Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Steeds aan je ex moeten denken: 5 Tips!
ex denken

Steeds aan je ex moeten denken: 5 Tips!

Welke online datingsite?
15 december 2022

Als een relatie stukloopt kan dat hard aankomen. Als jij degene bent die er een punt achter zet zal je er misschien minder last van hebben. Maar als je door je geliefde wordt verlaten dan kan dat heel veel pijn en verdriet met zich meebrengen. Zeker als de relatie lang heeft geduurd kun je je compleet ontredderd voelen en je wanhopig afvragen hoe je nu toch zonder hem of haar verder moet. Maar als je ex vastbesloten is en er geen kans meer is op een hereniging dan zal je toch de draad weer op moeten pakken. Op zich is het niet zo vreemd dat je, zeker als het net uit is, vaak aan je ex moet denken. Hieronder vind je 5 tips die er voor gaan zorgen dat je minder aan je ex gaat denken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wanneer is het tijd om verder te gaan met je leven na een break-up

Het is normaal om na een break-up aan je ex te denken, vooral als jullie een lange tijd samen waren. Het kan moeilijk zijn om los te laten en verder te gaan met je leven zonder die persoon. Maar hoe lang is het normaal om aan je ex te blijven denken en wanneer is het tijd om verder te gaan? In de eerste paar weken na een break-up is het normaal om aan je ex te denken omdat je aan het verwerken bent van wat er gebeurd is. Je moet je leven herorganiseren en jezelf opnieuw uitvinden zonder die persoon. Maar als het al langere tijd geleden is dat je uit elkaar bent gegaan en je nog steeds vaak aan je ex denkt, kan het tijd zijn om verder te gaan.

1. Zoek afleiding

Een belangrijke stap die je moet zetten na een relatiebreuk is afleiding zoeken. Spreek af met vrienden of vriendinnen om wat leuks te gaan doen. Als je afleiding zoekt heb je wat anders aan je hoofd en geen tijd om steeds weer aan je ex te denken. Je zult na afloop van een leuke middag of avond met je vrienden hopelijk tot de conclusie komen dat je die uren niet of hooguit een enkele keer aan je ex hebt gedacht. Dat is dan alvast een positief punt. Het moet ook weer niet iets dwangmatigs krijgen. Met andere woorden: zet het niet op een zuipen en ga niet overdreven met mensen in de kroeg flirten omdat je nu weer ‘beschikbaar’ bent. Je vrienden zullen zich enorm voor je schamen en een volgende uitnodiging om met je te gaan stappen wellicht afslaan.

vriendinnen afspreken

2. Wraakgevoelens

Als je je erg bedrogen voelt door je ex, bijvoorbeeld omdat hij is vreemdgegaan, dan is het logisch dat je wraakgevoelens koestert. Dit soort gevoelens zijn op zich niet vreemd. Het wordt een ander verhaal als je ze gaat uitvoeren. Een crime passionel klinkt misschien heel plausibel, want de minnaar of minnares van je ex heeft jou heel veel pijn gedaan. Maar bedenk je wel dat je hier weinig mee opschiet.

wraakgevoelens

Sterker nog, als je een (ernstig) misdrijf pleegt om wraak te nemen op je ex, dan komt je dat op een veroordeling en wellicht gevangenisstraf te staan. Dit kan zeer verstrekkende gevolgen hebben voor de rest van je leven. Maar ook minder vergaande wraakacties zoals het leksteken van autobanden, het verknippen van kleding of het op straat gooien van spullen zijn niet zo heel chic. Je koelt er misschien je woede mee, maar het zegt ook heel veel over jou en je verliest een groot deel van je waardigheid.

3. Begin niet meteen een nieuwe relatie

Zeker als je ex direct na jullie breuk alweer loopt te pronken met een nieuwe verovering is de verleiding groot om ook op jacht te gaan naar een nieuwe partner. Dat dit uitmondt in een langdurige relatie moet je nog maar afwachten. Zeker als je nog heel erg met je ex bezig bent is het eigenlijk niet eerlijk om iets met iemand anders te beginnen. Hij of zij zal vrij zeker niet kunnen tippen aan jouw verwachtingen, want je ex was natuurlijk in alles het beste. Hij of zij is knapper, beter in bed, grappiger en viel beter in de smaak bij je ouders. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zorg ervoor dat je je verbroken relatie goed afsluit voordat je je openstelt voor een nieuwe relatie. Dat maakt de kans van slagen echt een stuk groter.

4. Wat moet ik doen als ik mijn ex steeds tegenkom?

Als jij en je ex in dezelfde plaats wonen, of erger nog: bij hetzelfde bedrijf werken, is de kans natuurlijk groot dat jullie elkaar regelmatig tegenkomen. Als jullie op een goede manier uit elkaar zijn gegaan dan is dat wellicht niet zo’n groot probleem. Maar als dat niet zo is en jij je nog steeds verraden en in de steek gelaten voelt dan kan dat heel pijnlijk zijn. Op je werk kun je misschien overplaatsing aanvragen naar een andere afdeling of een andere vestiging. Dat laatste zal dan inhouden dat je misschien moet gaan verhuizen.

verhuizen

Een nieuwe start maken in een nieuwe omgeving kan een goede zet zijn bij een relatiebreuk, maar het is natuurlijk best ingrijpend. Zeker als je al jaren in je huidige woonplaats woont, je familie en vrienden er wonen of als je kinderen hebt die er naar school gaan en hun vriendjes hebben. Misschien moet je dan toch proberen om te accepteren dat je dicht in de buurt van je ex woont. Je kunt natuurlijk plaatsen waar hij of zij vaak kom te mijden. Ga naar een andere kroeg, bezoek een ander restaurant als waar hij altijd komt, ga op een ander moment naar de sportschool. Zo kun je wellicht al te regelmatige confrontaties met je ex voorkomen.

5. Zoek hulp als je ex een obsessie wordt

Als het je niet lukt om je ex los te laten en je voortdurend aan deze persoon blijft denken is het wellicht nodig dat je hulp zoekt bij een psycholoog. Als je je ex bijvoorbeeld obsessief controleert in zijn of haar doen en laten en dit op stalking begint te lijken is het raadzaam om hier met een deskundige over te praten. Deze kan je helpen het verbreken van de relatie een plek te geven en je handvaten bieden om je leven weer op te pakken. Je kunt zelf contact opnemen met een vrij gevestigde psycholoog of je kunt je door de huisarts laten doorverwijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *