Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Zo overwin je een blauwtje en vind je jouw perfecte match!
Gebroken persoon op bank scheurt foto uitdrukking van blauwtje lopen

Zo overwin je een blauwtje en vind je jouw perfecte match!

Welke online datingsite?
04 december 2023

Op zoek gaan naar liefde via online dating kan spannend en leuk zijn, maar het kan ook leiden tot teleurstellingen. Het kan namelijk gebeuren dat je een blauwtje loopt bij het online daten, oftewel afgewezen wordt door iemand waarvan je dacht dat er een klik was. Dit kan vervelend en ontmoedigend zijn, vooral als het meerdere keren gebeurt. In dit artikel op Welkeonlinedatingsite.nl bespreken we de meest voorkomende redenen waarom mensen een blauwtje lopen bij online daten en geven we tips om dit te voorkomen. We gaan in op hoe je een aantrekkelijk profiel maakt, hoe je realistische verwachtingen kunt hebben en hoe je duidelijke communicatie voert. Ook bespreken we wat je kunt doen als je toch een blauwtje loopt en hoe je het beste om kunt gaan met afwijzing. Lees verder om meer te leren over hoe je succesvol kunt zijn bij online daten.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is een blauwtje lopen?

De kous op de kop krijgen ofwel een blauwtje lopen. Het is een leuke manier om te zeggen dat iemand er niet is in geslaagd om wat gedaan te krijgen bij de ander. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jongen die een meisje op date vraagt en zij zegt neen. Of je probeert iemand slim een telefoonnummer te vragen, maar dit lukt niet. In dit geval is de jongen afgewezen en heeft hij een blauwtje gelopen. Je kunt deze uitdrukking echter ook gebruiken als iemand de job niet heeft gekregen waarvoor hij solliciteerde. Maar ook bij andere gebeurtenissen in het leven. Echter wordt het vaak gebruikt als het om daten gaat.

blauwtje lopen

Waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan?

Maar waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan? Een blauwtje is in dit geval eigenlijk de verkorting van een blauwe scheen. Als je je scheen stoot, vorm er zich meestal een blauwe plek op je been. Vandaar een blauwe scheen. De uitdrukking houdt dus in dat je figuurlijk je scheen stoot en daardoor een blauwtje oploopt. Volgens het woordenboek der Nederlandsche Taal bestaat deze uitdrukking al zo’n vier eeuwen. Jawel, ook een aantal eeuwen terug werden mannen en vrouwen vaak afgewezen. Een blauwtje lopen werd toen voornamelijk gebruikt om aan te tonen dat een huwelijksaanzoek van een man door een vrouw werd afgewezen. Pijnlijk, net zoals een blauwe scheen…

Hoe reageer je op een blauwtje?

Natuurlijk is het niet zo fijn om afgewezen te worden. Vooral omdat je eerst veel moed bijeen hebt geraapt om een man of vrouw op date te vragen. Als je dan een “nee” krijgt, kan dat echt aanvoelen als een klap in het gezicht. Jawel, pijnlijk. Maar het heeft geen zin om er lang over te piekeren. Maak zeker de fout niet om boos te worden op de persoon die je afwijst. Reageer op een beleefde manier, want je weet maar nooit of die persoon nog van gedachten zal veranderen. Probeer het daarom zeker nog een keer. Wel niet meteen na de afwijzing, maar bijvoorbeeld enkele weken later. Je weet wat ze zeggen: de aanhouder wint altijd in de liefde. Met andere woorden: als je maar vaak genoeg probeert, krijg je op den duur wel wat je wilt.

Persoon glimlacht en knikt na afwijzing

Hoe zeg ik nee tegen iemand?

Misschien ben jij al eens de reden geweest waarom iemand een blauwtje heeft gelopen. Maar hoe wijs je iemand nu eigenlijk af? Als de persoon je iets vraagt via Facebook, WhatsApp, e-mail, Tinder of op een dating site, is het natuurlijk veel makkelijker om nee te zeggen. Ook heb je meer tijd om na te denken over een goed excuus om nee te zeggen. Maar als de persoon je face to face vraagt om op een date te gaan, moet je snel reageren. Je kunt nee zeggen, maar dan zie je de ontgoocheling van die persoon meteen. En daar moet je wel mee kunnen omgaan, want je ziet het vaak gebeuren dat mensen dan toch ja zeggen, puur uit medelijden. Probeer daarom altijd heel eerlijk te zijn tegen de andere. Op die manier maak je het een tikkeltje minder pijnlijk.

De meest voorkomende redenen waarom mensen een blauwtje lopen bij online daten

Online dating kan een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en een romantische relatie op te bouwen, maar het kan ook leiden tot teleurstelling en afwijzing. Het krijgen van een ‘blauwtje’ is nooit leuk, maar het is belangrijk om te begrijpen dat het vaak voorkomt en er verschillende redenen voor kunnen zijn.

  • Onaantrekkelijk profiel: Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een blauwtje lopen bij online daten is omdat hun profiel niet goed genoeg is. Het is belangrijk om een profiel te hebben dat aantrekkelijk is en een goed beeld geeft van wie je bent en wat je zoekt in een partner. Als je profiel niet goed genoeg is, kan het zijn dat je niet genoeg matches krijgt en dus ook niet genoeg gesprekken en dates.
  • Te hoge verwachtingen: Een andere reden waarom mensen een blauwtje kunnen lopen bij online daten is omdat ze te hoge verwachtingen hebben. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij het online daten. Niet iedereen zal in jouw plaatje passen en het kan tijd kosten om de juiste persoon te vinden. Het is belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel op te geven.
  • Verkeerde communicatie: Soms kan een blauwtje ook het gevolg zijn van verkeerde communicatie. Het is belangrijk om duidelijk en eerlijk te zijn in je communicatie, zodat je niet onbedoeld de verkeerde signalen afgeeft en onnodig misverstanden ontstaan. Ook is het belangrijk om oprecht geïnteresseerd te zijn in de persoon waarmee je chat en om niet teveel te praten over jezelf.

Een verfrommelde liefdesbrief weggegooid in een prullenbak

Omgaan met afwijzing bij online daten: tips en tricks

Het lopen van een blauwtje bij online daten kan een deuk in je zelfvertrouwen geven, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een normaal onderdeel is van het proces. Met de tips en adviezen in dit artikel kun je je kansen op succes vergroten en kun je het online daten op een positieve manier benaderen. Onthoud dat het hebben van een aantrekkelijk profiel, realistische verwachtingen, duidelijke communicatie en het blijven leren en groeien belangrijke elementen zijn van succesvol online daten. Bovendien is het belangrijk om niet ontmoedigd te raken als je een paar keer afgewezen wordt, en om te onthouden dat afwijzing niet persoonlijk hoeft te worden opgevat. Welkeonlinedatingsite.nl is er om je te helpen bij het vinden van de juiste online datingsite en om je te ondersteunen bij het online daten. Lees onze andere artikelen voor meer tips en adviezen over online daten. We wensen je veel succes en plezier bij het vinden van liefde via online dating!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---