Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 8 grote vergissingen na een break-up! Wat niet te doen?
break-up: Persoon zit alleen in donkere kamer, omringd door alcoholflessen

8 grote vergissingen na een break-up! Wat niet te doen?

Welke online datingsite?
01 maart 2024

Een break-up kan een zeer pijnlijke ervaring zijn die ons emotioneel uitput en ons zelfvertrouwen kan aantasten. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je verder moet gaan na een break-up. Welkeonlinedatingsite.nl heeft een blog samengesteld met 5 dingen die je beter niet kunt doen na een break-up, zodat je de stap naar herstel kunt zetten en weer verder kunt gaan met je leven. Van het stalken van je ex tot ongecontroleerd drinken, we hebben het allemaal besproken. Lees verder om te ontdekken hoe je jezelf kunt helpen om verder te gaan na een break-up en hoe je de juiste stappen kunt zetten naar een gezonde en gelukkige toekomst.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

8 dingen die je beter niet kunt doen na een break-up!

Je weet bij het aangaan van een relatie nooit of een relatie een lang leven is geschonken. Het kan enkele maanden tot zelfs jaren duren en dan alsnog tot een break-up leiden. Afhankelijk van hoe emotioneel verbonden je was met de relatie, zul je hier meer of minder hinder aan ondervinden. Vaak maakt het ook nog uit of je zelf degene bent geweest die de relatie heeft beëindigd of dat de ander die rol op zich heeft genomen. Hoe dan ook zul je een periode gaan doormaken waarbij je de hele ervaring moet verwerken. Er zijn zeker bepaalde dingen die je in gedachten moet houden om te vermijden terwijl je over je break-up heen probeert te komen.

"Persoon kijkt in spiegel, treurt om verbroken relatie.

1. Overmatig gaan drinken

Ook al kan een break-up er flink emotioneel inhakken, het is alsnog verstandig om niet naar de fles te grijpen. Het lijkt een goed troostmiddel op dat moment en je verwacht er mogelijk geen kwaad van, maar je kunt al snel een drankprobleem door oplopen. Hierdoor loop je kans op gezondheidsklachten en vergroot je je verdriet enkel en kun je verkeerde keuzes maken, zoals je ex opbellen met dronkenmanspraat.

2. Bravoure vertonen op Social Media

Na het verbreken van een relatie is het belangrijk om de eer aan jezelf te houden. Je wilt niet de ander voor gek zetten op social media kanalen, om zelf goed uit de verf te komen. Vaak doe je hier immers meer kwaad dan goed mee. Gun je ex-partner respect nu jullie uit elkaar zijn en ga geen verhalen over de ander op het net verspreiden om je beslissing te onderbouwen. Anderen zullen hier maar al te graag op inhaken en dan wordt het een lelijk heen en weer verspreiden aan onnodige roddels en onwaarheden. Je wilt ongetwijfeld ook niet dat de ander een boekje over jou open doet.

weerstaan aan negatieve posts over ex op social media

3. Je geliefde terugvragen

Het kan een wenselijke stap zijn als je spijt hebt van je beslissing om de relatie te verbreken, toch is het geenszins te adviseren. Het kan een gevoel van melancholie zijn dat je aanspoort om weer in contact te komen met je vriend of vriendin na enige tijd en hem of haar te smeken om weer samen te komen. Toch speel je enkel met de gevoelens van de ander, zeker als je er niet werkelijk zeker van bent. Indien dit wel het geval is, dan kun je het op een rationele en verantwoordelijke manier met de ander bespreken en kom je een stuk geloofwaardiger over.

4. Vrienden blijven met je ex

Alhoewel dit in eerste instantie gewoon mogelijk lijkt, zal vrienden blijven met je ex na een break-up uiteindelijk vaak niet zo’n goed idee blijken. Er is een reden waarom jullie uit elkaar gingen en vaak speelt dit alsnog weer op, ook als je onderling vrienden blijft. Je komt zo nooit helemaal los van je gevoelens voor de ander, ook als je zeker weet dat je geen relatie meer wilt. Dit verstoort de interactie, ook als er anderen bij betrokken zijn. Uiteraard werkt het voor anderen weer wel, dus het zal helemaal persoonlijk van jullie eigen instelling daarin afhangen. Geef het in ieder geval voldoende tijd en ruimte zodat jullie hier een gunstige vorm aan kunnen geven.

 exen proberen vrienden te blijven, worstelend met emoties.

5. Geen relatie met bekenden

Het getuigt niet echt van respect als je kort na het beëindigen van de relatie met iemand anders gaat daten die dichtbij je ex-partner staat. Dit kan een familielid of vriend of vriendin zijn, maar vaak is dit niet de verstandigste keuze. Toch kan het zijn dat er een reële aantrekking is tot de ander en wil je graag opnieuw een relatie beginnen. Het is dan tenminste verstandig om dit niet direct in het gezichtsbeeld van je ex-partner te doen. Laat er ook enige tijd overheen gaan, zodat hij of zij aan het idee van de break-up kan wennen en kan openstellen voor jouw nieuwe relatie met een bekende.

6. Vermijd contact met je ex

Na een break-up is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en afstand te nemen van je ex. Dit helpt je om te helen en om je gedachten op een rijtje te zetten. Het is echter verleidelijk om contact te blijven houden, maar dit kan alleen maar leiden tot meer pijn en verwarring. Blokkeer hun nummer en verwijder hen uit je sociale media als dat helpt.

Illustratie: zelfverzekerd alleen staan na breuk, prioriteit zelfzorg.

7. Vermijd rebound relaties

Het kan verleidelijk zijn om snel een nieuwe relatie aan te gaan na een break-up, maar dit is vaak een rebound relatie. Dit is een relatie waarbij je iemand ontmoet om de pijn van je recente break-up te verzachten. Dit is echter niet gezond voor jou of voor de persoon waarmee je een rebound relatie aangaat.

8. Neem de tijd om te helen

Het belangrijkste dat je kunt doen na een break-up is jezelf de tijd geven om te helen. Dit betekent niet dat je jezelf moet isoleren, maar wel dat je moet zorgen dat je genoeg tijd besteedt aan jezelf. Praat met vrienden, doe dingen die je leuk vindt, en geef jezelf de tijd om emoties te verwerken.

fasen van heling na breuk, van verdriet naar acceptatie.

Hoe verder na een break-up?

Het is belangrijk om te onthouden dat een break-up een natuurlijk onderdeel is van het leven en dat het oké is om verdrietig te zijn. Maar door de juiste stappen te zetten, kun je jezelf helpen om te herstellen en weer verder te gaan. Door de 5 dingen te vermijden die we hebben besproken in onze blog, kun je jezelf beschermen tegen onnodige pijn en jezelf helpen om te groeien en sterker te worden. Vergeet niet dat het oké is om hulp te zoeken bij vrienden, familie of zelfs een professional als je dat nodig hebt. Je bent niet alleen en er is altijd hoop op een gelukkige toekomst. We wensen je veel kracht en succes bij het herstellen van een break-up en het vinden van de liefde en vreugde die je verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---