Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Te kieskeurig in de liefde – Loop de ware niet mis!
Te kieskeurig in de liefde

Te kieskeurig in de liefde - Loop de ware niet mis!

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Wanneer je op zoek bent naar een partner dan heb je natuurlijk een beeld voor ogen hoe hij of zij eruit moet zien. De één valt op blond, de ander op donker. De één heeft een voorkeur voor slank, de ander houdt van “love handles”. En ook als het over het niveau gaat hebben we zo ons wensenlijstje. Natuurlijk mag je voorkeuren hebben. Maar als je te kieskeurig bent in de liefde dan loop je het risico de ware nooit te vinden. Daarom is het misschien in sommige gevallen nodig om je “eisenpakket” een beetje bij te stellen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Je partner is niet zijn of haar familie

Als je iemand leert kennen en je maakt na verloop van tijd kennis met de schoonfamilie dan kan het gebeuren dat deze mensen je niet liggen. Het stereotype van de boze schoonmoeder geldt soms nog steeds. Maar bedenk je wel dat je een relatie hebt met je vriend of vriendin en niet met je schoonmoeder. Dat geldt ook voor het wat patserige jongere broertje dat wél heeft mogen doorleren omdat daar toen hij van de middelbare school kwam wél geld voor was. Of de oudere zus die geen enkele vrouw goed genoeg vindt voor haar jongere broer. Ook bepaalde gewoontes van de schoonfamilie zijn maar betrekkelijk. Eén dag per jaar Kerst vieren met de schoonfamilie is vaak best wel te overzien zonder dat je hier weken van tevoren al over loopt te mopperen.

boze schoonmoeder

Niet vergelijken met je ex

Het ergste wat je je nieuwe partner kunt aandoen is hem of haar voortdurend met je ex vergelijken. Zeker als jij door je ex bent verlaten terwijl jij dat helemaal niet wilde is de verleiding groot om een nieuwe liefde steeds weer aan een vergelijking te onderwerpen. Het is echt heel pijnlijk als je steeds tegen je nieuwe vriend of vriendin zegt dat XX dat altijd zus of zo deed en dat je dat toch echt beter, leuker of fijner vindt. Als je je relatie een vroegtijdige dood wilt laten sterven dan is dit daar de beste manier voor. Denk je nog steeds aan je ex? Dan is het verstandiger om je niet meteen in een serieuze nieuwe relatie te storten.

Let niet alleen op het uiterlijk

Bij het vinden van een partner zegt het uiterlijk niet alles. Als je krampachtig op zoek gaat naar de perfecte man of vrouw dan is de kans groot dat je die niet zult vinden. Of je vindt hem of haar wel, maar de persoon in kwestie ziet jou niet zitten als partner. Datzelfde geldt voor het opleidingsniveau. Als je zelf een universitaire graad hebt dan is het logisch dat je op zoek gaat naar iemand die ook minstens de universiteit heeft bezocht. De meeste mensen zoeken een partner van hun eigen niveau. Maar als dat niet lukt dan moet je misschien toch eens kijken of die leuke meid met haar Hbo-opleiding misschien toch de moeite waard is.

hoog opgeleide vrouw

Geef jezelf een goede kans op een leuke relatie

Je geeft jezelf de beste kans op een leuke relatie als je je openstelt voor mensen die bij je passen. Leg de lat niet te hoog. Natuurlijk mag je kritisch zijn en hoef je niet met iedereen genoegen te nemen. Maar kijk goed naar de persoon en leer hem eventueel eerst wat beter kennen voordat je hem of haar afwijst. Want wie weet is dat net iets minder knappe meisje wel gewoon een hele lieve dame waarmee jij heel gelukkig kunt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items