Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe vind ik een partner als hoog opgeleide?
partner vinden hoog opgeleide

Hoe vind ik een partner als hoog opgeleide?

Welke online datingsite?
15 oktober 2021

Veel mensen die hoog opgeleid zijn, en dan hebben we het meestal over personen met een HBO of WO-opleiding, vinden het lastig om een partner te vinden. Als dat tijdens hun studie niet lukt of op het werk dan wordt het vaak lastig.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Moeite met het vinden van een relatie

In de kroeg kom je maar zelden mensen van je eigen niveau tegen en datingsites nodigen vaak niet uit om je daar in te schrijven omdat veel hoger opgeleiden het gevoel hebben daar niet te zullen vinden wat ze zoeken. Ook bestaat er bij hoogopgeleiden met een goede baan soms het idee dat een partner alleen maar met ze aanpapt vanwege het goede inkomen of een mooi eigen huis. Dit maakt deze groep vrijgezellen vaak erg wantrouwend.

partner vinden hoog opgeleide

Datingsites voor hoger opgeleiden

Internet is voor veel mensen het ideale platform om een partner te vinden. Ook datingsites haken hier op in door het openen van speciale datingsites voor hoger opgeleiden. Alleen mensen met minimaal een MBO+ opleiding mogen zich hier inschrijven. Nu wordt dat natuurlijk niet gecontroleerd dus zekerheid heb je niet. Maar over het algemeen zullen mensen die lager opgeleid zijn zich niet op dergelijke dating websites inschrijven omdat ze dan al snel door de mand vallen als ze via deze weg een partner proberen te vinden. Het is dus een goede manier om te proberen een partner te vinden van hetzelfde niveau. Je kunt je interesses aangeven zodat je kunt zien of er een match is met andere bezoekers van de website. Verder werken deze websites op dezelfde manier als “gewone” datingsites. Je kunt contact leggen met iemand die je beter wilt leren kennen en vervolgens kun je gaan mailen of chatten.

hoog opgeleide vinden partner

Koppelpogingen van vrienden

Als je als hoger opgeleide vrijgezel uitsluitend vrienden hebt met een partner bestaat de kans dat deze vrienden vinden dat jij nu ook maar eens een partner moet krijgen. Een koppelpoging is dan ook zeker geen uitzondering in deze kringen. Een “toevallige” ontmoeting tijdens een feest of zakelijke bijeenkomst is zeker geen uitzondering. En als de klik er is dan is daar natuurlijk niets mis mee. Je kunt op zijn minst uitzoeken of jullie echt bij elkaar passen en of jullie voldoende gespreksstof hebben om het ook na de eerste ontmoeting leuk te hebben met elkaar.

hoog opgeleide vrouw

Vooral hoog opgeleide vrouwen zijn vaak single

Hoog opgeleide vrouwen kunnen soms moeilijk een partner vinden. Zij hebben vaak een goede baan en dito inkomen en dat kan een belemmering zijn. Veel mannen vinden het lastig om een partner te hebben die meer verdient dan zijn zelf. Veel mannen hebben van oudsher nog steeds het oerinstinct dat ze voor hun vrouw moeten zorgen en dat zij degene moeten zijn die het geld binnenbrengt voor het gezin. Dus dan zit er niets anders op dan een partner te vinden die hetzelfde inkomen heeft of meer verdient. Maar gelukkig zijn er steeds meer mannen die gewoon accepteren dat hun vrouw meer verdient. De maatschappij verandert, ook vrouwen bekleden hogere functies en leveren daarmee een fundamentele bijdrage aan de maatschappij en aan het gezinsinkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.