Home / Blog / Hoe snel kun je weer aan een nieuwe relatie beginnen?
nieuwe relatie

Hoe snel kun je weer aan een nieuwe relatie beginnen?

Welke online datingsite?
10 november 2020

Veel mensen van wie de relatie is geëindigd willen op een zeker moment weer op zoek gaan naar een nieuwe partner. Vooral mannen vinden het vaak moeilijk om alleen te zijn. Vrouwen redden zich in veel gevallen makkelijker in hun eentje. Dit is wetenschappelijk bewezen. Veel vrouwen vinden het zelfs prettig om alleen te wonen en hun eigen leven te leiden. Mannen daarentegen houden meer van gezelschap en vinden het prettig als er iemand is die een beetje voor ze zorgt. Maar te snel aan een nieuwe relatie beginnen is zeker niet verstandig.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe is je vorige relatie geëindigd?

Het moment waarop je weer aan een nieuwe liefde kunt beginnen is afhankelijk van hoe je vorige relatie is beëindigd. Als jullie met grote ruzies uit elkaar zijn gegaan, of als je partner je heeft bedrogen, dan is het echt verstandig om je niet meteen in een nieuw avontuur te storten. Het is echt noodzakelijk om hetgeen je is overkomen eerst goed te verwerken. De kans is anders groot dat je ook een nieuwe liefde niet vertrouwt en er bij voorbaat vanuit gaat dat hij of zij je ook wel weer zal bedriegen of je van het ene op het andere moment laat zitten omdat er ineens bindingsangst blijkt te spelen. Als wat je met een vorige partner hebt meegemaakt heel heftig is, dan is het zeker geen schande om hierover een aantal gesprekken met een psycholoog te hebben.

vertrouwen denk positief

Wat als je partner is overleden?

Als je je partner hebt verloren omdat hij of zij is overleden is het vaak nog een stukje lastiger. Zelf heb je vaak het gevoel dat een nieuwe liefde niet mag omdat dat verraad aan je eerdere liefde is. Maar ook de omgeving heeft er vaak een mening over. Als je drie maanden na het overlijden van je partner al met een nieuwe vriend of vriendin komt aanzetten dan loop je het risico op onbegrip vanuit je directe omgeving. Wanneer het dan wel het goede moment is hangt helemaal af van de omstandigheden. Als je partner plotseling overlijdt heb je vaak meer tijd nodig om dit te verwerken dan wanneer er een lang ziekbed aan vooraf is gegaan.

De mening van je omgeving

Je kunt simpelweg lak hebben aan wat je omgeving ervan vindt als je een nieuwe relatie hebt. Maar vergeet niet dat je familie en vrienden misschien langer in je leven zijn dan deze nieuwe liefde. Het is dus zeker belangrijk om tot op zekere hoogte rekening te houden met hun mening. Zeker als het gaat om je kinderen en al helemaal als zij nog thuis wonen. Aan de andere kant is het wel jouw leven en als jij een nieuwe liefde ontmoet waar je echt gek op bent dan moet je die natuurlijk niet zomaar laten schieten als de familie vindt dat het nog te vroeg is voor een nieuwe relatie.

kinderen

Het gevaar van vergelijken

Wanneer je een langdurige relatie hebt gehad en je ontmoet iemand anders dan is het gevaar aanwezig dat je gaat vergelijken met je vorige geliefde. Is hij of zij net zo goed in bed, kan hij of zij net zo goed koken en is je nieuwe lief net zo grappig en sportief als die vorige? Vergeet niet dat het hier om iemand anders gaat met een eigen karakter en eigen goede en misschien minder leuke eigenschappen. Vergelijken is niet eerlijk, want de ander zal nooit aan je hoog gespannen verwachtingen kunnen voldoen. Geef een nieuwe partner dus wel een eerlijke kans om van jullie relatie wat te maken. Hij of zij zal zeker begrip hebben voor je situatie als de gevoelens oprecht zijn.

Krampachtig op zoek gaan werkt niet

Hoe groot je verlangen naar een nieuwe partner ook is, het werkt niet om krampachtig op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Je kunt je een week nadat je partner je heeft verlaten voor een ander op een datingsite inschrijven en met de eerste die op je profiel reageert afspreken. Maar of dit gaat werken is maar zeer de vraag. De kans dat je een relatie aanknoopt met iemand die je onder normale omstandigheden niet eens in je kennissenkring zou willen is namelijk levensgroot aanwezig.

Ga dus eerst bij jezelf goed na of je toe bent aan een nieuwe relatie. Begin zeker geen relaties met iemand om de simpele reden dat je iemand wilt hebben. Zeker als je vorige partner je voor iemand anders heeft verlaten is die verleiding groot. Hij een ander, dan ik ook. Maar dat is niet eerlijk tegenover degene met wie je wat aanknoopt. Als je nieuwe liefde erachter komt dat hij of zij alleen maar is gebruikt om je ex jaloers te maken zal dat zeker niet goed vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items