan niet op de hoogte zijn. Zo houd je controle over je eigen privacy en kun je Tinder Places veilig gebruiken.

Nieuwe functionaliteit

Tinder Places is een vooralsnog nieuwe functie op de Tinder dating app, waar je naar hartenlust mee kunt spelen. Je ontmoet zo vanzelf nieuwe mensen die mogelijk zelfde interesses hebben als jij en je hebt tevens al direct een overeenkomst. Dit maakt dat het een interessante functie is, die gerichte mogelijkheden biedt in het vinden van een geschikte match voor een date of relatie. En daar is het allemaal uiteraard voor te doen.

Het maakt het extra interessant doordat je nu kunt zien waar je iemand mogelijk zomaar tegen het lijf zou kunnen lopen. Iemand verkeert ergens al in dezelfde kringen als jezelf en dit schept als vanzelf al enigszins een band. Het toont dat de wereld een stuk kleiner is dan doorgaans wordt verwacht. Je hebt bovendien gelijk een aanknooppunt om met iemand in levenden lijve af te spreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *