Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De eerste date na een break – Neem de tijd!
De eerste date na een break

De eerste date na een break - Neem de tijd!

Welke online datingsite?
07 maart 2022

Als je relatie net is verbroken dan moet je er vaak niet aan denken om weer te gaan daten. Het hangt er een beetje van af hoe de relatie is geëindigd, en wie degene was die er een punt achter zette. Als jij degene was die besloot om met de relatie te stoppen dan denk je vaak anders over het beginnen van een nieuwe relatie dan wanneer je partner besluit om met de relatie te stoppen. Verder hangt het er ook van af hoe lang de relatie heeft geduurd. Heb je maar een paar maanden verkering gehad met iemand dan is een break toch vaak heel anders dan wanneer je na een relatie van vele jaren uit elkaar gaat.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Neem de tijd voordat je weer gaat daten

Het is meestal niet verstandig om heel snel nadat je relatie is verbroken weer actief te gaan daten. Vaak doen mensen dit omdat ze “een relatie willen” en dan maakt het niet zo heel veel uit met wie. Met het risico dat ze in een relatie belanden waar ze vanaf het begin al niet gelukkig mee zijn, maar ja, het is beter dan niets. Die ander heeft dat misschien helemaal niet door en als jij dan na een paar maanden een punt zet achter je nieuwe relatie omdat je daar eigenlijk helemaal niet aan had moeten beginnen zal je vriend of vriendin zich zeer waarschijnlijk gebruikt voelen. Dit moet je zeker niet willen. Zoek je nog steeds contact met je ex? Bedenk dan eerst hoe je dit het beste kunt afsluiten.

contact ex

Zoek niet naar het evenbeeld van je ex-partner

Op zoek gaan naar net zo iemand als je ex-partner is het slechtste wat je kunt doen als je weer gaat daten. Ook al moet je nog steeds aan je ex denken, het is niet eerlijk voor je toekomstige partner. De nieuwe partner zal dan nooit aan jouw hooggespannen verwachtingen kunnen voldoen. Bedenk dat ieder mens uniek is met leuke en minder leuke kanten. Die heb jij ook en als je geluk hebt accepteert je partner je zoals je bent. Dat verdient die partner van jou ook. Dus als je weer gaat daten, bekijk een “kandidaat” dan met een frisse blik en geef hem of haar een eerlijke kans. Vergelijk hem of haar niet met je ex maar realiseer je dat een relatie met deze persoon een nieuwe fase in je leven gaat inluiden.

evenbeeld

De eerste date blijft spannend

De eerste date nadat je vorige relatie is gestrand blijft altijd spannend. Je zult je misschien afvragen of je wel leuk en goed genoeg bent, zeker wanneer je vorige relatie niet leuk is geëindigd. Bedenk dan altijd dat degene met wie je vanavond een date hebt niet je ex-partner is. Hij of zij weet waarschijnlijk niet wat er in je vorige relatie is gebeurd en zal je ongetwijfeld open en eerlijk tegemoet treden. Ga dan ook met zo’n instelling naar je date. Het wordt een leuke avond waarbij je iemand voor het eerst gaat ontmoeten. Iemand die je misschien al kent van e-mail- of ander contact en van wie je misschien al het nodige weet. Maar tijdens een eerste date krijg je bij uitstek de kans om die persoon nog beter te leren kennen. En wie weet is deze date het begin van iets moois.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.