Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom moet je “onbevangen zijn” bij online dating?
onbevangen

Waarom moet je "onbevangen zijn" bij online dating?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Het daten kan wat voeten in de aarde hebben. Vaak ontmoet je eerst tal van mensen die uiteindelijk niet degene blijken te zijn om een waardevolle relatie mee te beginnen. Van elke ervaring leer je weer nieuwe dingen, die je mee kunt nemen naar volgende dates. Je leert zo steeds beter weten wat je wilt en wat wel of niet voor je werkt. Het is een onrealistische verwachting om gelijk je droompartner te ontmoeten bij de eerste de beste poging om met iemand in contact te komen. Door er onbevangen in te staan en je te realiseren dat het vinden van je levenspartner een proces van ontwikkeling is, maakt het online daten een stuk meer ontspannen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Elke ontmoeting brengt wel iets waardevols

Mogelijk ontmoet je immers wel tal van leuke mensen waar je in ieder geval een vriendschap mee kunt hebben. Ook dit is uiterst waardevol en zeker een bezoek aan een online datingsite waard. Je zult hier verschillende typen mensen ontmoeten en je weet vooraf nooit wat het je gaat brengen. Dit maakt het online daten juist ook tot een enthousiast avontuur. Als je je focus enkel houdt op het type man of vrouw dat je graag wilt daten of waar je graag een relatie mee zou willen hebben, loop je tal van interessante contacten mis. Elke ontmoeting brengt wel iets waardevols en het is belangrijk dat je jezelf tijdens het online daten zo onbevangen mogelijk opstelt.

telleurstelling

Tunnelvisie breekt je op

Wanneer je je aanmeldt bij een online dating site, zul je ontdekken dat er ontzettend veel andere mensen zijn die hier net als jij op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen. Iedereen heeft een eigen uniek karakter, opmerkelijke interesses en specifieke hobby’s en je kunt hier dan ook veel inspiratie opdoen voor je eigen leven, simpelweg door de verschillende verhalen te lezen in de profielen van al die mensen. Door open te staan voor het ontmoeten van meerdere mensen en toe te staan dat het verhaal zich gewoonweg ontvouwd, zonder dat je er te hoge verwachtingen aan vastplakt, voorkom je dat je in een soort van tunnelvisie belandt. Dit kan je kansen op spontane ontmoetingen en interactie zeker verkleinen en maakt het gehele dateproces een stuk zwaarder en vermoeiender.

tunnelvisie

Teleurstellingen

Het is verstandig om niet enkel en geheel je aandacht te richten op de ideale droomdate, want dit zal eerder teleurstellingen opleveren. Je kunt er namelijk niet vanuit gaan dat die ene speciale persoon gelijk in je vizier verschijnt. Door open te staan voor andere ervaringen en het ontmoeten van mensen die mogelijk niet gelijk overeenkomen met het beeld van jouw ideale partner, kun je alsnog een hele leuke tijd beleven. De tunnelvisie levert je enkel verdriet, verwarring en afstand op, waardoor het vinden van de juiste partner uiteindelijk wordt bemoeilijkt. Hierbij kun je het gevoel krijgen dat datingsites voor jou niet werken. Je doet er beter aan om je ontspannen en onbevangen in het date avontuur te storten en minder leuke ervaringen gewoon van je af te laten glijden. Voor goede moed kun je zo verder op zoek naar de juiste date.

Vriendschappen voor het leven

Ook als je niet gelijk iemand ontmoet die de ware blijkt te zijn, kan het gebeuren dat de andere personen waarmee je date of die je online ontmoet in de chatgroepen, wel hele leuke mensen blijken te zijn. Vaak kun je hierdoor vriendschappen voor het leven opdoen en dit is een waardevolle bonus van het online daten. Je kunt online leuke gesprekken hebben met meerdere mensen en ontdekken dat er wel degelijk gedeelde interesses zijn. Ook als een liefdesrelatie niet direct in de mogelijkheden ligt, dan kun je er alsnog vriendschappen aan over houden.

vrienden

Dit doet je zelfvertrouwen ook veel goeds, waardoor je op een ontspannen manier in de online omgeving aanwezig bent. Uiteindelijk kun je zo de aandacht trekken van iemand, waarbij je opvalt en waarmee je wel op een romantische date kunt gaan. Soms helpt het om juist niet op het uiteindelijke doel gericht te blijven, maar gewoon speels aanwezig te zijn in de omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Als je ontspannen en open in het daten staat, zul je vaak veel sneller iemand treffen die ook interesse krijgt in jou als persoon. En kan een date zomaar spontaan ontstaan.

Reden van aanmelding kenbaar maken

Veel online datingsites zijn zich bewust van de mogelijkheden die een dergelijke omgeving kunnen bieden en bieden je de optie om aan te geven waarvoor je je aanmeldt op de site. Zo kun je aangeven naar wat voor soort partner je op zoek bent, of dit een man of een vrouw moet zijn, in welke leeftijdsgroep hij of zij zit en welke hobby’s de ander zal hebben. Daarnaast zie je steeds vaker op de sites als aanvullende opties, dat je kunt aangeven of je op zoek bent naar een liefdesrelatie of gewoon iemand voor een nieuwe vriendschap. Als dit je keuze is, dan zal je profiel getoond worden aan leden die net als jij op zoek zijn naar mensen die overeenkomstige interesses hebben, maar niet direct uit zijn op het starten van een relatie.

Daten enkel voor vriendschappen

Sommig mensen melden zich voornamelijk aan bij een datingsite om het vinden van een leuke nieuwe vriendschap, om samen leuke dingen mee te ondernemen. Op deze manier kun je ook daten met iemand met een totaal ander karakter dan jijzelf. Het is dus zeker niet zo dat datingsites enkel voor liefdesrelaties in het leven zijn geroepen. Vriendschappen zijn even zo belangrijk en ook hier kun je dus naar op zoek op een online datingsite. Hoe meer ontvangen je hierin kunt staan, des te meer interessante mensen je zult ontmoeten die een ware aanvulling op je leven kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties