Home / Vind de liefde van je leven: Top 10 beste datingsites! / Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen
Relatieplanet logo

Relatieplanet - Kosten, Review en Ervaringen

Ben je op zoek naar een betrouwbare en succesvolle datingsite? Dan is Relatieplanet misschien wel iets voor jou. Met meer dan 5 miljoen inschrijvingen is het een van de grootste datingsites van Nederland. Op Relatieplanet kunnen singles op een veilige manier met elkaar in contact komen. Privacy staat voorop en bepaalde onderdelen zijn alleen toegankelijk voor members. Dit zorgt voor anonimiteit en een prettige sfeer op de site. Relatieplanet is al 11 jaar op rij uitgeroepen tot de populairste datingsite van Nederland en heeft meerdere Thuiswinkel Awards gewonnen in de categorie dating. Onlangs kwam het als beste datingsite uit de test bij het tv-programma Kassa. Ontdek hier alles over de kosten, review en ervaringen van Relatieplanet op Welkeonlinedatingsite.nl.

relatieplanet
371 Ervaringen
3.4
Beoordeling 3.4

Relatieplanet is per 1 juli 2021 gestopt

Kijk naar onze datingsite top 10 voor andere opties!

Waarom online daten bij Relatieplanet?

Relatieplanet: al 11 jaar de populairste datingsite van Nederland

Volgens velen de beste datingsite van Nederland! Relatieplanet is voor iedereen, werkt prettig en is al jaren succesvol. Al 11 jaar achtereen uitgeroepen tot populairste datingsite. Relatieplanet.nl is tevens de winnaar van meerdere Thuiswinkel Awards in de categorie dating en onlangs als beste datingsite uit de test gekomen bij  het Vara’s tv-programma Kassa.

Jouw privacy staat voorop bij Relatieplanet: veilig en betrouwbaar daten

Op datingsite Relatieplanet kunnen singles op een veilige manier met elkaar in contact komen. Relatieplanet is een gebruiksvriendelijke en veilige datingsite. Relatieplanet zorgt ervoor dat jou gegevens goed afgeschermd zijn. Door bepaalde onderdelen alleen toegankelijk te maken voor members blijf anonimiteit gewaarborgd. Sinds 2002 hebben zich al meer dan 5.000.000 singels zich ingeschreven.

relatieplanet screenshot

Veilig daten

Relatieplanet houdt scherp in de gaten wat er gebeurt op hun datingsite. Hierdoor kunnen ze snel ingrijpen wanneer een member de vooropgestelde regels overtreed. Wanneer een nieuwe member zich gratis aanmeldt bij Relatieplanet krijgt deze een aantal functionaliteiten tot zijn of haar beschikking. Deze zijn onder andere een eigen homepage, een eigen mailbox en een automatische zoekfunctie die geschikte singles voor je matched. Mocht het zo zijn dat je jouw profiel tijdelijk afgeschermd wilt hebben voor andere leden, dan is dit ook mogelijk! Leden waarvan je geen reacties wilt ontvangen kunnen geblokkeerd worden.

Prettig daten

Relatieplanet heeft een Helpdesk die jouw hulp kan verlenen en alle vragen kan beantwoorden. Relatieplanet is daarbij ook gewoon telefonisch bereikbaar. De helpdesk is 365 dagen per jaar beschikbaar en elke dag open van 09:00 tot 23:00, zodat je direct en snel geholpen wordt wanneer gewenst. Daarbij beschikt Relatieplanet over een datingcoach die gratis tips verstrekt om sneller succesvol te zijn.

Relatieplanet account

Actieve datingsite

Door de vele leden vindt er veel activiteit plaats op Relatieplanet en is de kans op een date groot. Daarnaast biedt Relatieplanet ook coaching sessies en singlereizen aan voor wie dat wil  en organiseert het continue diverse events door het hele land. Van gezellige wijnproeverijen en wandelingen tot grootschalige Singelsfeesten. De singlefeesten van Relatieplanet worden zeer goed bezocht! Het laatste feest had 1500 bezoekers en er zijn heel wat nieuwe dates uit voort gekomen!  Zo is er voor iedereen altijd wat te doen. Doordat de events vele grote steden aandoet is er altijd wel iets bij jou in de buurt te beleven! Alle actuele activiteiten en de agenda vind je op de website van Relatieplanet.

Gratis Relatieplanet

Iedereen begint op datingsite Relatieplanet als gratis lid! Nadat je een profiel heb aangemaakt kunt je gratis kennismaken met de functionaliteiten van Relatieplanet! Gratis wil zeggen dat je de profielen en foto’s van andere leden kunt bekijken. Ook kun je berichten van andere leden ontvangen. Je krijgt een eigen mailbox, een eigen profiel en hebt de mogelijkheid om foto’s te plaatsen op je eigen homepage!

Gratis relatieplanet

Als Gratis lid kun je tot aan 5 berichten per dag gratis versturen naar andere leden. Met deze berichten kun je kijken of andere members eventueel geïnteresseerd zijn om met jou bijvoorbeeld berichten uit te wisselen. Als gratis lid bij Relatieplanet heb je meer mogelijkheden t.o.v. de gratis lidmaatschappen bij andere sites. Naast de Nederlandse datingsite heeft Relatieplanet ook een datingsite gericht op Vlaanderen.

Relatieplanet App

Naast de bestaande gewone website heeft Relatieplanet ook een app voor Android en iPhone! Hiervoor moet je je eerst inschrijven op de normale website. Daarna kun je de relatieplanet app downloaden in de Apple Appstore of via de Android Google Play. Daarna kun je met je inloggegevens je aanmelden bij de datingapp.

Ook de website van Relatieplanet is Mobile ready! Dit wil zeggen dat de website van Relatieplanet bij een bezoek op smartphones een andere toont. Deze is speciaal gemaakt op de scherm afmeting van je smartphone en dus veel duidelijker in gebruik.

Wat kost een lidmaatschap bij Relatieplanet.nl?

Het goedkoopste Relatieplanet abonnement kost €9,95 per maand. En heeft een looptijd van 6 maanden.

 • Gratis Lidmaatschap
  €0,-
  Bekijken
 • Premium Lidmaatschap

  1 maand

  €24,95
  Bekijken
 • Premium Lidmaatschap

  3 maanden

  €44,85
  Bekijken
 • Premium Lidmaatschap

  6 maanden

  €59,70
  Bekijken

Wat kan ik doen met een gratis lidmaatschap op Relatieplanet?

Relatieplanet is de aangewezen datingsite voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Ongeacht of je nu een man of een vrouw zoekt, het is zeker mogelijk om hier iemand te ontmoeten. De datingsite kent veel leden, die net als jij toe zijn aan een serieuze verbinding en zich openstellen voor het datingavontuur. Veel succesvolle relaties zijn al voortgekomen uit lidmaatschap bij deze populaire datingsite. Een account aanmaken bij Relatieplanet is geheel gratis en geeft geen verplichtingen!

Online daten voor iedereen

Ongeacht je leeftijd kun je hier terecht. De meeste leden zijn echter tussen de 35 en 65 jaar, maar het is zeker mogelijk om op alle leeftijden hier een geschikte partner tegen te komen. Ook vind je hier leden met verschillende opleidingsniveaus, dus ook dit hoeft geen reden te zijn om niet lid te worden. Of je nu je school niet hebt afgemaakt of helemaal hebt doorgeleerd op universitair niveau, leden met uiteenlopende geschiedenissen zijn hier gemakkelijk te vinden. Je kunt heel gemakkelijk selecteren op het niveau dat aansluit bij dat van jou en hier een geschikte date tussen uitzoeken. Hiervoor hoef je nog niet eens een betaald lidmaatschap te hebben. Met een gratis membership kom je in eerste instantie al een heel eind.

Aanmelden kost niets op Relatieplanet

Om de eerste stap gelijk een stuk aangenamer te maken, biedt Relatieplanet je de mogelijkheid tot gratis aanmelden. Zo ontvang je gelijk toegang tot de datingsite en kun je aan de slag om je eigen account zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Je wilt uiteraard wel een goede eerste indruk achterlaten bij de overige leden die gaan zoeken op de kwaliteiten en interesses die overeenkomen met die van jou. Het zoeken op deze datingsite werkt twee kanten op namelijk, waardoor er nog sneller een match gevonden zal kunnen worden. Zowel jijzelf als de ander kan duidelijk selecteren op interesses en voorkeuren, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om de juiste match te vinden.

Invullen persoonlijk profiel

Na het aanmelden kun je gelijk aan de slag voor het invullen van een persoonlijk profiel. Hoe vollediger je deze kunt invullen, des te duidelijker wordt het voor overige leden met wie ze te maken hebben. Wanneer zij selecteren op basis van overeenkomstige kenmerken, zal gelijk jouw profiel naar voren springen. Door het plaatsen van aantrekkelijke foto’s op je profiel, val je ongetwijfeld gelijk in de smaak. Je kunt dan mogelijk zelfs al berichten verwachten en kan het echte werk beginnen. Je mag tot wel 20 foto’s plaatsen met een gratis lidmaatschap.

Onbeperkt gratis toegang tot profielen

Zoals vermeld kun je heel gemakkelijk door alle profielen heen scrollen. In de zoekmachine geef je duidelijk aan waar je interesse naar uit gaat en welke kenmerken je zoekt in een potentiële date. Hierop worden dan profielen geselecteerd die hier het dichtstbij in de buurt komen. Zo is de kans op een geslaagde match gelijk groter en waarschijnlijker. Met een gratis lidmaatschap is er geen beperking wat betreft het mogen inzien van de profielen op de datingsite. Je hebt dus gewoon toegang tot de verschillende profielen van leden die hier lid zijn. Zo zit er altijd wel iemand tussen bij wie je een aantrekking voelt.

Berichten lezen

Met een gratis lidmaatschap kun je de berichten lezen die je hebt ontvangen van andere leden. Wanneer jouw profiel in beeld is gekomen en er een interesse is ontstaan bij een ander lid, dan kan die jou een bericht sturen. Deze zie je dan verschijnen in je eigen persoonlijke profiel. Deze ontvangen berichten kun je onbeperkt lezen. Het is daarbij echter niet mogelijk om een bericht terug te sturen. Een gratis lidmaatschap biedt deze mogelijkheid dan weer net niet. Hierdoor kun je wel zien wie interesse heeft in jou, maar je kunt niet gemakkelijk met iemand in contact komen. Een gemakkelijke communicatie zal hierdoor niet heel vlot lopen. Toch zijn er zeker wel enkele mogelijkheden om alsnog bij iemand die je echt leuk vindt, aan te geven dat je interesse hebt.

Interesse tonen

Ook met het gratis lidmaatschap krijg je de mogelijkheid om tot 5 keer per dag je interesse voor profielen van andere leden kenbaar te maken. Op deze manier kun je toch tonen dat er een mogelijkheid tot een match bestaat en dan is het afwachten op wat de ander hier vervolgens mee doet. Ook met een gratis lidmaatschap kun je dus zeker nog veel lol hebben.

Wat zijn de plus- en minpunten van Relatieplanet?

 • Bekendste Nederlandse datingsite
 • Grote database met leden
 • Relatieplanet organiseert regelmatig leuke evenementen en borrels
 • Relatieplanet heeft goede beveiligingsmaatregelen om de privacy van gebruikers te beschermen
 • Beperkte toegang met gratis lidmaatschap
 • Relatieplanet is vooral gericht op serieuze relaties, waardoor het minder geschikt kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar casual dating.
 • Relatieplanet is inmiddels gestopt

Waarom Relatieplanet de beste keuze is voor serieuze singles

Relatieplanet is een populaire en betrouwbare datingsite waar al meer dan 5 miljoen singles zich hebben ingeschreven. Door de gebruiksvriendelijke interface en de vele functionaliteiten is het gemakkelijk om in contact te komen met andere singles. Bovendien zorgt Relatieplanet ervoor dat jouw gegevens goed beschermd zijn en kun je veilig daten op de site. Met de vele positieve ervaringen van andere gebruikers en de diverse awards die Relatieplanet heeft gewonnen, is het een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Twijfel je nog? Lees dan onze uitgebreide review op Welkeonlinedatingsite.nl en ontdek of Relatieplanet de juiste datingsite voor jou is.

 • 1

  Populariteit

  RelatiePlanet is één van de grootste en bekendste datingsites van Nederland. Relatieplanet is onderdeel van de Telegraaf Media Group. Relatieplanet is actief leden aan het werven via verschillende media. Dagelijks schrijven meer dan 500 nieuwe leden zich in. Wij schatten het aantal actieve leden rond de 400.000. De verhouding tussen man en vrouw is goed. Een van de grootste voordelen ten opgzichte van de meeste andere bekende datingsites is dat Relatieplanet ook echt Nederlands is. Veel van de andere grote datingsites vinden hun oorsprong in het buitenland.

 • 4.2

  Gebruikersgemak

  Lay-out – De website doet iets verouderd aan. Zeker ten opzichte van de andere grote datingsites die voor een wat modernere look gaan. Relatieplanet meldt echter dat ze binnenkort een geheel nieuwe website publiceren die beter bij deze tijd aansluit.
  duidelijkheid – De website is duidelijk. Hoewel hij wel her en der wat rommelig overkomt.

 • 3.8

  Functionaliteiten

  De hoeveelheid functionaliteiten zijn goed! Leden van Relatieplanet kunnen gebruik maken van de volgende functionaliteiten:

  Onbeperkt toegang tot alle profielen, Een eigen profiel en hier tot 20 foto’s op plaatsen, Alle foto’s kunnen bekijken, Interesse tonen in leuke members, Ontvangen berichten lezen, Berichten versturen, Zien welke members jouw profiel hebben bekeken, Zien wie Full Member en zien wie Gratis Member is, Maximaal resultaat: hoger in de zoekresultaten, Relatieplanetreizen voor singles en Datingcoaching voor singles. Gratis members kunnen enkel 1 profielfoto bekijken van andere leden.

  Kortom is de datingsite zeer uitgebreid te noemen en voldoet aan de verwachtingen die wij van een dergelijke website hebben.

 • 4

  Klantenservice

  De klantenservice van Relatieplanet kun je bereiken door gebruik te maken van het contactformulier door te bellen of per briefpost. Ervaring leert dat Relatieplanet zeer snel is met het afhandelen van vragen en klachten.

 • 4

  Kosten

  De prijs kwaliteit verhouding is zeer goed. Bij een abonnement van 6 maanden betaal je slechts een tientje per maand. Door het betrouwbare karakter en grote aantal leden is de kans op een relatie of leuke date via deze datingsite zeer aannemelijk. Aanmelden is gratis en geeft je een goed beeld van de werkwijze van RelatiePlanet. Gratis aanmelden verplicht je tot niks! Zeker als we de kosten in verhouding zetten tot de andere bekende datingsites scoort RP zeer goed!

 • 3.4 Goed

  Totaalscore

  Al met al is Relatieplanet een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. De datingsite is populair, gebruiksvriendelijk, biedt diverse functionaliteiten en heeft een goede klantenservice. Wel zijn de kosten aan de hoge kant. Onze totaalscore voor Relatieplanet is dan ook een 3,4.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt Relatieplanet?

Daten op Relatieplanet.nl is heel simpel. In slechts 3 stappen kun je al beginnen met online daten.

 • Stap 1:
  Maak een (gratis) account aan. Je hoeft enkel je e-mailadres en een wachtwoord in te geven.  Tevens geef je aan wat je geboortedatum is.
 • Stap 2:
  Geef je voorkeuren aan en je kunt meteen zoeken naar leuke singles bij jou in de buurt!
 • Stap 3:
  Om gebruik te maken van alle volledige functionaliteiten kun je een lidmaatschap afsluiten.

Hoeveel leden heeft deze datingsite?

Het aantal actieve leden op deze datingsite ligt rond de 75.000. Hiermee is dit één van de populairste datingsites van Nederland.

 • Door de jaren heen zijn er in totaal meer dan 1,5 miljoen inschrijven gedaan.
 • meer dan 250.000 mensen vonden een relatie via deze datingsite.

Wat is de opzegtermijn van een lidmaatschap?

Het betaalde Lidmaatschap is opzegbaar tegen het einde van de periode van bepaalde tijd en gedurende periode van onbepaalde tijd te allen tijde met inachtneming van een opzegtermijn van ten hoogste 24 uur voor de ingangsdatum van de verlenging.

 • Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden het abonnement te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het abonnement is ingegaan.

Welke kortingen zijn er?

Wij ontvangen regelmatig kortingen voor deze datingsite. Kijk op de “Relatieplanet kortingcodes” pagina voor de meest actuele kortingen.

Hoe kan ik inloggen bij Relatieplanet?

Het is alleen mogelijk om in te loggen bij Relatieplanet met een (gratis) account zoals hierboven beschreven.

Als je in het bezit bent van een account, dan kun je aan de rechter bovenzijde inloggen door op de link te klikken. Vul vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in om je aan te melden.

Hoe kom ik in contact met de Relatieplanet klantenservice?

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met de klantenservice.

E-mailadres:
klantenservice@relatieplanet.nl

Telefoonnummer:
088-5052505
(dagelijks van 09:00 – 17:00)

Post:
Relatieplanet
Basisweg 30
1043 AP AMSTERDAM

Hoe kan ik relatieplanet opzeggen?

Kijk op onze “Relatieplanet opzeggen” pagina voor meer informatie over het opzeggen van een lidmaatschap of het verwijderen van een account.

Laats bijgewerkt: 01 januari 2023

371 reacties op “Relatieplanet – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Kirsten schreef:

  Via relatieplacet heb ik 13 jaar geleden op mijn 38e een goede man gevonden met wie ik nog steeds samenwoon. Het allerbelangrijkst is gelijkwaardige relatie. Je moet leren aanvoelen met wie dat kan.
  Dat kan alleen als je elkaar ontmoet.
  Dus 2 jaar lang (met lange pauzes) met mannen afgesproken en nooit de moed opgegeven.
  Luchtig een afspraak ingaan. Gewoon een kopje koffie..niet te groot maken. Veel interessante mensen ontmoet en slechts in éen enkel geval een respectloos persoon, die vanuit een slecht zelfbeeld en negatief vooroordeel over vrouwen een date aanging. Tip.. eerst jezelf een beetje kennen, om jezelf kunnen lachen en tevreden zijn met je werk en je eigen leven, dan pas iemand zoeken;-)

 2. Wil schreef:

  Via relatieplanet al weer 10 jaar gelukkig met mijn man, waarvan al weer 5 jaar getrouwd

 3. superboer schreef:

  @Mgtow/ geloof jij wel in een speeddate avond? men zegt dat dit beter werkt voor de man…maar welks soort Vrouw[en] komt daar op af?

 4. gijs schreef:

  Vrouwen zoeken een sperma donor hebben geen man nodig.

  Misschien express zwanger worden van die rijke man. Zodat mevrouw niet meer hoeft te gaan werken.

 5. superboer schreef:

  @Mgtow, Ook heel veel niet betalende vrouwen op een dating site, alleen maar kijken en verders niks, wij als man betalen wel als lid maar als je ze een bericht zend krijgt je geen antwoord, of ze zien je niet zitten of ze kunnen niet reageren omdat ze niet betaalt hebben. En ik vind er bar echte leuk uitziende vrouwen op staan, this het allemaal niet. Mgtow, speet daten dan? men zegt mij, niks waard want wat komt er op af als vrouw[en]? Lexa gaat ook hard achter uit, veel te veel inactieve vrouwelijke leden, en aandacht trekkers.

 6. MGTOW schreef:

  Je verward vrouwenhaat met onderzochte feiten zoals de 80/20 regel (inmiddels 95/5) en het aangetoonde bedrog op datingsites. Je shaminglanguage van incel is misplaatst. Vanaf 50 a 100 euro kun je van je celibaat af zijn. Zoveel kost een V in de basisuitvoering namelijk.

 7. elton schreef:

  Ik heb met een vrouw van een dating site afgesproken en ze zag er vies en behoorlijk zwaar vervuilt uit. Ze rookt en had een lelijke geel gebit en zag er dik en behoorlijk verwaarloosd uit.

  Ik kreeg er helaas geen erectie van was meteen slap en dood.

  En ze gebruikte foto’s van 20 jaar geleden.

 8. koosvoormijzelf schreef:

  Datingsites of real life doet er niet toe.

  Nederlandse vrouwen van nu zijn hypotheek trekkers en zoeken naar een man die een wandelde pin automaat voor hun moet zijn. De meeste vrouwen die al kinderen hebben zijn vergulde vagina.

  Ik ben vaak Nederlandse vrouwen in real life tegen gekomen. Die liefde was maar voor 2 jaar en toen ging ook vreemd met een neger. En ben blij dat ik het met haar hebt uitgemaakt.

  Ik zat in een tweede relatie en mevrouw koos haar kinderen wens boven mij. En ze zegt tegen mij kies jij voor je bedrijf of voor een kinder wens? En ik hebt gezegd heb geen kinderen wens en ik koos voor mijn bedrijf boven alles.

  Voor mij is inkomen genereren belangrijker dan een vrouw en een kind. En ik kan aan mij zelf besteden hoeveel ik wil. Mijn bedrijf houdt mijn het dak boven het hoofd en koop drinken en eten.

  Die vrouw heeft zich inmiddels zwanger laten door een neger.

 9. superboer schreef:

  @lort.. zooooooo met jou eens! Lache.

 10. Lort schreef:

  Dat type vrouwen zul je op datingsites ook niet gaan tegenkomen, daar vind je echter wel genoeg types die voor een avontuurtje in zijn.

 11. Trol schreef:

  Lol: al die Incels hier. De reden dat vrouwen geen interesse in jullie hebben is dat jullie waarschijnlijk niet echt gelukkig zijn met jezelf en jullie vrouwenhaat en negativisme je uitstraling, levenskeuzes en zelfontwikkeling in de weg staan. Een vrouw met een brein en beauty zal daar nooit op vallen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---