Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat te doen met je ex op Facebook? Ontvrienden of toch niet?
ontvrienden ex proces

Wat te doen met je ex op Facebook? Ontvrienden of toch niet?

Welke online datingsite?
29 januari 2024

Wil je weten of het verstandig is om je ex te ontvrienden op Facebook? Of heb je al een tijdje niet meer gekeken naar het profiel van je ex, maar blijf je toch getriggerd door zijn/haar posts en foto’s? In deze blog geven we je advies over hoe je het beste kunt omgaan met je ex op social media. We bespreken de voordelen en nadelen van het ontvrienden van je ex op Facebook en geven tips over hoe je social media kunt gebruiken om over je ex heen te komen. Het is immers belangrijk om jezelf te beschermen en je eigen gevoelens voorop te stellen. Lees verder om erachter te komen wat het beste is voor jou en je ex op social media.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Je ex ontvrienden op Facebook!

Veel mensen zijn bevriend met hun partner op Facebook. Het geeft vaak een goed gevoel om op je Facebook te laten zien “heeft een relatie met Peter”. Want dan ziet de hele wereld dat jullie bij elkaar horen. Maar wat als de relatie met Peter stukloopt? Dan moet je die status gaan aanpassen. En wat doe je met Peter? Verwijder je die uit je vriendenlijst of blijven jullie Facebookvrienden? Dat is een keuze die je moet maken als jullie uit elkaar gaan.

Iemand verwijdert ex van Facebook-vriendenlijst.

Als vrienden uit elkaar

Soms gaat een stel “als vrienden uit elkaar”. Als dat bij jullie ook zo werkt dan is dat mooi meegenomen. Dan kunnen jullie misschien ook wel gewoon vrienden blijven op Facebook. Maar wees er wel op voorbereid dat je ex wellicht op een zeker moment een nieuwe partner krijgt en verliefde foto’s post van hem en zijn nieuwe vriendin. Daar moet je dan wel tegen kunnen. Als jij inmiddels ook een ander hebt dan zal dat wat minder pijnlijk zijn als wanneer je nog steeds eenzaam aan je nieuwe single leven probeert te wennen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je ex niet meer te volgen. Zijn of haar berichten worden dan niet meer in je nieuwsoverzicht getoond. Als je wilt weten wat je ex post dan moet je daarvoor naar zijn of haar profielpagina gaan. Ook kan het pijnlijk zijn om te zien hoe je ex iemand probeert te versieren op Facebook.\

Verwijderen en blokkeren

Als een relatie niet leuk eindigt en je wilt niets meer met je ex te maken wilt hebben en je ex voorgoed achter je te laten verwijder je hem of haar natuurlijk uit je vriendenlijst. Je ex ontvrienden is dan het eerste wat je doet. En sommigen gaan nog een stapje verder, zij blokkeren de ex ook meteen, omdat hij of zij dan niet meer kan zien wat er gepost wordt, ook geen reacties bij berichten van gemeenschappelijke vrienden. Blokkeren heeft echter vaak niet zo heel veel zin. Als je ex wil weten wat jij op Facebook post dan komt hij of zij daar toch wel achter. Via gezamenlijke vrienden, een collega of wie dan ook. Leg je er bij neer dat Facebook openbaar is. Je kunt natuurlijk wel zelf bepalen wat je post. Dus als je wilt dat je ex iets niet weet, hoort of leest, post het dan simpelweg niet op Facebook.

Digitaal frisse start zonder ex.

Pijnlijke content

Een ex die wraak op je wil nemen kan erg vervelende dingen doen op sociale media. Hij of zij kan privé foto’s of filmpjes posten die pijnlijk voor je zijn. Facebook is erg streng met het weren van naakt, maar als je ex naaktfoto’s van jou post dan duurt het soms even voordat die verwijderd worden en dan kan het al te laat zijn en zijn de beelden al verspreid via internet. Natuurlijk is het het beste om te zorgen dat dit soort materiaal van jou niet beschikbaar is. Maar ja, als je verliefd bent doe je soms gekke dingen. Probeer ervoor te zorgen dat de beelden die van jou zijn vastgelegd niet te expliciet zijn. Een foto in bikini is nog niet zo’n probleem. Maar een filmpje met plasseks is natuurlijk een heel ander verhaal. Dat je soms dingen doet is één ding, dat je je laat filmen is een tweede.

Hoe om te gaan met een ex op social media?

Social media kan een fantastische manier zijn om in contact te blijven met vrienden en familie, maar als het gaat om je ex, kan het een mijnenveld zijn. Het kan verleidelijk zijn om je ex te volgen op social media, maar het kan ook leiden tot onnodige pijn en frustratie. Hier zijn enkele tips over hoe je het beste om kunt gaan met een ex op social media.

  • Bepaal je grenzen

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je grenzen zijn als het gaat om het volgen van je ex op social media. Het kan verleidelijk zijn om obsessief zijn of haar profiel te bekijken, maar dit kan leiden tot negatieve gevoelens en zelfs jaloezie. Bepaal wat voor jou werkt en respecteer je eigen grenzen.

  • Ontvrienden of ontvolgen

Als je merkt dat het volgen van je ex op social media te veel emotionele pijn veroorzaakt, overweeg dan om hem of haar te ontvrienden of te ontvolgen. Het kan moeilijk zijn om deze stap te zetten, maar het kan ook de beste manier zijn om jezelf te beschermen.

ex ontvolgen op alle social media

  • Wees bewust van wat je deelt

Als je nog steeds bevriend bent op social media, wees dan bewust van wat je deelt. Vermijd het posten van foto’s of berichten die je ex zouden kunnen kwetsen. Houd er rekening mee dat hij of zij nog steeds toegang heeft tot je profiel en dat je berichten openbaar zijn.

  • Focus op jezelf

In plaats van je te concentreren op wat je ex doet op social media, richt je op je eigen leven en activiteiten. Richt je op je eigen interesses en hobby’s, en blijf verbonden met vrienden en familie die positief bijdragen aan je leven.

  • Verwijder of blokkeer indien nodig

Als je ex je lastigvalt of ongepast gedrag vertoont op social media, overweeg dan om hem of haar te blokkeren of te verwijderen. Het is belangrijk om jezelf te beschermen en grenzen te stellen om verdere negativiteit te voorkomen. Het is begrijpelijk dat het moeilijk kan zijn om om te gaan met een ex op social media, maar het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en jezelf te beschermen tegen onnodige pijn en stress. Door je grenzen te bepalen en je te concentreren op je eigen leven, kun je de controle over je eigen geluk behouden.

Illustreer digitale zelfzorg, inclusief ontvrienden op Facebook.

Wat te doen als je ex nog steeds actief is op je social media-accounts?

We hopen dat deze blog je heeft geholpen bij het vinden van manieren om met een ex op social media om te gaan en hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve invloeden. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen welzijn en geluk voorop te stellen, en dat het prima is om afstand te nemen als dat nodig is. Het kan soms lastig zijn om afscheid te nemen van iemand op social media, maar het kan wel bijdragen aan je emotionele rust en vrede. Blijf altijd vriendelijk en respectvol, maar laat jezelf niet in de war brengen door oude emoties en onverwerkte gevoelens. Focus je in plaats daarvan op positiviteit en groei, en wie weet welke geweldige nieuwe mensen en ervaringen er op je pad komen. Veel succes en plezier op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---