Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat is een “rebound relatie”?
Wat is een rebound relatie?

Wat is een “rebound relatie”?

Welke online datingsite?
09 februari 2021

Een rebound relatie is een relatie die iemand aangaat kort nadat een vorige relatie is verbroken. Wanneer een relatie uitgaat en je stort je binnen een paar maanden in een nieuwe relatie dan is de kans groot dat het om een rebound relatie gaat. Je doet dit dan alleen om het verdriet over je vorige verbroken relatie een plaats te geven. Met wie je een relatie aangaat maakt niet eens zo veel uit. De eerste de beste die “beschikbaar” is mag jouw nieuwe vriend of vriendin worden. Iemand die in een rebound relatie zit stort zich vaak met hart en ziel in deze relatie en beweert tegen iedereen in de naaste omgeving dat het echte liefde is en dat hij of zij heel gelukkig is met de nieuwe vriend of vriendin.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De ex-partner speelt nog een grote rol

Kenmerkend voor een rebound relatie is dat de ex-partner nog een grote rol speelt. Degene die in zo’n relatie zit praat nog regelmatig over de vorige partner, die kennelijk onbewust toch belangrijker is geweest dan hij of zij wil toegeven. Ook wordt een nieuwe partner vergeleken met de vorige, niet alleen in uiterlijk maar bijvoorbeeld ook als het gaat om de seks of om gezamenlijke interesses. Er geldt een regel dat je jezelf na het beëindigen van een relatie beter een rustperiode kunt gunnen.

ex

Deze periode zou een maand voor ieder jaar dat je relatie heeft bestaan moeten duren. Dus heb je een relatie van acht jaar achter de rug dan zou het verstandig zijn om minimaal acht maanden te wachten voordat je aan een nieuwe relatie begint. Nu geldt dat natuurlijk niet in alle gevallen. Ben je 35 jaar getrouwd geweest en overlijdt je partner na een langdurig ziekbed dan kan het zijn dat je na een jaar een nieuwe liefde ontmoet. Het is dan natuurlijk niet zo dat je deze nieuwe liefde nog twee jaar moet laten wachten omdat je “wachtperiode” nog niet voorbij is.

Wees eerlijk tegen jezelf en een nieuwe partner

Het is echt verstandig om je niet heel snel na het einde van je relatie in een nieuw avontuur te storten. De kans dat je de verkeerde keuze maakt is levensgroot. Dit soort relaties houden doorgaans niet lang stand. Een rebound relatie kan er wel voor zorgen dat je je ex sneller vergeet. Kenmerkend is dat iemand die in een rebound relatie zit het ook niet erg vindt als de relatie stukloopt. Maar voor je nieuwe partner ligt dit misschien anders. Doe iemand geen verdriet door willens en wetens een relatie in stand te houden waarvan je van tevoren al weet dat dit niet de partner is met wie je oud wilt worden.

rebound relatie

Zo voorkom je een rebound relatie

Is je relatie net uit gegaan? Richt je dan op praktische zaken. Misschien moet je andere woonruimte zoeken, moet er een echtscheiding worden geregeld. Zorg dat je dit eerst allemaal afwikkelt voordat je je in iets nieuws stort. Zorg dat je je leven volledig op de rit hebt voordat je een nieuwe liefde probeert te vinden. En maak je keuze bewust. Begin niet een relatie met de eerste de beste die toevallig in je leven voorbij komt. Vraag je eerst serieus af of je met deze man of vrouw de komende jaren van je leven wilt doorbrengen. Is het antwoord nee? Begin dan geen relatie maar wacht geduldig tot de ware in je leven komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items