Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe snel kun je weer aan een nieuwe relatie beginnen?
nieuwe relatie

Hoe snel kun je weer aan een nieuwe relatie beginnen?

Welke online datingsite?
18 februari 2021

Veel mensen van wie de relatie is geëindigd willen op een zeker moment weer op zoek gaan naar een nieuwe partner. Vooral mannen vinden het vaak moeilijk om alleen te zijn. Vrouwen redden zich in veel gevallen makkelijker in hun eentje. Dit is wetenschappelijk bewezen. Veel vrouwen vinden het zelfs prettig om alleen te wonen en hun eigen leven te leiden. Mannen daarentegen houden meer van gezelschap en vinden het prettig als er iemand is die een beetje voor ze zorgt. Maar te snel aan een nieuwe relatie beginnen is zeker niet verstandig.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe is je vorige relatie geëindigd?

Het moment waarop je weer aan een nieuwe liefde kunt beginnen is afhankelijk van hoe je vorige relatie is beëindigd. Als jullie met grote ruzies uit elkaar zijn gegaan, of als je partner je heeft bedrogen, dan is het echt verstandig om je niet meteen in een nieuw avontuur te storten. Het is echt noodzakelijk om hetgeen je is overkomen eerst goed te verwerken. De kans is anders groot dat je ook een nieuwe liefde niet vertrouwt en er bij voorbaat vanuit gaat dat hij of zij je ook wel weer zal bedriegen of je van het ene op het andere moment laat zitten omdat er ineens bindingsangst blijkt te spelen. Als wat je met een vorige partner hebt meegemaakt heel heftig is, dan is het zeker geen schande om hierover een aantal gesprekken met een psycholoog te hebben.

vertrouwen denk positief

Wat als je partner is overleden?

Als je je partner hebt verloren omdat hij of zij is overleden is het vaak nog een stukje lastiger. Zelf heb je vaak het gevoel dat een nieuwe liefde niet mag omdat dat verraad aan je eerdere liefde is. Maar ook de omgeving heeft er vaak een mening over. Als je drie maanden na het overlijden van je partner al met een nieuwe vriend of vriendin komt aanzetten dan loop je het risico op onbegrip vanuit je directe omgeving. Wanneer het dan wel het goede moment is hangt helemaal af van de omstandigheden. Als je partner plotseling overlijdt heb je vaak meer tijd nodig om dit te verwerken dan wanneer er een lang ziekbed aan vooraf is gegaan.

De mening van je omgeving

Je kunt simpelweg lak hebben aan wat je omgeving ervan vindt als je een nieuwe relatie hebt. Maar vergeet niet dat je familie en vrienden misschien langer in je leven zijn dan deze nieuwe liefde. Het is dus zeker belangrijk om tot op zekere hoogte rekening te houden met hun mening. Zeker als het gaat om je kinderen en al helemaal als zij nog thuis wonen. Aan de andere kant is het wel jouw leven en als jij een nieuwe liefde ontmoet waar je echt gek op bent dan moet je die natuurlijk niet zomaar laten schieten als de familie vindt dat het nog te vroeg is voor een nieuwe relatie.

kinderen

Het gevaar van vergelijken

Wanneer je een langdurige relatie hebt gehad en je ontmoet iemand anders dan is het gevaar aanwezig dat je gaat vergelijken met je vorige geliefde. Is hij of zij net zo goed in bed, kan hij of zij net zo goed koken en is je nieuwe lief net zo grappig en sportief als die vorige? Vergeet niet dat het hier om iemand anders gaat met een eigen karakter en eigen goede en misschien minder leuke eigenschappen. Vergelijken is niet eerlijk, want de ander zal nooit aan je hoog gespannen verwachtingen kunnen voldoen. Geef een nieuwe partner dus wel een eerlijke kans om van jullie relatie wat te maken. Hij of zij zal zeker begrip hebben voor je situatie als de gevoelens oprecht zijn.

Krampachtig op zoek gaan werkt niet

Hoe groot je verlangen naar een nieuwe partner ook is, het werkt niet om krampachtig op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Je kunt je een week nadat je partner je heeft verlaten voor een ander op een datingsite inschrijven en met de eerste die op je profiel reageert afspreken. Maar of dit gaat werken is maar zeer de vraag. De kans dat je een relatie aanknoopt met iemand die je onder normale omstandigheden niet eens in je kennissenkring zou willen is namelijk levensgroot aanwezig.

Ben je wel toe aan een nieuwe relatie?

Ga dus eerst bij jezelf goed na of je toe bent aan een nieuwe relatie. Begin zeker geen relaties met iemand om de simpele reden dat je iemand wilt hebben. Zeker als je vorige partner je voor iemand anders heeft verlaten is die verleiding groot. Hij een ander, dan ik ook. Maar dat is niet eerlijk tegenover degene met wie je wat aanknoopt. Als je nieuwe liefde erachter komt dat hij of zij alleen maar is gebruikt om je ex jaloers te maken zal dat zeker niet goed vallen.


Een nieuwe relatie? – 4 tips wat je niet moet doen!

Het is altijd spannend om met een nieuwe relatie te beginnen. Alles is nog spannend, alles is nog nieuw en het is toch nog een kwestie van aftasten hoe je met elkaar om moet gaan. Wat kun je wel doen en wat moet je eigenlijk vooral niet doen? Hieronder zijn een aantal tips te vinden over wat je vooral niet moet doen als je net in een nieuwe relatie zit. Alle beetjes helpen, toch?

1. Draai er niet omheen

koppel

Vaak is het begin van een nieuwe relatie nog een beetje lastig. Je zit niet meer op de middelbare school, dus er worden geen briefjes uitgewisseld met je vraag of je elkaars vriendje en vriendinnetje wil zijn. Jullie zien en spreken elkaar zo’n beetje elke dag. Al jullie vrienden zien jullie als een koppel, maar jullie hebben het zelf nog niet echt uitgesproken. Je wilt natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Dus trek gewoon de stoute schoenen aan, blijf er niet omheen draaien en wacht vooral niet tot de ander misschien ooit iets gaat zeggen. Vraag het gewoon aan hem of haar: zijn we een koppel? Zorg wel dat je het juiste moment afwacht en val niet met de deur in huis.

2. Ga niet muggenziften

irriteren

Nu jullie echt een koppel zijn, ga je waarschijnlijk de kleine dingen aan hem of haar merken. Rare eetgewoontes, snurken, nagelbijten, of andere kleine dingen waar jij je opeens aan gaat ergeren of irriteren. Dingen die je eerst door je zware verliefdheid niet zag. Probeer deze dingen los te laten. Het is het echt niet waard om hier moeilijk over te gaan doen. Focus je vooral op de dingen die je wel ontzettend leuk vindt en focus je vooral op de dingen die echt belangrijk voor jou zijn in een relatie.

3. Vergeet niet te genieten

verliefd

Zoals gezegd is een nieuwe relatie ontzettend spannend, want dit is het moment om jezelf eigenlijk nog meer te bewijzen en te laten zien dat je echt zo leuk bent. Nu jullie eindelijk een koppel zijn, wil je dit natuurlijk ook zo houden. Dit kun je het beste voor elkaar krijgen door gewoon door te gaan met dat gene waar je mee bezig was. Want daar is je partner verliefd op geworden en daarom wil die gene een koppel met je zijn. Geniet dus lekker dan dit nieuwe avontuur, van dit geweldige gevoel. En vergeet vooral niet te genieten van elkaar.

4. Niet vergelijken met je ex

denken ex

Deze tip is eigenlijk van toepassing op alles wat je doet nadat het uit is met je ex. Ga een nieuw persoon in je leven niet met die persoon vergelijken. Er is namelijk een hele goede reden dat je niet meer samen bent met je ex en juist met deze nieuwe persoon een nieuwe weg bent ingeslagen. Dus kijk naar de toekomst en laat het verleden voor wat het is. Leer van je vorige relatie en doe het beter en anders in deze nieuwe relatie. Denk je nog steeds veel aan je ex? Dan is het misschien te snel om een nieuwe relatie te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items