Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Contact met ex: is het slim of niet?
Contact zoeken met je ex

Contact met ex: is het slim of niet?

Welke online datingsite?
04 september 2022

Ben je op zoek naar antwoorden over of het verstandig is om contact te zoeken met je ex? Je bent niet alleen. Veel mensen worstelen met deze vraag na een relatiebreuk. Het kan lastig zijn om te bepalen of het verstandig is om je ex opnieuw te benaderen. In deze blog delen we onze inzichten en ervaringen over het contact zoeken met je ex. We bespreken de voor- en nadelen, geven tips voor het verwerken van een eventuele afwijzing en bespreken wanneer het juiste moment is om opnieuw contact te leggen. Lees verder en ontdek of het verstandig is om contact te zoeken met je ex.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Contact zoeken met je ex – Wel of niet doen?

De eerste dagen, weken en soms zelfs maanden na het verbreken van een relatie kunnen erg lastig zijn. Vooral als jij er nog helemaal niet klaar voor was om zonder die persoon te zijn. Of als je opeens toch niet zonder die persoon kan en je eenzaam voelt, terwijl je er zo zeker van was om er een punt achter te zetten. Het begint aan alle kanten te kriebelen en je speelt al dagen met het idee om weer contact op te nemen met je ex. Moet je dit nu wel of niet doen?

Wel doen

Er zijn wel wat legitieme redenen om contact op te nemen met je ex. Doe het ook alleen met een van deze redenen in je achterhoofd, want anders kom je alleen maar wanhopig en soms zelfs een beetje zielig over.

wanhopig

Spullen of geld?

Het kan zijn dat je ex nog spullen van je heeft. Die wil je natuurlijk dolgraag terug. Je favoriete shirt, die ene bh, of dat leuke bordspel wat jullie altijd samen speelden met jullie vrienden. Het zijn jouw spullen en dus heb je er recht op. Neem op een rustige manier contact op door middel van een tekstberichtje. Zo geef je de ander de kans om erover na te denken hoe te reageren.Of misschien krijg je nog geld? Dan geldt hetzelfde advies als hierboven. Op een rustige manier contact opnemen en proberen er samen uit te komen.Dus eigenlijk alleen als je nog iets van je ex tegoed hebt, is het een goede reden om contact op te nemen. Of wanneer je ex (of de naaste familie of vrienden) erg ziek zijn, dan is het niet verkeerd om eens te informeren.

geld

Niet doen

Je mist je ex? Je wilt graag weer samen zijn? Moet je steeds aan je ex denken? Wil je zo graag weer samen in bed liggen, de hond uitlaten, shoppen, strandwandelingen maken, samen lachen? Al deze dingen bedenk je na zo’n tien glazen drank en voordat je het weet sta je met je telefoon in je handen allerlei berichtjes te sturen en bel je hem of haar midden in de nacht dronken en huilend op. Zoals je zelf wel al raadt, is dit dus geen goed idee.

dronken

Gevoelens los laten

Er is een reden waarom jullie niet meer samen zijn en zolang je van de ander niet het signaal krijgt dat hij of zij jou ook mist, zul je die gevoelens toch echt los moeten laten. Stop met elkaar te pijnigen en te kwetsen. Ga nooit dronken je ex appen. Dus ga je een avond op stap en ben je bang dat je teveel gaat drinken en die gevoelens de overhand krijgen? Licht je vrienden in over je gevoelens en vraag ze om in je de gaten te houden. Het is het niet waard om de dag erna wakker te worden met een schuldgevoel en een boze of verdrietige ex door je acties van de avond ervoor. Onderneem pas actie met deze gevoelens als je zeker weet dat de ander jou ook mist.

ex loslaten


Seks met je ex

Het komt vaker voor dan je denkt: Seks met je ex. Zelfs als een stel met knallende ruzie uit elkaar gaat kan het gebeuren dat er na verloop van tijd toch weer contact is en dat dit uitdraait op seks. Dit kan erg verwarrend zijn, de relatie is beëindigd en dit was een definitieve beslissing, maar toch zijn jullie in bed beland. Heel vreemd is het echter niet, want jullie hadden ooit een relatie en waren toen ook intiem met elkaar. Het zal dus in veel opzichten vertrouwd zijn om seks met je ex te hebben.

Als één van beiden de relatie niet wilde beëindigen

Seks tussen exen komt nogal eens voor als één van de twee ex geliefden niet achter de breuk staat. Als de één de relatie wilde beëindigen maar de ander niet, is de kans aanwezig dat de in de steek gelaten partner probeert om de ander alsnog weer voor zich te winnen. Als die ander inmiddels een nieuwe relatie heeft dan kan dit tot zeer vervelende situaties leiden. De nieuwe partner zal zich bedreigd voelen en de ex zal er alles aan doen om de verbroken relatie te herstellen, waardoor degene om wie ‘gevochten’ wordt bijna letterlijk tussen twee vuren zit.

ex

Is seks met je ex verstandig?

Of seks met je ex verstandig is, hangt af van een aantal factoren. Als jullie elkaar na jaren weer tegenkomen en “for old times sake” met elkaar naar bed gaan waarna jullie allebei weer je eigen leven aan leiden is er niet zo veel aan de hand. Als een vrijpartij met je ex een bedreiging vormt voor je relatie of die van je ex is het natuurlijk een ander verhaal. Ben je uit elkaar gegaan en heb je inmiddels een nieuwe relatie moet je je afvragen of seks met je ex wel zo verstandig is.

seks met ex

Er was immers toen jullie uit elkaar gingen een goede reden voor. De kans dat het een tweede keer mislukt als jullie weer bij elkaar komen is dus zeker aanwezig. Daar komt bij dat je huidige partner, en misschien ook die van je ex, verdriet wordt gedaan als er twee relaties stuklopen omdat jullie het toch nog een keer met elkaar willen proberen.

Waarom is seks met je ex zo vertrouwd?

Voor veel mensen voelt het heel vertrouwd om seks met de ex-partner te hebben. Ook al is de relatie beëindigd, jullie hebben toch een periode intiem contact gehad en dat schept toch een band. Het hangt natuurlijk sterk af van de reden waarom de relatie is beëindigd. Als jullie met knallende ruzie uit elkaar zijn gegaan is de kans niet groot dat jullie ooit nog in bed zullen belanden.

vertrouwd

Doorgaan als vrienden

Maar vooral stellen die als vrienden uit elkaar zijn gegaan, om wat voor reden dan ook, belanden soms nog wel eens met elkaar in bed. Zolang jullie hier allebei vrede mee hebben en beide exen niet de intentie hebben om de relatie nieuw leven in te blazen, kan dit natuurlijk niet zo veel kwaad. Het kan overigens natuurlijk ook de opmaat zijn naar een doorstart van de relatie. Het gebeurt regelmatig dat ex-geliefden na verloop van tijd weer bij elkaar komen en opnieuw verliefd op elkaar worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *