Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De beste manier om te reageren op dronken ex-appjes!
dronken ex geappt

De beste manier om te reageren op dronken ex-appjes!

Welke online datingsite?
10 september 2023

Wanneer je een bericht ontvangt van een dronken ex, kan dit een emotionele uitdaging zijn. Je wilt op een juiste manier reageren en jezelf tegelijkertijd beschermen. In deze blog bespreken we hoe je emoties onder controle te houden en op een productieve manier kunt reageren op berichten van een dronken ex via social media. Of je nu op zoek bent naar tips om te communiceren of gewoon wilt weten hoe je kunt omgaan met dit soort situaties, dit is de blog voor jou.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Help, ik heb dronken mijn ex geappt!

Iedereen heeft wel eens iets gênants gedaan. Blijven trekken aan een deur waar toch echt duwen staat, struikelen midden op straat of per ongeluk mama zeggen tegen de juf van de basisschool. Het is ons allemaal wel eens overkomen. De gênantste momenten ontstaan misschien wel als je dronken bent. Je verliest de controle over jezelf en zegt of doet dingen die je normaal nooit zou doen!

alcohol mobiel

Alles wordt vastgelegd!

Het mobiele tijdperk maakt het ons er niet makkelijker op. Alles wat je zegt of doet kan iemand filmen met zijn of haar mobiel en in het ergste geval op internet plaatsen. Je kan ook slachtoffer worden van je eigen mobiel. En daarmee dingen uitvoeren die je anders nooit zou doen. Een grote nachtmerrie voor iedereen is in beschonken toestand je ex appen. Wat moet je doen als je dat gedaan hebt?

Nooit dronken appen!

Een belangrijke regel: app nooit iemand als je dronken bent. In dit geval is dat natuurlijk al te laat want je hebt je ex al geappt. Het enige wat je nog kan doen is de situatie minder erg en minder gênant maken. Doe dit overigens nooit als je nog dronken bent. Dit zorgt vaak voor gênantere situaties. Ook al denk je dat je het meteen op kan lossen, doe het niet! Slaap er nog een nachtje over, zodat je de volgende ochtend er helder over na kan denken. Dan kun je eventuele vervolgstappen gaan nemen.

dronken appen

Hoe om te gaan met een dronken ex-partner via social media?

Het komt vaak voor dat mensen, wanneer ze dronken zijn, dingen doen waar ze later spijt van krijgen. Dat geldt ook voor het contact opnemen met een ex-partner via social media. Als je onverwachts berichtjes of verzoeken krijgt van een dronken ex, dan is het belangrijk om op een tactische manier te reageren. Het is van belang om te onthouden dat dronken gedrag niet altijd weerspiegelt wie iemand werkelijk is. Probeer het contact met een dronken ex-partner te minimaliseren en te vermijden om emotioneel te worden. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om om te gaan met dit ongemakkelijke scenario:

 • Negeer het bericht: Als je ex niets belangrijks te melden heeft en je een rustige nacht wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om het bericht te negeren. Het is waarschijnlijk dat ze het volgende ochtend niet meer zullen onthouden.
 • Beantwoord beleefd: Als je ex iets dringends te melden heeft, probeer dan beleefd te reageren. Vermijd het om emotioneel te worden of te reageren met een emotionele uitbarsting.
 • Maak het gesprek privé: Als het gesprek te emotioneel wordt en je bang bent dat het op social media uit de hand loopt, dan kun je besluiten om het gesprek privé te maken. Verplaats het gesprek naar een privéberichten functie of stuur een sms.
 • Blokkeer hen: Als je merkt dat je ex dronken contact opneemt en dit repeterend gebeurt, dan kun je besluiten om hen te blokkeren. Dit zal een einde maken aan het ongemakkelijke gedrag.

dronken ex

De dronken appjes teruglezen

De volgende dag is er het moment van de waarheid. Tijd om terug te lezen wat je hebt geappt. De inhoud van deze appjes kan enorm verschillen. De ene persoon scheld zijn ex helemaal uit, terwijl de andere persoon wanhopig smeekt om bij hem of haar terug te komen. Heb je het eerste gedaan? Dan is het verstandig om je excuses aan te bieden. Zeker als je niet meent wat je gezegd hebt. Heb je wanhopige appjes gestuurd? Denk dan even goed na waarom. Wil je je oude liefde echt terug? In het geval van “neem me alsjeblieft terug appjes” is het duidelijk dat je de situatie moet uitleggen en wat je echt voelt.

Tips voor het beantwoorden van berichten van een dronken ex

Een dronken ex-partner die via social media contact probeert te maken, kan een emotioneel lastig moment zijn. Het is belangrijk om bewust te zijn van hoe je op die berichten reageert. In dit blog geven we tips voor het beantwoorden van berichten van een dronken ex.

 • Neem de tijd om na te denken. Voordat je reageert, is het verstandig om even stil te staan bij de situatie. Bedenk wat je wilt zeggen en waarom.
 • Wees eerlijk en direct. Als je niet wilt reageren, kun je dat het beste duidelijk en direct zeggen. Zorg dat je boodschap duidelijk is, zodat er geen verwarring of misverstanden ontstaan.
 • Blijf op een respectvolle manier communiceren. Ook als je emoties hoog oplopen, is het belangrijk om op een respectvolle manier te blijven communiceren. Dat geldt ook voor berichten van een dronken ex-partner.
 • Maak geen overhaaste beslissingen. Als een dronken ex-partner je benadert, kan het verleidelijk zijn om snel te reageren. Bedenk echter dat je beter kunt wachten tot je nuchter bent, zodat je rustig en weloverwogen kunt reageren.
 • Blokkeer de persoon als je je niet comfortabel voelt. Als je je onveilig of ongemakkelijk voelt bij de berichten van je ex, kun je ervoor kiezen om hen te blokkeren. Dit is jouw beslissing en je hoeft je daar niet voor te verantwoorden.

beantwoorden van berichten van een dronken ex

Gênante appjes

Later kun je hierom lachen, maar nu natuurlijk niet. Bedenk jezelf goed dat je niet de enige bent die wel eens iets gênants gedaan heeft. De dronken appjes kunnen er misschien zelfs voor zorgen dat je weer bij elkaar komt, omdat je eindelijk de waarheid hebt verteld. Misschien gebeurd er ook wel het tegenovergestelde en kunnen jullie echt niet meer door één deur. Wraak nemen op je ex in welke vorm dan ook is altijd een slecht idee!

Hoe je emoties onder controle te houden?

Het is nooit eenvoudig om te communiceren met een dronken ex-partner, vooral via social media. Maar het is belangrijk om te weten hoe je emoties onder controle te houden en een gezonde manier van communiceren aan te nemen. Hier zijn enkele tips om te helpen:

 • Plan vooraf: Bedenk vooraf hoe je gaat reageren op berichten van je dronken ex en stel jezelf een plan op. Dit kan je helpen om emotionele beslissingen te voorkomen.
 • Neem de tijd: Voordat je iets terugstuurt, neem de tijd om te rusten en je emoties te beheersen. Bedenk goed wat je wilt zeggen en hoe je het wilt uiten.
 • Blokkeer als nodig: Als je bang bent dat je emoties de overhand nemen, overweeg dan om je dronken ex te blokkeren.
 • Wees duidelijk: Wees duidelijk in je communicatie en stel grenzen. Laat je dronken ex weten dat je niet beschikbaar bent voor dronken communicatie en stel een tijd limiet.
 • Vraag om hulp: Als je het moeilijk hebt om je emoties onder controle te houden, vraag dan om hulp. Praten met een vriend, familielid of een professional kan helpen.

Het is goed om te onthouden dat communiceren met een dronken ex-partner niet gemakkelijk is, maar het is belangrijk om je emoties onder controle te houden en gezonde communicatie te onderhouden. Probeer deze tips te volgen en onthoud dat je altijd de controle hebt over je eigen reacties.

emoties onder controle houden

Dronken appjes voorkomen?

Wil je dit soort gênante momenten voorkomen? Indien je geen contact meer hebt met je ex kun je hem of haar het beste uit je contactenlijst wissen. Je kan ook je mobiel thuis laten liggen. Maar let op: het gevaar bestaat dan nog steeds dat je een dronken appje vanuit je bed stuurt. De beste remedie is om je ex uit je hoofd te zetten. Geniet van wat je nu hebt en niet van wat je had. Dit voorkomt een heleboel ongemakkelijke momenten.

De waarheid achter een dronken app bericht

In deze blogpost bespraken we de uitdagingen van het communiceren met een dronken ex via social media en de verleiding om direct te reageren. Maar door de tips die we deelden, kun je nu een bewuste beslissing maken en in plaats daarvan emoties onder controle houden. Bedenk altijd dat wat er ook gezegd wordt tijdens het dronken appen, het niet noodzakelijkerwijs de waarheid weerspiegelt. We hopen dat deze informatie nuttig is en je helpt bij het omgaan met een dronken ex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---