Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een nieuwe kans op liefde? Blijf volhouden!
Complex doolhof voor de reis van online daten.

Een nieuwe kans op liefde? Blijf volhouden!

Welke online datingsite?
24 december 2023

Online daten kan soms ontmoedigend zijn, vooral als je al meerdere pogingen hebt gedaan zonder veel succes. Het is echter belangrijk om te onthouden dat succesvol daten vaak gaat om het blijven proberen en leren van eerdere ervaringen. In deze blog delen we enkele tips om opnieuw en opnieuw te blijven proberen in online dating, totdat je de juiste persoon vindt. We bespreken onder andere hoe je je profiel kunt verbeteren, hoe je effectief kunt communiceren en hoe je een geschikte match kunt vinden. Ook geven we advies over hoe je positief en geduldig kunt blijven, zelfs als het even niet lijkt te lukken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of ervaring met online daten, deze tips kunnen je helpen om door te gaan en uiteindelijk de liefde te vinden waar je naar op zoek bent.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Dating: Opnieuw en opnieuw proberen!

Het online daten kan een onmogelijke opgave lijken, waar nauwelijks een goed einde aan vast kan zitten. Het idee dat je met allemaal onbekenden in contact moet komen en maar moet vertrouwen dat er iemand tussen zit waarmee het helemaal klikt en met wie je een relatie zult kunnen opbouwen, kan onwerkelijk op je overkomen. Waar moet je immers beginnen en hoe waarschijnlijk is het om tussen zoveel leden en singles iemand te vinden waarmee je daadwerkelijk op date wilt gaan? Een dergelijke huivering kan je ertoe besluiten om van het hele online daten af te zien.

verschillende deuren: kansen in online dating, sommige gesloten, sommige open.

Het zoeken van een nieuwe relatie

Misschien ontmoet je immers uiteindelijk alsnog wel die ene ware tijdens het uitgaan of bij de bruiloft van je vrienden en hoef je jezelf de moeite niet aan te doen om je bij een online datingsite aan te melden. Als het werkelijk voorbestemd is, dan komt het toch wel, kan je overtuiging zijn om af te zien van het ondernemen van stappen richting het vinden van een nieuwe relatie. Toch mis je daarmee tal van leuke kansen. Steeds meer mensen vinden namelijk hun weg naar dergelijke ontmoetingsplaatsen en stellen zich telkens opnieuw open voor nieuwe ervaringen. Daar ligt tevens de oplossing die al je twijfels kunnen wegnemen: het is een proces van telkens opnieuw proberen.

Daten met onbekenden

Ondanks dat het een drempel kan zijn dat je niemand kent in de omgeving van de online datingsites, kan dit ook in je voordeel werken. Er hangt een stuk minder vanaf, omdat je iemand niet opnieuw hoeft te zien als blijkt dat het toch niet helemaal een match is. Dat is bij het fysieke uitgaan vaak wel anders. Als je gaat daten bij sociale gelegenheden van de universiteit of via de vriendenkring, is iedereen gelijk op de hoogte en krijg je te maken met aanvullende verwachtingen en ongemakken als het uiteindelijk niets wordt. Dit kan een extra druk geven en de situatie enkel zwaarder maken dan het hoeft te zijn. Als je gaat daten via het web heb je hier een stuk minder last van.

een groep mensen met onherkenbare gezichten, symbool voor de anonimiteit van online daten

Aantrekkelijkheid online dating

Je kent immers niemand die hier aanwezig is en niemand hoeft te weten dat je aan het zoeken bent of met wie je op een date wilt gaan of bent geweest. Je hoeft aan niemand te vertellen wat je ervaringen waren en ook ontstaat er geen ongemakkelijke situatie onder vrienden als meer alsnog niet mogelijk blijkt te zijn. Ook zal niemand er iets over denken of het gebeuren nog een staartje geven door het eindeloos te herhalen en op te gooien in conversaties. Dat maakt het daten met onbekenden een stuk aantrekkelijker. Je kunt zo mensen ontmoeten die je normaal gesproken niet zo snel tegen het lijf zult lopen en dit kan veel voordelen hebben boven daten in vertrouwde kring.

Blauwtje lopen

Bij het online daten kan het gebeuren dat je op date gaat met iemand, waarvan je eigenlijk achteraf een minder positieve indruk bij krijgt. Iemand kan op papier en tijdens het chatten heel amicaal overkomen en leuk genoeg om mee op date te gaan en dan toch tegenvallen als je hem of haar in het echt ontmoet. Ook kun je zelf een blauwtje oplopen als de ander jou minder leuk vindt dan gedacht. Dit hoort allemaal bij het daten en het is een heel proces om uiteindelijk de juiste te vinden. Dit gebeurt niet zomaar, dus laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen.

Gebroken hart, symbool voor blauwtje lopen

Erachter komen wat voor jou werkt

Om een geschikte partner te vinden zul je telkens opnieuw moeten proberen en op meerdere dates met verschillende mensen moeten gaan om erachter te komen wat werkelijk voor je werkt. Van zowel de dates die goed gaan en uitnodigen voor meer ontmoetingen als de dates die al je moed in de schoenen doen zinken, leer je wat je zoekt in een partner. Probeer onbevangen te daten. Na veel pogingen zul je uiteindelijk iemand ontmoeten die helemaal aan het plaatje voldoet en dan zul je alle eerdere ervaringen vergeten. Of je nu een blauwtje loopt of zelf anderen weer vaarwel zegt, alles zal uiteindelijk de moeite waard blijken.

Sterke verhalen

Het voordeel van al je ervaringen is dat je veel sterke verhalen kunt vertellen, wanneer je uiteindelijk wel die ene speciale persoon hebt gevonden. Beiden zullen jullie terug kunnen kijken op tal van verschillende momenten die jullie hebben gebracht waar jullie nu zijn, namelijk samen in een waardevolle relatie. Je kunt verhalen met elkaar vergelijken en urenlang lachen om alles wat in het daten mis is gegaan. De mooie ervaringen kun je koesteren en zien als waardevolle aanvulling op je tocht naar ware liefde.

Stel deelt date verhalen bij kampvuur

Oefening baart kunst

Elke date en elke ervaring brengt je verder en dichterbij het moment dat je het profiel tegenkomt van iemand die er werkelijk met hoofd en schouders bovenuit toornt. Oefening baart kunst en dat is ook met daten het geval. Je kunt niet verwachten dat je gelijk die ene vriend of partner ontmoet, zodra je je aanmeldt bij de online datingsite. Het is een wachten, proberen en telkens opnieuw weer een poging wagen en nooit opgeven als het om de liefde gaat! Net zolang tot je weet wat je precies zoekt en hier steeds gerichter naar kunt gaan zoeken. Ineens zul je hiervan de vruchten plukken en zijn de dagen van het daten voorgoed voorbij. Geniet dus van elke afzonderlijke date, want alles draagt bij aan het uiteindelijke geheel van je liefdesverhaal.


Geef nooit op als het om de liefde gaat!

Het vinden van de ware liefde is niet voor iedereen een gelopen race. Het is niet iedereen gegund om op je 16e de ware tegen te komen waar je vervolgens 70 jaar mee samen bent. Soms duurt het wat langer voordat je de ware liefde vindt. Maar als je graag je leven met een partner wilt delen dan is het belangrijk om de moed nooit op te geven, ook als je met tegenslagen te maken krijgt.

Regenboog doorbrekend uit donkere wolken, symbool van hoop in liefdesreis

Zit niet bij de pakken neer als een relatie stukloopt

Zeker als je nog jong bent en een relatie na relatief korte tijd strandt is dit geen reden om te wanhopen. Het is zeker niet ongebruikelijk dat de relatie met je jeugdliefde uiteindelijk niet tot een blijvende relatie leidt. Dat komt omdat jullie beiden nog volop aan het ontdekken zijn wat je met het leven wilt en wat je ervan verwacht. Het kan zijn dat die verwachtingen uit elkaar liggen waardoor het uiteindelijk beter is om niet met die persoon verder te gaan. Zolang je nog jong bent heb je nog alle kansen om een leuke partner tegen te komen.

Begin niet te snel weer een nieuwe relatie

Als je relatie is gestrand is het belangrijk om een tijdje rust te nemen. Stort je niet meteen in een nieuwe relatie. Als je pas net uit elkaar bent dan ben je emotioneel vaak niet stabiel. De kans is dan groot dat je een relatie aanknoopt met de eerste de beste die je tegenkomt en deze is dan gedoemd te mislukken. Dat is voor jou niet leuk maar ook zeker niet voor degene die in deze relatie met jou stapt en wel de intentie heeft om er wat van te maken. Gun jezelf een tijd rust om over de breuk met je vorige liefde heen te komen. Het maakt in dat geval niet eens zo veel uit wie van de twee het uitgemaakt heeft. Tenzij je natuurlijk je relatie verbreekt omdat je verliefd bent geworden op iemand anders, dan is het een andere situatie.

Persoon kijkt naar reflectie in spiegel, symboliseert introspectie voor nieuwe relatie

Steeds weer bedrogen worden

Sommige mensen lijken het aan te trekken dat ze steeds weer vallen op een partner die ze bedriegt. Als je één keer een partner treft die je bedriegt met een ander dan kun je daar misschien nog wel overheen stappen maar als het je vaker overkomt dan wordt dat steeds lastiger. De kans bestaat dat je extreem jaloers wordt en daardoor je geliefde gaat controleren. Dat kan voor de ander dan weer zo benauwend werken dat dit uiteindelijk leidt tot een breuk. Als je bedrogen bent in een vorige relatie en je kiest ervoor om toch weer met een nieuwe partner in zee te gaan dan is het belangrijk dat je deze persoon een eerlijke kans geeft en niet begint met wantrouwen. Zolang er geen aanleiding voor is dit niet te doen moet je je geliefde vertrouwen.

Een nieuwe relatie na het overlijden van je partner

Als je je partner verliest omdat hij of zij overlijdt is dat natuurlijk erg ingrijpend. Zeker als dat op te jonge leeftijd gebeurt. Als je weduwe of weduwnaar wordt op een leeftijd dat je nog een heel leven voor je hebt is het zeker niet ondenkbaar dat je vroeg of laat een nieuwe partner ontmoet. Je hoeft je daar ook zeker niet schuldig over te voelen. Houd wel een beetje rekening met je omgeving. Je kinderen en naaste familie en ook de familie van je overleden partner zullen het misschien niet begrijpen als je drie maanden na het overlijden van je geliefde met een nieuwe partner komt aanzetten. Ook als je al vrij snel nadat je alleen komt te staan weer iemand ontmoet is het wel zo kies om het in het begin een beetje rustig aan te doen.

Enkele voetafdrukken samensmelten met paren voetafdrukken na verlies.

Een nieuwe relatie als je kinderen hebt

Een nieuwe relatie beginnen als je nog thuis wonende kinderen hebt is een uitdaging op zich. De kans bestaat dat de kinderen gaan proberen de relatie te saboteren omdat ze geen ‘nieuwe mama of papa’ willen. Als je kinderen hebt en een nieuwe partner wilt introduceren is het zaak om dit in alle rust te doen. Stel een nieuwe partner pas aan je kinderen voor als de relatie serieus is, ze hebben er niets aan om iedere paar maanden een nieuwe man of vrouw aan het ontbijt te ontmoeten. Houd rekening met hun gevoelens en accepteer het als zij je nieuwe liefde niet meteen zien zitten.

Hoe je positief blijft in het proces van online daten

We hopen dat deze tips je zullen helpen om opnieuw en opnieuw te blijven proberen in online dating en uiteindelijk de juiste persoon te vinden. Onthoud dat online daten soms een beetje een uitdaging kan zijn, maar het kan ook een opwindende en leuke manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en de liefde van je leven te vinden. Als je nog steeds worstelt met online daten, wanhoop dan niet. Het kan tijd kosten om de juiste match te vinden, maar blijf positief en blijf proberen. Onthoud dat er altijd andere opties zijn en dat je misschien gewoon de juiste persoon nog niet hebt ontmoet. Blijf werken aan je zelfvertrouwen en zorg ervoor dat je open en eerlijk bent in je communicatie. Uiteindelijk zal de aanhoudende inspanning en het vertrouwen in jezelf leiden tot succes in online dating. Veel succes en we wensen je het allerbeste!

2 reacties op “Een nieuwe kans op liefde? Blijf volhouden!”

 1. MGTOW schreef:

  Mensen blijven via datingsites hopen op een succes net zoals ze blijven hopen dat hun staatslot wat oplevert. Op datingsites zijn je kansen als mijn zijnde slecht. Om te beginnen zijn er vele malen meer mannen dan vrouwen actief. Mede hierdoor stellen vrouwen er onrealistische eisen. Datingsites zelf zijn niet gebaat bij een succesvolle koppeling want dat betekent dat er 2 klanten minder zijn. Het liefst hebbend datingsites dat er bijna alleen maar mannen op de site zitten zodat een mislukking bijna gegarandeerd is. Vaak is dat ook zo en proberen datingsites te verhullen wat nu het echte aantal actieve vrouwelijke leden is. Veel sites laten ruimen dan ook geen oude en inactieve profielen op zodat het nog wat lijkt. Op Tinder kun je zelfs helemaal het aanbod niet zien waardoor er door de uitbaters naar harte lust kan worden gemanipuleerd. Je kunt het wel blijven proberen maar je zult zien dat het heel veel kost (ook tijd) en zelden iets oplevert.

 2. hansvdbijl schreef:

  even ter verduidelijking; een Betrouwbare en Eerlijke Gratis Datingsite bestaat niet!
  serieuze benadering geschiedt door vakkundige mensen en niet door robots ( zoekmachines ) en deze kost geld
  het gezwam dat bij Gratis Datingsites geld binnenkomt door advertenties kan geen of zeker te weinig resultaat in geboekt worden. Daarom berekenen wij slechts een kleine vergoeding ( website link weggehaald )
  leuk citaat:
  Hallo beste lezers, ik wil even een mededeling doen hoor. kan het niet langer volhouden het niet de rest van de wereld te vertellen………………
  Na een korte chat op ( website link weggehaald ) en uitgebreid zijn profiel te hebben bekeken, voegde Robin mij toe op facebook. daarna volgde verschillende whatsapps en mijn zusje duwde me over de drempel om met hem te gaan daten want: “via whatsapp alleen leer je hem nooit kennen”. Daar had zij een punt. 3november hadden wij onze eerste date. Hij haalde mij op en onderweg kreeg ik een doos bonbons van hem. We zijn wat gaan drinken en het klikte meteen. Dankzij amoramore hebben wij nu een relatie. Dit voelt goed, heel goed. Wat ze ook schrijven over datingsites…….Dat (website link weggehaald) is top.
  Lieve groetjes. Astrid B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---