Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vrouwen met een te groot “Eisenpakket”!
vrouw eisenpakket

Vrouwen met een te groot "Eisenpakket"!

Welke online datingsite?
10 november 2020

Veel single vrouwen vinden het lastig om een partner te vinden die voldoet aan al hun verwachtingen. Bij sommig vrouwen komen ze zelfs maar enigszins in de buurt komt van het ideaalbeeld dat voor ogen wordt gehouden. Mogelijk herken je het gevoel dat er nauwelijks een leuke man voorbijkomt. De mogelijkheid tot het ontmoeten van interessante kandidaten voor een blijvende relatie lijkt haast een zeldzaamheid te worden. Want waar houden al die beloftevolle mannen zich schuil als jaren voorbijschuiven, zonder dat de vervulling van het ideale huisje-boompje-beestje plaatje dichterbij lijkt te komen?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

prinses droomwereld

Realistische verwachtingen?

Als op elk potje een dekseltje past, dan zou er toch een man moeten bestaan die redelijk aan het droombeeld van de ideale partner zal kunnen voldoen? Je kunt je als verstokte vrijgezel echter gaan afvragen of dit wel een realistische verwachting kan zijn als er jaar in jaar uit enkel mannen de revue passeren die je uit je droomwereld halen en je wijzen op wat mogelijk wel een reële werkelijkheid is. Menig man zal je er bewust van maken dat je beschikt over een te groot ‘eisenpakket’, waardoor elke potentiële kanshebber liever de biezen pakt dan dat hij met jou het grote avontuur aangaat. Is dit werkelijk het geval en wat zijn de nadelen die er het gevolg van zijn als je zo beschouwd wordt?

Wat is een te groot ‘Eisenpakket’?

Als je aangeeft dat het lastig voor je is om een geschikte man te vinden en dat je ergens vindt dat er nauwelijks leuke mannen zijn om mee op date te gaan, zal het niet onbekend voor je zijn dat mensen tegen je zeggen: ‘Misschien heb je een te groot eisenpakket’. Hiermee wordt bedoeld dat je verwacht dat de man waarnaar je op zoek bent, zal voldoen aan enkele duidelijk gestelde voorwaarden.

Gestelde voorwaarden en eisen

De voorwaarden kunnen betrekking hebben op uiterlijke, fysieke kenmerken, doordat je een beeld hebt over hoe je ideale man er uit moet zien, maar ook kun je wensen hebben over hoe zijn karakter of persoonlijkheid moet zijn. Mogelijk zie je iemand voor je die oprecht is, te vertrouwen is, sociaalvaardig, een zorgzame partner met goede relaties tot ouders, familie en vrienden, doch zelfstandig genoeg is om ambitieus een carrière op te bouwen en jou altijd eerst in gedachten houdt voordat plannen voor het weekend in werking worden gesteld. Iemand met een flinke dosis zelfvertrouwen, maar attent en bescheiden genoeg om open te staan voor alle goede adviezen die je hem kunt geven.

perfecte man

Uiteraard is het fijn als een man dapper genoeg is om dicht bij zijn emoties te komen, maar sterk genoeg is om niet telkens in huilen uit te barsten bij het minste geringste ontroerende tafereeltje dat op de televisie langskomt. Bovendien is het bewonderenswaardig als hij een uitstekende, motiverende en zorgzame vader zal zijn voor de kinderen die tussen jullie geboren worden. Helemaal geweldig wordt het als hij geheel onbaatzuchtig alle vrije tijd en ruimte opgeeft voor een betrokken en bedachtzame opvoeding. Een ‘te groot eisenpakket’ refereert zo aan tal van eisen en verwachtingen die nauwelijks nog realistisch in één enkel persoon aanwezig kunnen zijn, op de manier dat je dit mogelijk voor ogen hebt.

Misleidend overdreven

Nu kun je als vrouw hier erg van in de war door raken, als je werkelijk niet verwacht dat al die positieve kwaliteiten even onweerlegbaar zijn als dat ze wellicht over komen. In zekere mate zullen veel van de hoop en wensen toch zeker wel in mannen aanwezig zijn, maar zal menig man nauwelijks bewust zijn van al het moois dat in hen zit. Voor veel vrouwen is het eerder een uitnodiging om het beste in een potentiële partner naar boven te halen en een kans voor de man om hiervoor te gaan staan.

Menig man zal afschrikken

Door zo overduidelijk echter alle verwachtingen op tafel te gooien, zal menig man er eerder door afschrikken, dan trots hun kwaliteiten kracht bijzetten. Dit kan leiden tot teleurstelling bij zowel de man als de vrouw, voor tegenstrijdige redenen. De man voelt zich niet toereikend genoeg en haakt af, omdat hij vermoedt niet te kunnen voldoen aan alles wat de prachtige vrouw voor hem van hem verwacht, terwijl de vrouw zich in de kou voelt staan omdat ook deze man weer niet meer in zijn mars blijkt te hebben. Te veeleisend zijn in de zoektocht naar een partner kan ervoor zorgen dat je nooit een liefde zult vinden.

man afschrikken

Daarbij komt een gevoel van ongenoegen over het feit dat je als vrouw zo duidelijk weet wat je van een partner verwacht en hierin blijkbaar dus geen gelijke kunt vinden. De vrouw is zo eerder op zoek naar het potentieel dat in een partner zit dan in wat een mogelijke partner daadwerkelijk vermoed dat hij kan bieden. Hierdoor ontstaat verwarring en ontmoeten gelijkgestemden elkaar nauwelijks.

Verschil in perspectief man-vrouw

Het idee van het hebben van te groot eisenpakket voelt haast verwijtend aan. Het is doorgaans het eerste waarmee je om de oren wordt gegooid, aangezien het voor vrouwen ergens alsnog ongepast wordt geacht om duidelijk te weten waarnaar je op zoek bent. Hierop ligt, hoe geëmancipeerd de maatschappij ook mag zijn geworden, nog steeds een duidelijk stigma op. De aandacht wordt zo direct weggetrokken bij de waarde, of ergens het gebrek hiervan, dat door mannen wordt geboden aan vrouwen die op zoek zijn naar een betekenisvolle en serieuze relatie. Toch helpt het als vrouwen zich realiseren dat doorgaans veel meer tijd en energie hebben besteed aan persoonlijke ontwikkeling en een ander niveau van eigenwaarde hebben opgebouwd dan menig man.

man vrouw

Niet te hoog van de toren blazen!

Vrouwen verwachten begrijpelijkerwijs eenzelfde hoge standaard van een partner, die hier echter mogelijk nog niet bewust van is en terugschrikt van waaraan hij moet voldoen. De man is ergens nog wat achtergebleven en het ‘hoge eisenpakket’ kan aanvallend en intimiderend overkomen op mannen die enkel een zachtere, open en uitnodigende houding bij een vriendin zoeken, om precies die gewenste kwaliteiten in hem naar boven te halen. Mogelijk werkt het gunstig voor de ‘veeleisende’ vrouw om in eerste instantie niet te hoog van de toren te blazen, maar iets rustiger de man de kans te geven om zijn innerlijke waarde te tonen. Zo blijkt waarschijnlijk dat alles wat je in hem zag zeker aanwezig is.

9 reacties op “Vrouwen met een te groot “Eisenpakket”!”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Er is zelfs onderzoek dat glashard aantoont dat vrouwen vele malen veeleisender zijn dan mannen. Ook op oppervlakkige zaken als uiterlijk. Het idee dat vrouwen zachtaardige empathische wezens zijn en mannen de oppervlakkige onverschilligen klopt niet, het is eerder omgekeerd. Vrouwen die veeleisend zijn denken onterecht dat zij intimiderend zijn. Maar waarom zou je je geïntimideerd moeten voelen die iemand die fysiek veel zwakker is en op bijma elk vlak minder presteert? Veel mannen willen geen veeleisende vrouw omdat ze weten dat dergelijke vrouwen onmogelijk in omgang zijn. De langste eisenlijstjes zie je ook bij gescheiden vrouwen. Alsof je een 2e hands auto ziet met een prijskaartje dat de nieuwwaarde overstijgt. Laat dergelijke vrouwen oud worden met een stel katten en blijf er ver vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items