Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De geheimen om je ex te vergeten en verder te gaan!
Ex vergeten: emotionele verwerking na relatiebreuk.

De geheimen om je ex te vergeten en verder te gaan!

Welke online datingsite?
16 januari 2024

Een relatiebreuk kan erg pijnlijk zijn en het kan lang duren voordat je er overheen bent. Het kan moeilijk zijn om je ex-partner los te laten en verder te gaan met je leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het proces van vergeten en loslaten te vergemakkelijken. In dit artikel geven we je handige tips en adviezen om je te helpen je ex-partner te vergeten en door te gaan met je leven. We bespreken hoe je kunt omgaan met emoties en herinneringen, hoe je jezelf kunt afleiden en hoe je weer vertrouwen kunt krijgen in de liefde. Of je nu net uit een relatie bent of al een tijdje probeert over je ex-partner heen te komen, deze tips kunnen je helpen om verder te gaan en een nieuwe start te maken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe vergeet ik mijn ex?

Wanneer je relatie uit gaat, terwijl jij dat eigenlijk niet had gewild, dan is de kans groot dat je ex-partner nog heel lang door je hoofd blijft spoken. De verleiding is groot om nadat jullie relatie is beëindigd nog te blijven controleren wat hij of zij doet en vooral met wie. Maar de vraag is natuurlijk of dat verstandig is. Als jullie breuk definitief is en een verzoening er echt niet in zit, dan is het beter om je ex uit je hoofd te zetten en je op andere dingen te richten.

Persoon omarmt verandering na relatiebreuk ex

Snel een nieuwe relatie, is dat de oplossing?

Sommige mensen kunnen nadat hun relatie is gestrand, niet wachten om weer een nieuwe partner te vinden. Ze gaan krampachtig op zoek door zich in het uitgaansleven te storten of online te proberen een partner te vinden. Daarbij zijn ze vaak ook niet erg kieskeurig. Zeker als de ex ook een nieuwe relatie heeft, en als dat misschien de reden was voor de breuk, wil de in de steek gelaten partner vaak laten zien “wat jij kunt, dat kan ik ook”. En zo wordt er dus een partner “gescoord” die zonder dat hij of zij het weet alleen maar dient om iets te bewijzen. Zo’n relatie is in de meeste gevallen gedoemd te mislukken. Te hard van stapel lopen terwijl je in je hoofd nog volop met je ex bezig bent is erg onverstandig en ook niet eerlijk tegenover een eventuele nieuwe vriend of vriendin.

Gun jezelf de tijd en neem afstand

Het is verstandig om afstand te nemen van je vorige relatie en je niet halsoverkop in een nieuw avontuur te storten en meteen weer aan een nieuwe relatie te beginnen. Neem tijd voor jezelf, ga in je eentje op vakantie of met een vriend of vriendin. Pak hobby’s op waar je tijdens je relatie misschien te weinig tijd voor hebt gehad. Ga dingen doen die er niet van kwamen tijdens je relatie omdat de ander daar nooit zin in had zoals nar concerten gaan lange strandwandelingen maken of musea bezoeken. Neem daarbij nadrukkelijk afstand van je ex. Probeer niet voortdurend aan hem of haar te denken en richt je op je eigen leven. Het heeft geen zin om je voortdurend af te vragen wat je ex nu aan het doen is en vooral met wie.

verdergaan na een vorige relatie.

Geef een nieuwe relatie een eerlijke kans

En als je dan een nieuwe relatie krijgt: Geef die dan een eerlijke kans. Je nieuwe partner is niet je ex, het is een ander persoon met een unieke persoonlijkheid. Vergelijken heeft dan ook geen zin, niet in positieve maar ook niet in negatieve zin. Zie je nieuwe partner als een nieuwe persoon in je leven, want dat is wat hij of zij is. Jullie gaan samen een toekomst opbouwen, los van je verleden met je ex-partner, die als het goed is ook verder gaat met zijn of haar leven. Dat jij daar geen deel meer van uitmaakt is iets wat je beter maar zo snel mogelijk kunt accepteren. Dan zal jouw leven ook snel weer leuk worden en kun je het verleden achter je laten.


Je ex voorgoed achter je laten!

Een relatie die op de klippen nooit is nooit een fijne ervaring. Maar soms is het niet anders en dan wordt de andere jouw ex. Twee letters die samen een woord vormen met enorm veel betekenis. Het is namelijk nooit leuk om iemand je ex te noemen. Maar het is niet anders en het is een goede manier om je relatie met iemand aan te geven. Hoe dan ook, als je relatie dus op een einde is gelopen, moet je een hoofdstuk afsluiten en een nieuw hoofdstuk beginnen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je heel snel je ex vergeten? En vooral: hoe kun je hem of haar voorgoed achter je laten?

Zelfzorg voor emotioneel herstel: meditatie

The hard way: alles weg!

Je ziet het maar al te vaak in chick flicks: alles wat ook maar met je ex te maken heeft, gaat een ton in die vervolgens de fik in vliegt. Natuurlijk hoeft het niet altijd zo drastisch te gaan. Toch is het aangeraden om alle spullen die je herinneren aan je ex, weg te doen. Daarom hoef je ze niet weg te gooien. Je kunt ze opbergen in een doos en die doos diep op zolder wegstoppen. Als jullie bijvoorbeeld ooit weer samen komen, heb je ook nog de herinneringen van jullie eerste relatie. Natuurlijk mag dat niet de bedoeling zijn. Door zijn of haar spullen op te bergen, berg je letterlijk jullie relatie op. Het is een eerste stap naar het afsluiten van een hoofdstuk.

Zeg ja tegen een rebound relatie

De beste manier om over iemand te raken, is door iemand nieuws te leren kennen. Natuurlijk kun je niet van de ene serieuze relatie zomaar naar de andere gaan. Ok, het kan wel, maar in dat geval speelde er al langer iets tussen jij en je nieuwe vriend. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden voor de breuk. Was dit niet het geval en heb je moeite met het vergeten van je ex? Ga dan op zoek naar een leuke rebound relatie. Dit is iemand waarmee je even casual gaat daten. Je gaat dus geen nieuwe relatie aan, maar je richt je pijlen wel volledig op die persoon. Eenmaal je klaar bent met die persoon, ben je ook je ex weer vergeten en kun je weer verder gaan als happy single.

iemand na een breuk, genietend van casual dates

Vrienden met je ex

Afhankelijk van hoe jullie relatie is afgelopen, is het mogelijk om vrienden te blijven met je ex. Uiteindelijk heb je elkaar graag gezien en die liefde kan dus niet zomaar plots voorbij zijn. Je wens elkaar het beste toe en je wilt dus ook graag op de hoogte blijven van elkaars leven. Let hierbij wel dat het niet is aangeraden om meteen over te gaan naar vriendschap. Gun elkaar eerst de tijd om het relatiehoofdstuk af te sluiten. Pas als je merkt dat jullie beiden een streep hebben kunnen trekken onder de breuk, kunnen jullie voorzichtig overschakelen naar vriendschap. Zorg wel dat dit niet geforceerd is, want sowieso loopt dit dan niet goed af.

Hoe je negatieve gevoelens over je ex kunt loslaten

Het vergeten van een ex-partner kan een moeilijke en pijnlijke ervaring zijn, maar het is belangrijk om vooruit te gaan en je te richten op je eigen welzijn en geluk. Door het toepassen van de juiste technieken en het nemen van de nodige tijd en ruimte, kun je de negatieve gevoelens over je ex achter je laten en een gezonde emotionele toestand herwinnen. Het kan ook helpen om je te omringen met positieve mensen en activiteiten die je gelukkig maken. Vergeet niet om jezelf de tijd te gunnen om te genezen en te groeien, en om niet te hard te zijn voor jezelf als het proces van het vergeten van je ex niet zo snel gaat als je zou willen. Door deze stappen te volgen, kun je uiteindelijk weer openstaan voor nieuwe relaties en mogelijkheden voor liefde en geluk.

negatieve gevoelens bij loslaten ex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---