Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Online dating: Opnieuw en opnieuw proberen!
score

Online dating: Opnieuw en opnieuw proberen!

Welke online datingsite?
14 februari 2021

Het online daten kan een onmogelijke opgave lijken, waar nauwelijks een goed einde aan vast kan zitten. Het idee dat je met allemaal onbekenden in contact moet komen en maar moet vertrouwen dat er iemand tussen zit waarmee het helemaal klikt en met wie je een relatie zult kunnen opbouwen, kan onwerkelijk op je overkomen. Waar moet je immers beginnen en hoe waarschijnlijk is het om tussen zoveel leden en singles iemand te vinden waarmee je daadwerkelijk op date wilt gaan? Een dergelijke huivering kan je ertoe besluiten om van het hele online daten af te zien.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Het zoeken van een nieuwe relatie

Misschien ontmoet je immers uiteindelijk alsnog wel die ene ware tijdens het uitgaan of bij de bruiloft van je vrienden en hoef je jezelf de moeite niet aan te doen om je bij een online datingsite aan te melden. Als het werkelijk voorbestemd is, dan komt het toch wel, kan je overtuiging zijn om af te zien van het ondernemen van stappen richting het vinden van een nieuwe relatie. Toch mis je daarmee tal van leuke kansen. Steeds meer mensen vinden namelijk hun weg naar dergelijke ontmoetingsplaatsen en stellen zich telkens opnieuw open voor nieuwe ervaringen. Daar ligt tevens de oplossing die al je twijfels kunnen wegnemen: het is een proces van telkens opnieuw proberen.

zoeken

Daten met onbekenden

Ondanks dat het een drempel kan zijn dat je niemand kent in de omgeving van de online datingsites, kan dit ook in je voordeel werken. Er hangt een stuk minder vanaf, omdat je iemand niet opnieuw hoeft te zien als blijkt dat het toch niet helemaal een match is. Dat is bij het fysieke uitgaan vaak wel anders. Als je gaat daten bij sociale gelegenheden van de universiteit of via de vriendenkring, is iedereen gelijk op de hoogte en krijg je te maken met aanvullende verwachtingen en ongemakken als het uiteindelijk niets wordt. Dit kan een extra druk geven en de situatie enkel zwaarder maken dan het hoeft te zijn. Als je gaat daten via het web heb je hier een stuk minder last van.

Aantrekkelijkheid online dating

Je kent immers niemand die hier aanwezig is en niemand hoeft te weten dat je aan het zoeken bent of met wie je op een date wilt gaan of bent geweest. Je hoeft aan niemand te vertellen wat je ervaringen waren en ook ontstaat er geen ongemakkelijke situatie onder vrienden als meer alsnog niet mogelijk blijkt te zijn. Ook zal niemand er iets over denken of het gebeuren nog een staartje geven door het eindeloos te herhalen en op te gooien in conversaties. Dat maakt het daten met onbekenden een stuk aantrekkelijker. Je kunt zo mensen ontmoeten die je normaal gesproken niet zo snel tegen het lijf zult lopen en dit kan veel voordelen hebben boven daten in vertrouwde kring.

online dating

Blauwtje lopen

Bij het online daten kan het gebeuren dat je op date gaat met iemand, waarvan je eigenlijk achteraf een minder positieve indruk bij krijgt. Iemand kan op papier en tijdens het chatten heel amicaal overkomen en leuk genoeg om mee op date te gaan en dan toch tegenvallen als je hem of haar in het echt ontmoet. Ook kun je zelf een blauwtje oplopen als de ander jou minder leuk vindt dan gedacht. Dit hoort allemaal bij het daten en het is een heel proces om uiteindelijk de juiste te vinden. Dit gebeurt niet zomaar, dus laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen.

Erachter komen wat voor jou werkt

Om een geschikte partner te vinden zul je telkens opnieuw moeten proberen en op meerdere dates met verschillende mensen moeten gaan om erachter te komen wat werkelijk voor je werkt. Van zowel de dates die goed gaan en uitnodigen voor meer ontmoetingen als de dates die al je moed in de schoenen doen zinken, leer je wat je zoekt in een partner. Probeer onbevangen te daten. Na veel pogingen zul je uiteindelijk iemand ontmoeten die helemaal aan het plaatje voldoet en dan zul je alle eerdere ervaringen vergeten. Of je nu een blauwtje loopt of zelf anderen weer vaarwel zegt, alles zal uiteindelijk de moeite waard blijken.

date

Sterke verhalen

Het voordeel van al je ervaringen is dat je veel sterke verhalen kunt vertellen, wanneer je uiteindelijk wel die ene speciale persoon hebt gevonden. Beiden zullen jullie terug kunnen kijken op tal van verschillende momenten die jullie hebben gebracht waar jullie nu zijn, namelijk samen in een waardevolle relatie. Je kunt verhalen met elkaar vergelijken en urenlang lachen om alles wat in het daten mis is gegaan. De mooie ervaringen kun je koesteren en zien als waardevolle aanvulling op je tocht naar ware liefde.

Oefening baart kunst

Elke date en elke ervaring brengt je verder en dichterbij het moment dat je het profiel tegenkomt van iemand die er werkelijk met hoofd en schouders bovenuit toornt. Oefening baart kunst en dat is ook met daten het geval. Je kunt niet verwachten dat je gelijk die ene vriend of partner ontmoet, zodra je je aanmeldt bij de online datingsite. Het is een wachten, proberen en telkens opnieuw weer een poging wagen en nooit opgeven als het om de liefde gaat! Net zolang tot je weet wat je precies zoekt en hier steeds gerichter naar kunt gaan zoeken. Ineens zul je hiervan de vruchten plukken en zijn de dagen van het daten voorgoed voorbij. Geniet dus van elke afzonderlijke date, want alles draagt bij aan het uiteindelijke geheel van je liefdesverhaal.

2 reacties op “Online dating: Opnieuw en opnieuw proberen!”

 1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Mensen blijven via datingsites hopen op een succes net zoals ze blijven hopen dat hun staatslot wat oplevert. Op datingsites zijn je kansen als mijn zijnde slecht. Om te beginnen zijn er vele malen meer mannen dan vrouwen actief. Mede hierdoor stellen vrouwen er onrealistische eisen. Datingsites zelf zijn niet gebaat bij een succesvolle koppeling want dat betekent dat er 2 klanten minder zijn. Het liefst hebbend datingsites dat er bijna alleen maar mannen op de site zitten zodat een mislukking bijna gegarandeerd is. Vaak is dat ook zo en proberen datingsites te verhullen wat nu het echte aantal actieve vrouwelijke leden is. Veel sites laten ruimen dan ook geen oude en inactieve profielen op zodat het nog wat lijkt. Op Tinder kun je zelfs helemaal het aanbod niet zien waardoor er door de uitbaters naar harte lust kan worden gemanipuleerd. Je kunt het wel blijven proberen maar je zult zien dat het heel veel kost (ook tijd) en zelden iets oplevert.

 2. Avatar for hansvdbijl hansvdbijl schreef:

  even ter verduidelijking; een Betrouwbare en Eerlijke Gratis Datingsite bestaat niet!
  serieuze benadering geschiedt door vakkundige mensen en niet door robots ( zoekmachines ) en deze kost geld
  het gezwam dat bij Gratis Datingsites geld binnenkomt door advertenties kan geen of zeker te weinig resultaat in geboekt worden. Daarom berekenen wij slechts een kleine vergoeding ( website link weggehaald )
  leuk citaat:
  Hallo beste lezers, ik wil even een mededeling doen hoor. kan het niet langer volhouden het niet de rest van de wereld te vertellen………………
  Na een korte chat op ( website link weggehaald ) en uitgebreid zijn profiel te hebben bekeken, voegde Robin mij toe op facebook. daarna volgde verschillende whatsapps en mijn zusje duwde me over de drempel om met hem te gaan daten want: “via whatsapp alleen leer je hem nooit kennen”. Daar had zij een punt. 3november hadden wij onze eerste date. Hij haalde mij op en onderweg kreeg ik een doos bonbons van hem. We zijn wat gaan drinken en het klikte meteen. Dankzij amoramore hebben wij nu een relatie. Dit voelt goed, heel goed. Wat ze ook schrijven over datingsites…….Dat (website link weggehaald) is top.
  Lieve groetjes. Astrid B.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items