Bestaat de ware liefde

Bestaat de ware liefde?

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Soms zie je ze lopen, van die stelletjes van diep in de tachtig, hand in hand of innig gearmd en overduidelijk nog steeds dolgelukkig met elkaar na dik 60 jaar huwelijk. Dus ja, het bestaat, ware liefde. Al zijn deze mensen natuurlijk van een andere generatie. Een generatie die nog geen torenhoge verwachtingen had van een relatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Liefde van vroeger

Vroeger woonde men allebei in hetzelfde dorp, je kreeg verkering op een zeker moment en zodra je een huis kreeg toegewezen, of zodra er een ongelukje gebeurde en er een kindje op komst was, ging je trouwen. Vervolgens kwamen er soms nog meer kindjes, vader werkte hard en moeder bestierde het huishouden. En zo gingen de jaren voorbij en man en vrouw bleven altijd gelukkig, want dat hoorde immers zo. Er was geen reden om aan die liefde te twijfelen. “We zijn getrouwd en dus houden we van elkaar”. Tegenwoordig ligt dat vaak anders steeds meer millenials zijn bijvoorbeeld polyamoureus en dat is toch best een beetje jammer.

oudere generatie

Wat is er gebeurd met de ware liefde?

Komen de huidige generaties hem dan niet meer tegen, die Ware Liefde? Ja, het bestaat nog steeds. Ook in deze moderne tijd zullen er mensen elkaar vinden, trouwen al of niet kinderen krijgen en over tientallen jaren nog steeds samen zijn. Maar het is minder geworden dan vroeger. Vrouwen zijn niet meer afhankelijk van hun man, ze hebben zelf een opleiding gevolgd, een baan en een carrière en zijn dus niet afhankelijk van zijn inkomen.

ware liefde

Maatschappelijke individualisering

Als het huwelijk strandt kunnen ze zich in de meeste gevallen zelf redden. En niet iedereen gaat meer op zoek naar de ware liefde. Sommige mensen hebben het te druk met hun loopbaan, reizen, dingen doen die ze gedaan willen hebben voordat ze er te oud voor zijn en dan schiet het vinden van een partner er soms bij in. Dit is de groep mensen die het ook zonder de ware liefde prima naar hun zin heeft.

Veel mensen geloven nog in ware liefde

Ook al loopt tegenwoordig ongeveer een derde van de huwelijken stuk en stranden er vele relaties vroegtijdig, veel mensen geloven nog steeds in de ware liefde. Alleen geloven tegenwoordig meer mensen dat je die ware liefde meerdere keren in je leven kunt tegenkomen. Wanneer je een relatie van tien jaar achter de rug hebt met iemand van wie je oprecht veel hield totdat hij of zij besloot dat een ander toch leuker was, dan hoeft het niet zo te zijn dat er voor jou geen nieuwe liefde meer mogelijk is. Omdat relaties tegenwoordig vaker vroegtijdig stranden, zijn er ook meer vrijgezellen “op de markt”. Anderen kiezen er zelf voor om de eeuwige vrijgezel te blijven. Dus als je op je veertigste of vijftigste opnieuw op zoek gaat naar een partner dan is de kans dat je die vindt veel groter dan pakweg 50 jaar geleden.

liefde

Iedereen kan een ware liefde vinden

Ware liefde is niet weggelegd voor de “happy few”. Iedereen , ook als je een handicap hebt of niet super knap bent , kan de ware liefde vinden. De kans is het grootst als je je ervoor openstelt en niet bij voorbaat te hoge eisen stelt aan je eventuele toekomstige partner. Als je iemand vindt met wie het gewoon klikt en met wie je het goed hebt, dan kan diegene best jouw ware liefde of soulmate zijn, daarvoor hoeven de vonken er niet vanaf te spatten. Het gaat tenslotte om jullie geluk en niet om wat een andere daar voor mening over heeft.

Eén reactie op “Bestaat de ware liefde?”

  1. Avatar for Emilia Dekker Emilia Dekker schreef:

    De conclusie van dit artikel “er is nog hoop” hahaha. Het is toch soms een heftig doolhof daten en een leuke partner vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items