Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Je ex ontvrienden op Facebook!
Je ex ontvrienden op Facebook

Je ex ontvrienden op Facebook!

Welke online datingsite?
03 augustus 2022

Veel mensen zijn bevriend met hun partner op Facebook. Het geeft vaak een goed gevoel om op je Facebook te laten zien “heeft een relatie met Peter”. Want dan ziet de hele wereld dat jullie bij elkaar horen. Maar wat als de relatie met Peter stukloopt? Dan moet je die status gaan aanpassen. En wat doe je met Peter? Verwijder je die uit je vriendenlijst of blijven jullie Facebookvrienden? Dat is een keuze die je moet maken als jullie uit elkaar gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Als vrienden uit elkaar

Soms gaat een stel “als vrienden uit elkaar”. Als dat bij jullie ook zo werkt dan is dat mooi meegenomen. Dan kunnen jullie misschien ook wel gewoon vrienden blijven op Facebook. Maar wees er wel op voorbereid dat je ex wellicht op een zeker moment een nieuwe partner krijgt en verliefde foto’s post van hem en zijn nieuwe vriendin. Daar moet je dan wel tegen kunnen. Als jij inmiddels ook een ander hebt dan zal dat wat minder pijnlijk zijn als wanneer je nog steeds eenzaam aan je nieuwe single leven probeert te wennen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je ex niet meer te volgen. Zijn of haar berichten worden dan niet meer in je nieuwsoverzicht getoond. Als je wilt weten wat je ex post dan moet je daarvoor naar zijn of haar profielpagina gaan. Ook kan het pijnlijk zijn om te zien hoe je ex iemand probeert te versieren op Facebook.

facebook iemand versieren

Verwijderen en blokkeren

Als een relatie niet leuk eindigt en je wilt niets meer met je ex te maken wilt hebben en je ex voorgoed achter je te laten verwijder je hem of haar natuurlijk uit je vriendenlijst. Je ex ontvrienden is dan het eerste wat je doet. En sommigen gaan nog een stapje verder, zij blokkeren de ex ook meteen, omdat hij of zij dan niet meer kan zien wat er gepost wordt, ook geen reacties bij berichten van gemeenschappelijke vrienden. Blokkeren heeft echter vaak niet zo heel veel zin. Als je ex wil weten wat jij op Facebook post dan komt hij of zij daar toch wel achter. Via gezamenlijke vrienden, een collega of wie dan ook. Leg je er bij neer dat Facebook openbaar is. Je kunt natuurlijk wel zelf bepalen wat je post. Dus als je wilt dat je ex iets niet weet, hoort of leest, post het dan simpelweg niet op Facebook.

collega relatie

Pijnlijke content

Een ex die wraak op je wil nemen kan erg vervelende dingen doen op sociale media. Hij of zij kan privé foto’s of filmpjes posten die pijnlijk voor je zijn. Facebook is erg streng met het weren van naakt, maar als je ex naaktfoto’s van jou post dan duurt het soms even voordat die verwijderd worden en dan kan het al te laat zijn en zijn de beelden al verspreid via internet. Natuurlijk is het het beste om te zorgen dat dit soort materiaal van jou niet beschikbaar is. Maar ja, als je verliefd bent doe je soms gekke dingen. Probeer ervoor te zorgen dat de beelden die van jou zijn vastgelegd niet te expliciet zijn. Een foto in bikini is nog niet zo’n probleem. Maar een filmpje met plasseks is natuurlijk een heel ander verhaal. Dat je soms dingen doet is één ding, dat je je laat filmen is een tweede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *