Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wraak nemen op je ex - Is het verstandig?
Wraak nemen op je ex

Wraak nemen op je ex - Is het verstandig?

Welke online datingsite?
04 augustus 2022

Soms eindigt een relatie heel heftig. Het kan gebeuren dat je partner van het ene op het andere moment aankondigt dat hij of zij bij je weg wil. Of je komt erachter dat je partner vreemd gaat en dit leidt vervolgens tot een abrupt einde van je relatie. Maar soms heb je jarenlang allerlei dingen van je partner gepikt, zoals vreemdgaan, niet met geld om kunnen gaan of zelfs mishandelingen en komt er uiteindelijk toch een einde aan de relatie. In deze situaties ga je doorgaans niet als vrienden uit elkaar. Sommige verlaten partners hebben de neiging om wraak te nemen op hun ex. Zij voelen zich gekwetst en bedrogen en willen dat op de één of andere manier vergelden.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Welke soorten wraak komen voor?

De meest toegepaste manier van wraak nemen is vertrouwelijke informatie openbaar maken. Naaktfoto’s, pikante filmpjes en  andere vormen van sexting op het internet zetten komt regelmatig voor. Ook gebeurt het dat iemand de nieuwe liefde van zijn of haar ex-partner gaat lastigvallen. Dit kan heel ver gaan en leiden tot stalking en zelfs bedreiging. Ook het vernielen van dierbare spullen van je ex kan een manier zijn om wraak te nemen. Soms is een verlaten man of vrouw zo boos dat er spullen uit het raam op straat kapot worden gegooid. Het zal misschien opluchten, maar je hebt er uiteindelijk niets aan. Dan kun je die dure plasma TV of peperdure fotocamera van je ex-vriend beter verkopen en het geld in je zak steken.

wraak

Is wraak nemen verstandig?

Wraak willen nemen op je ex is in sommige situaties heel begrijpelijk. Als je jarenlang van alles hebt gepikt en alsnog aan de kant wordt gezet kan je dat een flinke knauw geven. Maar of het wijs is om daadwerkelijk wraak te nemen is de vraag. Als je dingen doet die strafbaar zijn of waarvoor je een proces kan worden aangedaan breng je jezelf soms flink in de problemen. Een bus groene verf over je ex heen gooien is misschien nog tot daar aan toe, die verf gaat ooit wel weer van zijn huid en uit zijn haren. Maar wraak nemen met een mes of pistool is natuurlijk een heel ander verhaal. Dit heeft vaak onomkeerbare gevolgen en zal er in veel gevallen toe leiden dat je in de cel belandt. Het is dan ook echt beter om je te beheersen en je niet tot een dergelijke actie te verlagen.

wraakgevoelens

Waar komen wraakgevoelens vandaan?

Wraak willen nemen op je ex wordt ingegeven door het feit dat hij of zij jou verdriet en pijn heeft gedaan. Je wilt dan dat je ex net zo lijdt als jij. Daarom stuur je berichtjes naar zijn nieuwe vriendin zodat ze aan hem gaat twijfelen. Of je vernielt haar lievelingskleding omdat je weet dat ze zo gek was op die ene broek en dat ene bloesje. Of je gaat hatelijke brieven sturen waardoor je ex nachtenlang wakker ligt, zich angstig afvragend wat de volgende stap zal zijn. De kans is echter groot dat hij of zij aangifte tegen je doet en dat je een bezoekje van de politie krijgt als je te ver gaat in je wraakacties. Je kunt het dan ook beter je ex loslaten en  je op de toekomst richten en accepteren dat jullie relatie voorbij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *