Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Mijn partner laat zijn ex niet los!
Mijn partner laat zijn ex niet los

Mijn partner laat zijn ex niet los!

Welke online datingsite?
20 augustus 2021

Je liefdesleven gaat op rolletjes. Je hebt een leuke jongen ontmoet waar je mee bent gaan daten. Vervolgens hebben jullie besloten om jullie relatie naar een hoger niveau te tillen. Nu jullie een stelletje zijn begint er toch iets te knagen. Je vindt hem echt heel leuk, maar hij praat toch wel erg vaak over zijn ex. Aan het begin viel het je misschien niet zo op, maar nu je hem steeds beter leert kennen merk je dat hij toch veel aan zijn ex denkt en dat hij zijn ex niet goed kan loslaten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat zijn de tekenen?

Het is erg pijnlijk als je partner zijn ex niet loslaat. Er zijn een aantal tekenen die erop kunnen wijzen dat dit het geval is. Zo moet je extra alert zijn als het nog niet zo lang uit is tussen hem en zijn ex, helemaal als zij degene is geweest die het uit heeft gemaakt. De kans dat hij dan nog aan het verwerken is dat het uit is, is erg groot. Daarnaast is het ook misschien wel foute boel als hij nog dingen van haar thuis heeft liggen. Foto’s van hem en zijn ex? Not done. Ook als cadeaus die hij van haar heeft gekregen nog een prominente plek in de woonkamer of slaapkamer hebben moet je oppassen.

foto ex

Vergelijken

Verder is het natuurlijk niet zo leuk al hij jou steeds vergelijkt met zijn ex. Helemaal als jij daar niet al te best uitkomt. Als het positief is voor jou, dan is het niet zo erg dat hij dit heel af en toe zegt, zolang het maar niet dagelijks gebeurt. Als hij jou en zijn ex vergelijkt en zij is degene die er positief bij afsteekt, dan is hij helemaal verkeerd bezig. Het is ook niet helemaal oké als ze vaak met elkaar afspreken zonder jou erbij, helemaal niet als het om een recente vlam gaat. Let dus goed op de signalen.

Wat kan ik eraan doen?

Het is misschien een saai antwoord, maar het is het beste om erover te praten. Pas op dat je niet verwijtend tegen hem begint te praten, want dan krijg je misschien geen eerlijk antwoord, of voelt hij zich aangevallen. Daarom is het van belang dat je er een keer over begint als het ter sprake komt. Als hij bijvoorbeeld zegt dat hij wat met haar heeft afgesproken, of hij vergelijkt jou en zijn ex: dit zijn de beste momenten om vragen te stellen. Geef aan dat je hem erg leuk vindt maar dat je het lastig vindt om met zijn vriendschap met zijn ex om te gaan, bijvoorbeeld.

praten

jaloezie

Het kan eng zijn om hierover te beginnen in een relatie, maar iets zeggen is altijd een betere optie dan je maar stilhouden. De kans dat de bom later barst is dan groot. Misschien is het zelfs zo dat je een soort jaloezie ontwikkelt voor zijn ex en dat wil je natuurlijk niet. Het is zonde voor je relatie om deze te laten verpesten door een ex-vriendin. Als dit wel het geval blijkt te zijn, dan ben je misschien beter af zonder hem en kan hij weer terug naar zijn ex.

Eén reactie op “Mijn partner laat zijn ex niet los!”

 1. Avatar for Chrisje Chrisje schreef:

  Zijn ex is elke dag in ons leven…. zij komt hun zoon ophalen maar dan gaan ze gezellig samen in de zetel zitten, een sigaretje roken…. tot ik thuis kom, dan is ze snel weg omdat ze weet dat ik dit niet goed keur.
  Ook gaat ze gewoon de kast in, had ze nog een sleutel waarvan ik gezegd heb dat dat helemaal niet kan.

  Als we nu mekaar zien op de voetbal van hun zoon, vind ik het OK dat er over HEM contact is maar niet over het feit dat ze haar sweater heeft veranderd en of hij hem leuk vind zo…. of dat hij haar info vraagt over welke douchestang WIJ zullen nemen…. gek word ik ervan. En hij vindt dat ik overdrijf, dat ik me aanstel…..
  Onze pas aangeschafte puppy mag naar haar als wij er niet zijn, hij vindt dat doodnormaal…. ik niet.

  Heb het gehad ermee….. ga lekker terug naar je ex denk ik dan…. verdrietig…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *