Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Hoe vind ik een partner van mijn niveau?
partner vinden van mijn niveau

Hoe vind ik een partner van mijn niveau?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

De meeste mensen vinden uiteindelijk een partner die ongeveer hetzelfde opleidingsniveau heeft als zij zelf. Meestal gaat dat vanzelf. Je verkeert in bepaalde kringen en daar vind je uiteindelijk je levenspartner. Toch kan het voor veel mensen lastig zijn om een partner van hun eigen niveau te vinden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoog opgeleiden zijn voorzichtiger met het aangaan van een relatie

Als je hoog opgeleid bent is het soms lastiger om een partner te vinden, zeker als je een functie vervult die het nodige aanzien geeft. Mensen met een goede baan zijn vaak heel voorzichtig met het aangaan van een relatie, omdat toch altijd de kans bestaat dat degene met wie ze daten meer om hun baan en status geeft dan om de persoon die ze zijn.En dan is het vaak toch het gemakkelijkst als je allebei hoger opgeleid bent. Een arts die een relatie aangaat met een verpleegkundige klinkt misschien romantisch, maar in de praktijk is het toch vaker zo dat de arts een relatie krijgt met een studiegenoot die ook geneeskunde studeert. Kortom: Hoe vind je als hoger opgeleide een date? En hoe vind ik iemand van mijn eigen niveau?

dokter

Maar als ik tijdens mijn studie niemand tegenkom, wat dan?

Als je studententijd voorbij gaat zonder dat je een duurzame relatie krijgt en je wilt toch liever niet als single door het leven gaan, dan zijn er verschillende mogelijkheden om alsnog een partner te vinden. Je kunt natuurlijk, zoals de meeste mensen, een partner vinden in het uitgaansleven. Of via vrienden, die zijn ook vaak maar al te bereid om een koppelpoging te doen tijdens een verjaardag of ander feest dat ze geven. Een derde mogelijkheid is om lid te worden van een vereniging. Een koor, een sportclub, of ga een bestuurlijke functie bekleden bij een organisatie. Reizen voor alleenstaanden zijn ook geschikt, al nemen daar vaak mensen aan deel die juist bewust niet op zoek zijn naar een partner omdat ze graag alleen door het leven gaan.

studie

Daten via internet

Daten via internet is natuurlijk ook voor hoger opgeleiden een goede manier om te proberen een partner te vinden. Omdat veel hoger opgeleiden zich niet thuis voelen op “gewone” datingsites, zijn er speciale dating community’s voor hoger opgeleiden. Je kunt je daar alleen aanmelden als je een HBO- of WO-opleiding hebt genoten. Nu kunnen mensen daar natuurlijk over liegen en onjuiste gegevens invullen. Maar dat is natuurlijk weinig zinvol, want als je op die manier een partner vindt zal die er vroeger of later toch wel achter komen dat je een lagere opleiding hebt gevolgd of je studie al na een jaar voor gezien hebt gehouden. Via de datingsites voor hoger opgeleiden mag je er dus vanuit gaan dat je in contact kunt komen met mensen van hetzelfde niveau.

Moet ik per se een partner vinden van hetzelfde niveau?

Een gezamenlijke achtergrond schept toch vaak een band, mensen die hoger opgeleid zijn staan vaak anders in het leven dan lager opgeleiden. Een relatie met een partner die een lagere opleiding heeft kan erg lastig zijn. Ze hebben soms andere ideeën en idealen, maar ook religie kan een rol spelen. Hoger opgeleiden laten zich vaker leiden door het verstand. Kopen niet zomaar een huis, stichten niet zomaar een gezin. Natuurlijk zijn er wederzijds uitzonderingen op deze regel. Maar feit is dat partners elkaar meestal vinden omdat ze van hetzelfde niveau zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.