Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Lexa of Meetic? Dit is het verschil!
lexa vs meetic

Lexa of Meetic? Dit is het verschil!

Welke online datingsite?
25 augustus 2023

Als je op zoek bent naar liefde online, heb je waarschijnlijk al gehoord van de populaire datingsites Lexa en Meetic. Beide sites bieden een grote gebruikersdatabase en een aantal unieke functies. Maar welke van deze twee is de beste keuze voor jou? In deze blog gaan we dieper in op het verschil tussen Lexa en Meetic, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke van deze twee datingsites het beste bij jou past. We zullen de verschillen in kosten, demografie, functies en meer bekijken. Dus lees verder om te ontdekken welke datingsite het beste bij jou past!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Lexa en Meetic

Online datingsites zijn in de loop der tijd en met de opkomst van het internet steeds populairder geworden. Steeds meer mensen vinden hun ideale partner of spontane date via deze sociale online omgevingen, waar je op je gemak tussen tal van aantrekkelijke profielen kunt speuren naar iemand die je aanspreekt. Het is zeker geen garantie tegenwoordig om iemand nog zomaar op een gegeven moment te ontmoeten tijdens feesten, dansavonden of gewoon tijdens bezigheden van alledag. Steeds meer mensen bevinden zich online, via internet en tal van datingsites. Om hierin aan te sluiten en het voor mensen mogelijk te maken om een potentiële partner te vinden, zijn de online datingsites in het leven geroepen. Er zijn verschillende online beschikbaar en enkele van de meest vooraanstaande zijn Lexa en Meetic. Maar wat maakt elke datingsite nu zo uniek en hoe weet je welke het meest geschikt is voor jou?

online datingsites

Lexa datingsite

Lexa staat niet voor niets bekend als de nummer 1 datingservice in Nederland. Deze online datingsite heeft met 14 bestaansjaren veel ervaring in het samenbrengen van hoopvolle singles. Van alle online datingsites die in Nederland zijn gevestigd, is datingsite Lexa de bekendste en heeft veruit de meeste leden. De datingsite is gemakkelijk in gebruik, waardoor je snel in contact kunt komen met allemaal leuke singles. Lexa biedt een overzichtelijke website waardoor je hier voldoende informatie over de werkwijze van deze datingsite kunt vinden en bovendien wordt aanmelden als lid zo ook een stuk gemakkelijker. Ook de app heeft duidelijke zoekfuncties waardoor je zelfs vanaf je smartphone heel snel door alle profielen heen kunt scrollen. Ook is het mogelijk om een alert te ontvangen zodra een andere single interesse toont in jouw eigen profiel en graag met je in contact wilt komen. Het daten wordt zo een stuk gemakkelijker en aangenamer.

Beschikbaarheid door Lexa

Datingsite Lexa kent een groot ledenaantal. Dit komt omdat de datingsite ruimte biedt aan alle singles om een leuke date en mogelijk een nieuwe relatie te vinden. Doordat er verschillende persoonlijke gegevens kunnen worden ingevuld en je bovendien zelf nog kunt aangeven waarnaar je precies op zoek bent, kan de datingsite heel gemakkelijk voor je op zoek gaan naar geschikte date kandidaten van wie de profielen hier het beste op aansluiten. Zo vind je andere singles die qua leeftijd, opleidingsniveau of specifieke interesses met je overeenkomen. Ook kun je heel gericht zoeken naar singles die bij jou in de buurt woonachtig zijn. Dit maakt het uiteindelijk ontmoeten van elkaar voor een gezellige date een stuk gemakkelijker.

datingsite app

Kortingen op Lexa

Er zijn ongetwijfeld genoeg leuke singles beschikbaar in jouw buurt, regio of stad. Door lid te worden van deze datingsite zijn ze echter een stuk gemakkelijker te vinden. Datingsite Lexa stelt alles in het werk om je hier volledig bij van dienst te zijn. Kijk ook eens naar de meest recente Lexa kortingscode voor hoge kortingen op een lidmaatschap. Daarnaast is er regelmatig de mogelijkheid om 3 dagen gratis te daten.

Meetic datingsite

Een variant op de Nederlandse Lexa datingsite en minstens zo bekend als populair is de datingsite Meetic. Deze datingsite is echter gevestigd in België en brengt daar menig single kandidaten bij elkaar. Het is zelfs zo dat beide datingsites een verlengde van elkaar zijn. Waar datingsite de naam Lexa draagt voor Nederlandse singles, heet het in België dus Meetic. Wanneer je je inschrijft bij één van deze sites, ben je automatisch eveneens lid van de andere datingsite. Ook deze datingsite kent tal van aantrekkelijke functies die het vinden van een date vergemakkelijken. Zo kun je berichten versturen of chatten via de chatfunctie van MeeticMessenger. Ook is het mogelijk om een persoonlijke quiz te starten.

Vergelijking van de gebruikersinterface van Meetic met andere datingsites.

Kenmerken van Meetic

Over het algemeen zul je bij Meetic veel vrouwelijke singles aantreffen. Het verschil met Lexa is dat de datingsite Meetic niet voor iedere datingvorm een duidelijke selectie aanbiedt. Waar Lexa zich ook specifiek richt op doelgroepen als hoog- of laagopgeleiden, of ouderen houdt Meetic het algemener. Je kunt als man of vrouw wel met mensen daten van het andere of eigen geslacht, maar er wordt verder niet duidelijk onderscheid voor gemaakt. Alle singles zijn zeker welkom, net als bij Lexa, maar Lexa biedt hierin meer variatie. Doordat alle profielen handmatig worden gecontroleerd en er over de gehele site een gedragscode wordt gehanteerd, is de datingsite uitgekozen tot meest betrouwbare van Nederland. Grote verschillen tussen Meetic en Lexa zijn er verder weinig, maar dit komt doordat het eigenlijk dezelfde organisatie betreft.

Welke datingsite past bij jou?

In deze blogpost hebben we het verschil tussen Lexa en Meetic besproken. Beide datingsites bieden verschillende functies en doelgroepen, dus het is belangrijk om te overwegen welke site het beste bij jouw wensen past. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon op zoek bent naar een leuke date, er is een datingsite die aan jouw eisen voldoet. Bedenk welke eisen voor jou belangrijk zijn en kies de datingsite die het beste bij jou past. Zo kun je succesvolle en leuke ervaringen hebben in de wereld van online dating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---