Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Praten over je ex met je nieuwe liefde
Praten over je ex met je nieuwe liefde

Praten over je ex met je nieuwe liefde

Welke online datingsite?
17 oktober 2022

Wanneer je na een verbroken relatie een nieuwe liefde vindt, komt er in de meeste gevallen een moment waarop je ex ter sprake komt. Je bepaalt natuurlijk zelf wat je wel en niet wilt vertellen over je vorige relatie. Realiseer je wel dat wat je vertelt altijd bekend zal zijn en blijven bij je nieuwe partner. Je kunt dit niet meer ongedaan maken. Wees altijd terughoudend met het vertellen van negatieve dingen over je ex-partner. Je nieuwe liefde kan daar immers in veel gevallen weinig mee en als je heel heftige dingen vertelt kan dit erg belastend zijn voor jullie prille relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vergelijken is not done!

Het is absoluut not done om je nieuwe partner voortdurend met je ex te vergelijken. Of je dit nu in negatieve of in positieve zin doet, je nieuwe partner zal het zeker niet leuk vinden als je steeds dingen zegt als “Dat deed X ook altijd”, “X maakte dat gerecht altijd anders klaar, dat was echt heerlijk”, “X zeurde daar altijd over, ik ben blij dat jij dat niet doet”. Het zijn dingen waar je nieuwe partner weinig mee kan. Bovendien heeft het geen zin om je ex te kleineren waar hij of zij niet bij is. Als jullie geen contact meer hebben is de kans klein dat je nieuwe partner en hij of zij elkaar ooit zullen tegenkomen. Maar als jullie bijvoorbeeld kinderen hebben en je ex wel contact heeft met je nieuwe partner dan is het soms erg pijnlijk om bepaalde dingen te weten.

prate over ex tekst

Praten over de seks met je ex

Een gevoelig onderwerp is praten over de seks met je ex. In verreweg de meeste gevallen is het echt beter om dit onderwerp te vermijden. Wat je zeker nooit moet doen is je nieuwe partner het idee geven dat hij of zij minder goed in bed is dan je vorige partner. De kans is groot dat hij of zij zich daar erg onzeker door gaat voelen en het idee krijgt niet goed genoeg te presteren. Ook als je nieuwe liefde bepaalde dingen niet wil, bijvoorbeeld orale seks, helpt het niet echt als jij zegt dat je vorige vriendin daar zo goed in was en dat je daar fantastische herinneringen aan hebt. Het heeft ook absoluut geen zin om te proberen een nieuwe partner te verleiden of zelfs min of meer te dwingen bepaalde seksuele handelingen te doen omdat je ex dat ook deed. Je ex is niet voor niets je ex. Die tijd is voorbij. Laat het rusten en geniet van de seks met je nieuwe geliefde zonder voortdurend te vergelijken. Kortom zorg ervoor dat je niet te veeleisend bent van je nieuwe partner.

Kwaad spreken over je ex

Iets wat je echt niet moet doen is kwaad spreken over je ex. Natuurlijk kun je het vertellen als je door je ex-man werd geslagen en dat je uiteindelijk gevlucht bent. Maar in minder extreme gevallen is het vrijwel altijd beter om je niet onnodig negatief over je ex uit te laten. Datzelfde geldt voor je ex-schoonfamilie. Zeker als er geen kinderen in je vorige relatie zijn geboren zal je wellicht nauwelijks nog contact hebben met deze mensen. Je nieuwe partner kan gaan denken dat je, als jullie relatie ook ooit strandt, ook zo over hem of haar zult praten tegen een volgende partner. Dit kan een erg onprettig gevoel geven. Daarom is het echt beter om het niet in negatieve zin met je nieuwe partner over je ex te hebben.

gevoel

Goede vrienden met je ex vriend(in)

Sommige stellen gaan als goede vrienden uit elkaar. Het kan dan voor een nieuwe partner soms lastig zijn om te accepteren dat er nog regelmatig contact is. Dat jullie elkaar bellen en appen en dat jullie misschien zelfs soms afspreken om samen te gaan lunchen. Besef dat dit contact voor je nieuwe partner lastig kan zijn. Hij of zij kan gaan denken dat jullie nog steeds wat hebben. Houd dus wel de nodige afstand en zet je nieuwe partner niet voor een voldongen feit in de zin van “of je accepteert dat ik zo met mijn ex omga of het is einde relatie”. De kans is dan namelijk levensgroot dat je lief voor dat laatste kiest uit zelfbescherming. Je kunt veel beter je nieuwe geliefde ervan proberen te overtuigen dat hij of zij echt de enige is en regelmatig laten merken dat je van haar houdt!

Eén reactie op “Praten over je ex met je nieuwe liefde”

  1. Avatar for Toos Toos schreef:

    Hoi halo ik ben toos j. Ik zoek een man. Lief betrouwbaar. En ook creatief. Sportief. Ik ben 61 jaar en woont in halderberge zuid west Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *