Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Tinder: Wat is een Super Like?
Wat is een Super Like?

Tinder: Wat is een Super Like?

Welke online datingsite?
15 juni 2021

Wanneer je Tinder gebruikt kun je laten merken dat je iemand leuk vindt door het profiel te liken door naar links te swipen. De ander krijgt dan een berichtje dat jij zijn profiel leuk vindt. Als de ander jou ook graag wil leren kennen dan kan hij of zij ook jou liken en dan is er een match. Vervolgens kunnen jullie met elkaar praten via de chatfunctie van Tinder om te ontdekken of jullie elkaar ook echt leuk vinden. Maar wat nu als je iemand héél erg leuk vindt en dat graag wil laten blijken? Want als die persoon nog meer likes krijgt, dan valt die van jou misschien niet op. Voor dit soort gelegenheden heeft Tinder de Super Like in het leven geroepen.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zo werkt de Super Like

Wanneer je door de profielen op Tinder aan het bladeren bent dan kan het gebeuren dat je ineens een profiel tegenkomt waar je hart sneller van gaat kloppen. Maar ja….een like sturen kan betekenen dat de ander dat niet ziet of gewoon negeert. Weg kans om iemand beter te leren kennen. Hiervoor heeft Tinder in 2016 iets nieuws in de app gebouwd: de Super Like. Je kunt iemand laten weten hem of haar heel leuk te vinden door een Super Like te geven. Dit doe je door op het sterretje te klikken of de foto naar boven te swipen. De persoon in kwestie ziet jouw profiel dan meteen staan en ook dat je hem of haar een Super Like hebt gegeven. Of dit effect heeft is natuurlijk even afwachten, maar je hebt er dan in ieder geval alles aan gedaan.

Eén gratis Super Like per dag

Om de Super Like exclusief te houden mag je als niet betalend gebruiker van Tinder slechts één Super Like per dag versturen. Als je een betaald account hebt kun je meerdere van dit soort speciale berichten per dag versturen. Dit is gedaan om te voorkomen dat gebruikers willekeurig Super Likes gaan uitdelen terwijl deze bedoeld zijn om iemand te laten weten dat hij of zij voor jou heel bijzonder is.

superlike

Er is sinds de introductie onderzoek gedaan naar het effect van de Super Like. Hieruit is gebleken dat een chatgesprek dat wordt gestart naar aanleiding van een Super Like gemiddeld tot 70% langer duurt. Of er een date of verder contact uit voortvloeit blijft natuurlijk afwachten, maar het verschil met een gewone like is wel duidelijk aangetoond. Met Tinder Plus heb je de mogelijkheid om meerdere Super Likes per dag te sturen. Deze optie is helaas niet gratis!

Zet de Super Like niet zomaar in

Omdat je er maar één per dag mag versturen als gratis member is het verstandig om je Super Likes met zorg uit te delen. Geef alleen een Super Like als je iemand echt leuk vindt. De ander zal het zeker als een compliment opvatten als hij of zij een Super Like krijgt. Zorg ervoor dat je wel serieus bent als je dit compliment uitdeelt. Natuurlijk kan het alsnog tegenvallen als jullie in gesprek raken en blijkt dat er niet genoeg overeenkomsten zijn. Daarom is het aan te raden ook even naar de profiel informatie te kijken als je iemand een Super Like wilt geven. Des te meer overeenkomsten, des te groter de kans op een leuk chatgesprek en wie weet wat hier vervolgens nog meer uit voortvloeit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.