Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De geheime formule voor succesvol daten als hoogopgeleide!
hoogopgeleide dating

De geheime formule voor succesvol daten als hoogopgeleide!

Welke online datingsite?
10 augustus 2023

Als hoogopgeleide kan het vinden van de juiste partner een uitdaging zijn. Je zoekt immers iemand die op hetzelfde niveau zit als jij, met wie je interessante gesprekken kunt voeren en die jouw passie voor kennis deelt. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om andere hoogopgeleiden te ontmoeten en je kansen op het vinden van de perfecte partner te vergroten. Op welkeonlinedatingsite.nl hebben we handige tips en adviezen verzameld voor hoogopgeleiden die willen gaan daten. Van het kiezen van de juiste datingsite tot het creëren van een aantrekkelijk datingprofiel en het plannen van de perfecte eerste date. Met deze tips vergroot je jouw kans op het vinden van een partner die bij jou past en die jouw passie voor kennis deelt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoogopgeleid en single: hoe vind je de perfecte partner?

Wil je als hoog opgeleide serieus op zoek naar een partner dan vraag je je misschien af hoe je dat het beste kunt aanpakken. Simpelweg naar de kroeg gaan werkt vaak niet, want de mensen die je daar tegenkomt zijn vaak van een ander niveau, zonder hier denigrerend over te willen doen. En eerlijk is eerlijk, met een partner die alleen de middelbare school heeft afgemaakt en daarna in een magazijn is gaan werken ben je in de meeste gevallen snel uitgepraat, uitzonderingen bevestigen de regel. Maar hoe pak je het dan aan?

hoger opgeleiden-online dating

Wees eerlijk over opleiding en werk

Veel mensen vinden zichzelf slimmer dan gemiddeld. Maar als je na een jaar al gestopt bent met je universitaire studie en nu al een tijdje “in between jobs” bent, dan heb je geen WO-opleiding. Als je besluit om online te gaan daten dan is het belangrijk om je profiel eerlijk in te vullen. Dit geldt voor je opleiding maar ook voor bij voorbeeld je lengte, leeftijd en postuur. Veel mensen liegen op datingsites. Dit soort gegevens kun je vaak achteraf niet meer wijzigen, dus als je spijt krijgt van een leugentje zul je je profiel moeten verwijderen en een nieuwe aanmaken om dit te herstellen. Bekendste datingsite voor hoog opgeleiden is Elitedating. Deze datingsite richt zich niet enkel op Nederland, dus een date in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden.

Nickname bedenken

Vaak gebruiken mensen op een datingsite voor hoogopgeleiden een nickname. Voordat je een nickname bedenkt is het belangrijk wat je wilt zeggen over jezelf met deze nickname. Als je in een opwelling iets bedenkt en een dag later spijt hebt kun je ook dit vaak niet meer aanpassen. Gebruik een geldig e-mailadres want de datingsite correspondeert via dit e-mailadres met je over de bevestiging van je inschrijving en als iemand interesse in je toont of andere zaken.

nickname bedenken

Kijk wat anderen schrijven

Heb je niet genoeg inspiratie voor het vullen van je datingprofiel, dan kun je natuurlijk eerst lezen wat anderen schrijven en je stukje daarop baseren. Wees echter niet zo dom om een tekst van iemand anders te kopiëren. Dit valt meteen op en geeft echt geen goed beeld van wie je bent. Probeer origineel te zijn, maar vermeld wel dingen die andere bezoekers graag willen weten. Dus wat zijn je hobby’s, wat is je favoriete eten, vakantieland, film, boek, et cetera. Daarnaast is het belangrijk om een positief stukje te schrijven. Ook als je lichamelijke gebreken of een ziekte hebt is het beter om hier niet te veel nadruk op te leggen of er een positieve draai aan te geven. Je kunt bij voorbeeld schrijven dat je een visuele beperking hebt, maar dat die je er niet van weerhoudt om leuke dingen te doen en reizen te maken.

Update regelmatig je profiel

Zo lang je op zoek bent naar een partner van je eigen niveau via een datingsite is het aan te raden om je profiel regelmatig te updaten. Verzin interessante dingen die je nog niet hebt verteld over jezelf. Vertel dus niet meteen alles op het moment dat je een profiel aanmaakt. Als je na een paar weken je profiel update is dat een mooi moment om te vertellen dat je van backpackreizen houdt en dat Australië nog nop je verlanglijstje staat. Of dat je fan bent van een bepaalde schrijver en altijd uitkijkt naar een nieuw boek van je favoriet.

update profiel

Hoe belangrijk is opleidingsniveau bij het vinden van een partner?

Het opleidingsniveau van een potentiële partner kan belangrijk zijn om verschillende redenen, waaronder:

 • Gemeenschappelijke interesses: Mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau hebben vaak gemeenschappelijke interesses en kunnen daarom beter met elkaar communiceren en zich verbonden voelen.
 • Sociale status: Opleidingsniveau kan ook worden gezien als een indicator van sociale status. Sommige mensen vinden het belangrijk om een partner te hebben met een vergelijkbare sociale status.
 • Toekomstplannen: Mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau hebben vaak vergelijkbare toekomstplannen, zoals carrière-doelen en levensstijlkeuzes.
 • Intelligentie: Hoogopgeleide mensen hebben doorgaans een hoger intelligentieniveau, wat voor sommige mensen een belangrijke eigenschap kan zijn in een partner.

Wanneer opleidingsniveau minder belangrijk is

Hoewel opleidingsniveau voor sommige mensen belangrijk kan zijn bij het vinden van een partner, is het niet altijd een doorslaggevende factor. Hier zijn enkele redenen waarom opleidingsniveau minder belangrijk kan zijn:

 • Persoonlijkheid: Het is belangrijk om te onthouden dat persoonlijkheid belangrijker kan zijn dan opleidingsniveau. Een persoon met een lager opleidingsniveau kan bijvoorbeeld een geweldige partner zijn vanwege hun persoonlijkheidskenmerken.
 • Overeenkomsten: Mensen met verschillende opleidingsniveaus kunnen nog steeds veel gemeenschappelijke interesses en doelen hebben, en deze overeenkomsten kunnen belangrijker zijn dan het opleidingsniveau zelf.
 • Flexibiliteit: Het is belangrijk om open te staan voor mensen van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus, en om te zoeken naar flexibiliteit en compatibiliteit in plaats van alleen te kijken naar opleidingsniveau.

opleidingsniveau partner vinden

Tips voor het vinden van een partner met een vergelijkbaar opleidingsniveau

Als het opleidingsniveau belangrijk voor je is bij het vinden van een partner, zijn hier enkele tips om iemand te vinden met een vergelijkbaar opleidingsniveau:

 • Zoek op specifieke datingwebsites: Er zijn verschillende datingwebsites die zich specifiek richten op hoogopgeleide mensen. Dit kan een goede plek zijn om gelijkgestemde individuen te vinden.
 • Ga naar evenementen: Het bijwonen van evenementen die gericht zijn op je interesses en doelen kan een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten met een vergelijkbaar opleidingsniveau.
 • Vraag vrienden en familie om hulp: Vrienden en familie kennen je persoonlijkheid en kunnen je mogelijk in contact brengen met iemand die bij je past.
 • Wees open en eerlijk: Geef in je datingprofiel aan dat het opleidingsniveau belangrijk voor je is. Dit helpt om mensen aan te trekken die hier ook belang aan hechten.

Het belang van gedeelde interesses en waarden

Een hoger opleidingsniveau kan vaak gepaard gaan met gedeelde interesses en waarden. Bijvoorbeeld, mensen met een vergelijkbare opleiding zullen waarschijnlijk een vergelijkbaar niveau van intellectuele interesse en nieuwsgierigheid hebben. Ze zullen waarschijnlijk ook een gemeenschappelijke interesse hebben in onderwerpen zoals politiek, cultuur en wetenschap. Dit kan de basis vormen voor een diepere, meer bevredigende verbinding.

Het belang van sociale kringen

Sociale kringen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het vinden van een partner. Mensen ontmoeten vaak hun partners via vrienden, familie, werk of andere sociale activiteiten. Als je een hoger opgeleide bent, is de kans groot dat je ook veel contact hebt met andere hoger opgeleiden. Dit vergroot de kans om iemand te vinden met een vergelijkbaar opleidingsniveau en interesses.

sociale kringen

Hoe je jezelf kunt presenteren als hoogopgeleide in de datingwereld

We hopen dat deze tips en adviezen je hebben geholpen bij het vinden van een geschikte partner die bij je past op het gebied van opleidingsniveau en interesses. Vergeet niet dat het belangrijk is om jezelf te blijven en niet te veel te focussen op het vinden van iemand met een bepaald opleidingsniveau. Uiteindelijk gaat het erom dat je iemand vindt met wie je een connectie hebt en waarbij je jezelf kunt zijn. Blijf open-minded en geniet van het proces van het ontmoeten van nieuwe mensen. Er zijn genoeg hoog opgeleide singles die op zoek zijn naar een gelijkgestemde partner. Met de juiste instelling en aanpak, vind je diegene die bij je past en waarbij jij jezelf kunt zijn. Veel succes met het daten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---