Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vind de perfecte match onder hoger opgeleiden!
date hoger opgeleiden vinden

Vind de perfecte match onder hoger opgeleiden!

Welke online datingsite?
08 september 2023

De zoektocht naar een geschikte partner wordt voor veel hoger opgeleiden soms lastig. Waar vind je iemand die op jouw niveau functioneert en aansluit bij jouw interesses? Gelukkig bieden er zich steeds meer mogelijkheden aan om online te daten. Maar hoe vind je nou de juiste datingsite voor hoger opgeleiden? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en geven we praktische tips voor het vinden van een date die bij jou past.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoger opgeleiden: waar vind ik een date?

Relatief een klein percentage van de bevolking is hoogopgeleid. Om gelijkgestemden tegen te komen, die eenzelfde intelligentie en levensvisie delen, is het belangrijk om te weten waar je dergelijke kandidaten kunt tegenkomen. In het dagelijks leven, op de werkvloer of in het uitgaansleven zal dit vaak nog wel eens een uitdaging blijken te zijn. Toch wil je ongetwijfeld ook genieten van leuke dates en kunnen rekenen op een intellectueel stimulerende conversatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden voor hoger opgeleiden om een dergelijke date te vinden. Hierbij kun je denken aan sociale ontmoetingsmogelijkheden die vanuit alumniverenigingen worden georganiseerd, maar ook de vele online datingsites die zich specifiek richten op deze doelgroep. Hier worden mensen met een hoger opleidingsniveau gemakkelijk bij elkaar gebracht en kun je zelf aangeven waarnaar je op zoek bent.

hoger opgeleiden stel

Een date via een alumnivereniging

Om met mensen vanuit je vakgebied en opleiding in contact te blijven, doe je er goed aan om lid te worden van de desbetreffende alumnivereniging. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied en kun je regelmatig van academisch gezelschap genieten tijdens de vele bijzondere en gezellige bijeenkomsten die vanuit de vereniging georganiseerd worden. Je blijft zo op een leuke manier in contact met je medestudenten en docenten en ontmoet ook tal van andere interessante en mogelijk aantrekkelijke mensen.

Zelfde niveau en interesses

Het opleidingsniveau is herkenbaar en je interesses liggen ook op eenzelfde gebied, wat de kans op een aangename ontmoeting een stuk aannemelijker maakt. Onder het vermaak van diverse activiteiten kun je op een ongeforceerde manier veel nieuwe mensen ontmoeten. Er worden lezingen en debatten gehouden en ook kun je naar netwerkborrels gaan of mee op excursies. Ongetwijfeld zal hier iemand tussen zitten, die er meer uitspringt en met wie je op een leuke date kunt gaan.

hoog opgeleiden

Datingsites voor hoger opgeleiden

opkomst van de grote hoeveelheid aan online datingsites die hierop te vinden zijn. Om ook tegemoet te komen aan leden met een hoger opleidingsniveau, zijn er ook diverse datingsites die zich specifiek richten op deze doelgroep. Zo weet je zeker dat je hier enkel leden zult treffen die net als jij hoger zijn opgeleid en eenzelfde soort levensstijl hebben. Er wordt hierdoor niet gediscrimineerd op niveau, maar wel rekening gehouden met het feit dat er een diversiteit bestaat door een verschil in opleidingsniveau.

Succesvolle relatie?

Er is niet altijd direct een overeenkomst of een aansluiting die werkt om een succesvolle relatie te vormen. Hierdoor is het belangrijk om ook in contact te komen met mensen die op intellectueel gebied het leven op eenzelfde manier ervaren en in dezelfde kringen verkeren als waar jij je in begeeft. Door lid te worden van een online datingsite die zich specialiseert in het samenbrengen van hoger opgeleiden, zul je ongetwijfeld veel interessante mensen gaan ontmoeten. En je kunt hier heel gemakkelijk afspreken voor een leuke date om elkaar betere te leren kennen.

relatie hoog opgeleiden

Parship voor hoger opgeleiden

Als je een nieuwe relatie wilt en graag iemand wilt ontmoeten die eenzelfde opleidingsniveau heeft als jijzelf, dan is Parship de aangewezen datingsite. De mensen die zich hier inschrijven, zijn serieus op zoek naar een waardevolle relatie en minder in het leggen van vluchtige, korte contacten. Je vindt hier een specifieke groep singles die openstaan voor het aangaan van blijvende en waardevolle relaties. Je moet hier betalen voor je lidmaatschap en doordat dit iets duurder uitvalt dan menig ander online datingsite, kun je ervan uit gaan dat de leden die hier te vinden zijn daadwerkelijk moeite zullen doen om op een serieuze wijze een nieuwe levenspartner te vinden.

Sneller een leuke match

Dit platform leent zich zo minder voor het vinden van snelle en losse contacten. Door de hogere kwaliteit die hier geboden wordt, zul je sneller een leuk match kunnen vinden. Via een uitgebreide persoonlijkheidstest zullen enkele potentiële partnervoorstellen gedaan worden, wat het proces nog eens extra zal vergemakkelijken. Niet voor niets valt het slagingspercentage hoog uit op deze datingsite voor hoger opgeleiden.

online daten parship

EliteDating de datingsite voor hoger opgeleiden

Een andere bekende online datingsite voor hoger opgeleiden is EliteDating.nl. Steeds meer mensen zoeken een passende partner via het internet en mensen met een hoger opleidingsniveau kunnen terecht bij deze datingsite. Hierin is een duidelijke toename merkbaar, dus het is niet verwonderlijk dat de datingsite specifiek inspeelt op deze doelgroep. Het is vaak gemakkelijker om elkaar te leren kennen, wanneer er eerst een bepaalde mate van afstand is. In een directe ontmoeting spelen zenuwen en ongemak vaak een rol en kunnen dit de kans op het afspreken voor een leuke date bemoeilijken.

Een serieuze relatie

Zodra het contact online verloopt, kun je eerst aftasten wie iemand is en wat je kansen zijn. Een afwijzing is dan lang niet zo kwetsend en dit maakt het mogelijk om met meer zelfvertrouwen de datewereld te betreden. De meeste leden op deze datingsite hebben een opleiding op HBO of universitair niveau en zijn op zoek naar een serieuze relatie. Je zult meer raakvlakken en gemeenschappelijke interesses hebben en dit maakt de kans op een geslaagde ontmoeting een stuk waarschijnlijker. Een nieuwe relatie is zo snel gevonden.

serieuze relatie

Overige datingsites

Uiteraard zijn er nog tal van andere online datingsites te noemen waar je als hoger opgeleiden ook snel een date kunt vinden. Zo is er nog e-dating, Lexa en Relatie Planet. Ook deze datingsites hebben specifieke delen afgestemd op een doelgroep van hoger opgeleiden. Hier zijn genoeg singles te vinden om mee af te spreken en mogelijk ligt een nieuwe relatie dan ook spoedig in het verschiet. Hoger opgeleiden vinden zo een partner, waarmee veel overeenkomsten en zelfde levensdoelen zijn vast te stellen.

Er is een datingsite of dating-app die bij je past!

Een date vinden als hoger opgeleide kan een uitdaging zijn, maar er zijn diverse opties beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar iemand met een gelijkaardig niveau van opleiding, of gewoon op zoek bent naar iemand die je interesses deelt, er is vast een datingsite of app die bij je past. Door te experimenteren met verschillende platformen en door je profiel aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren, kun je gericht op zoek gaan naar je perfecte match. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog met het vinden van je droomdate!

2 reacties op “Vind de perfecte match onder hoger opgeleiden!”

  1. MGTOW schreef:

    Parship en elitedating richten zich niet specifiek op hoog opgeleiden. Het is niet bekend hoe hoog het succespercentage is en er is ook geen onafhankelijke partij die dit controleert. E-matching richt zich specifiek op wo/hbo maar heeft maar een heel klein actief ledenbestand. Sites die zich niet specifiek op hoog opgeleiden richten kunnen soms wel een zoekfunctie hebben om op opleidi g te selecteren.
    Het zijn vooral vrouwen die de opleiding (geld) belangrijk vinden. Mannen willen vooral een aardige vrouw die er goed uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---