Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Welke datingsites zijn betrouwbaar?
betrouwbaar datingsites

Welke datingsites zijn betrouwbaar?

Welke online datingsite?
12 september 2022

Online daten is nog nooit zo populair geweest. Steeds meer mensen vinden hun weg naar online datingomgevingen voor een eerste kennismaking met een leuke nieuwe partner. Ook als je gewoon met iemand wilt afspreken voor een leuke date of gezelschap zoekt voor een avondje uit, zijn online datingsite de aangewezen plek. Je kunt hier namelijk heel eenvoudig een profiel aanmaken en duidelijk aangeven waarnaar je op zoek bent. Ook kun je meer over jezelf delen, zodat ook andere bezoekers direct een goede eerste indruk van je krijgen. Door de immense populariteit vind je steeds meer datingsites online. Het kan daardoor lastig zijn een keuze te maken. Hoe weet je immers welke datingsite voor jou het beste gaat werken? En welke datingsites zijn betrouwbaar? Hier gaan we in dit artikel dieper op in, zodat je met een gerust en hoopvol hart op zoek kunt gaan naar jouw perfecte match.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Parship

Eén van de bekendste Nederlandse datingsites is uiteraard Parship. Hier vind je dagelijks nieuwe contacten en kun je zeker volop interactie verwachten. Leden sturen hier over het algemeen veel berichten. Je ontvangt geregeld nieuwe partnervoorstellen en kunt ook zelf heel eenvoudig door geselecteerde profielen scrollen. Je kunt je gratis aanmelden om met de online omgeving kennis te maken en met een hoog slagingspercentage van 1 op 3, vind je hier naar alle waarschijnlijkheid jouw droompartner. Veiligheid en anonimiteit staan hoog in het vaandel bij Parship. Deze datingsite is dan ook aangesloten bij Thuiswinkel.org en alle persoonsgegevens zijn beveiligd met een SSL-certificaat. Ook worden alle profielen handmatig gecontroleerd, zodat mogelijke spookprofielen snel worden gedetecteerd. Je kunt dus zeker met een gerust hart online daten op Parship.

Lexa

Ook bij datingsite Lexa wordt veel aandacht besteed aan beveiliging van accounts. Je moet immers wel veilig en zorgeloos op zoek kunnen naar een duurzame relatie. Alles wordt in werking gesteld om de service zo veilig mogelijk te maken. Moderators bekijken elk profiel handmatig, om te voorkomen dat je met een nepprofiel te maken krijgt. Ook de website is optimaal beveiligd, zodat alle persoonsgegevens volstrekt beschermd zijn. Je kunt een verdacht profiel altijd melden, zodat dit lidmaatschap geblokkeerd wordt.

datingsites veiligheid

Je kunt zelfs gebruik maken van incognito- en control-functies, waarmee je zelf kunt bepalen wie jouw activiteiten ziet. Dit stelt je in staat om profielen te bekijken, zonder dat gebruikers hier direct melding van krijgen. Je kunt in voorkeuren aangeven dat je enkel uitnodigingen ontvangen van singles die aan jouw criteria voldoen. Volledig in controle kun je zo eerste stappen in het online daten zetten, zelfs als je hier in eerste instantie tegenop ziet.

Elite Dating

Bij Elite Dating kun je ongetwijfeld een partner vinden die helemaal bij je aansluit. Singles met uiteenlopende levensverhalen zijn hier te vinden, zoals alleenstaande singles, homoseksuele singles, 50+ singles of singles met christelijke geloofsovertuigingen. Ongetwijfeld kan er zo een duurzame match gevormd worden. Je kunt deskundig advies ontvangen via de klantenservice en artikelen lezen om je op weg te helpen. Alle persoonsgegevens die via de website worden verstrekt, zijn versleuteld met een SSL-inscriptie. Zodra je je profiel verwijderd, geldt dit direct voor alle persoonsgegevens. Zo hoef je niet bezorgd te zijn, dat er iets bewaard blijft. Evenmin worden gegevens gedeeld met derden, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft.

Geavanceerde fraudedetectors controleren regelmatig alle profielen handmatig om spookprofielen te verwijderen. Ook is het mogelijk om aan de hand van een identiteitsbewijs en een ID-verificatie precies te controleren of de identiteit juist is van leden. Dit is op profielen herkenbaar door een specifiek embleem.

E-matching

Deze datingsite voor hoogopgeleiden biedt je ruime mogelijkheden om leuke nieuwe singles te leren kennen. Alle profielen zijn handmatig gecontroleerd en bovendien is er een telefonisch bereikbare helpdesk, waar je mogelijke ongepastheden of onbetrouwbare profielen kunt melden. Oude profielen worden van de site verwijderd om zoveel mogelijk interactie te garanderen. Je vindt hier enkel hoger opgeleiden singles van minimaal 18 jaar, die een vaste en duurzame relatie verlangen. Betalingen verlopen heel veilig via iDEAL of incasso volgens een website die is voorzien van een SSL-beveiliging. Zodra het lidmaatschap wordt stopgezet, worden alle persoonsgegevens verwijderd. E-Matching is aangesloten bij het Thuiswinkel waarborg en ziet erop toe dat alles optimaal beveiligd en afgeschermd is. Een veilige omgeving online dus om een nieuwe partner te vinden.

datingsite

Relatieplanet

Bij online datingsite Relatieplanet kun je gebruik maken van diverse interessante chat- en zoekfunctionaliteiten. Hiermee leg je nog effectiever contact met leuke nieuwe mensen. Je kunt uitgebreid zoeken in uitgebreide zoek- en profielmogelijkheden binnen een gebruikersvriendelijke app of gewoon via de website. Je vindt hier veel actieve leden, die net als jij op zoek zijn naar een leuke date of duurzame relatie. Alle profielen worden regelmatig handmatig gecontroleerd en je persoonsgegevens worden goed beschermd. Deze datingsite heeft zelfs de hoogste privacy score van 2020 behaald volgens de consumentenbond. Ook kun je 7 dagen per week contact opnemen met de klantenservice voor persoonlijke vragen. Een betrouwbare datingsite waar je jouw nieuwe liefde gaat ontmoeten.

Vijftig Plus Dating

Ook veel 50-plussers hebben behoefte om een leuke nieuwe partner te vinden. Bij datingsite Vijftig  Plus Dating wordt dit heel eenvoudig. Ook veel mensen op hogere leeftijd vinden namelijk hun weg naar het online daten en maken enthousiast een eigen profiel aan. Als je je hier inschrijft, kom je direct in contact met leuke singles van 50 jaar of ouder. Ook deze datingsite besteedt veel aandacht aan veiligheid en anonimiteit, waarbij persoonsgegevens die op de website worden gedeeld, beveiligd zijn met een SSL-certificaat. Alle profielen worden meerdere malen per dag zowel systematisch als handmatig gecontroleerd, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je met een spookprofiel te maken hebt. Het daten kan zo veilig van start gaan.

50 plus online dating

50 Liefde

Een andere populaire datingsite voor ouderen, is 50 Liefde. Hier zul je ook veel gelijkgestemden treffen en vind 1 op de 3 leden zelfs geluk in de liefde met een nieuwe partner. Je ontvangt enkel partnervoorstellen, waarmee je daadwerkelijk een match kunt verwachten. Een persoonlijke benadering, zorgt zo voor een uniek matchingprincipe en vergroot de kansen op het vinden van een nieuwe liefde. 50 Liefde gaat zorgvuldig met persoonsgegevens om en stellen alles in werking om te voldoen aan de strengste eisen rondom veiligheid. De datingsite is daarom voorzien van een beveiligde SSL-verbinding en alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Zo kun je veilig en ontspannen in de online omgeving bewegen en contact leggen met interessante singles.

Seniorengeluk

Veel alleenstaande ouderen willen opnieuw geluk in de liefde vinden. Ook datingsite Seniorengeluk kent een groeiend aantal leden van oudere singles dat hun geluk hier hoopt te vinden. Seniorengeluk vindt het belangrijk dat er hard wordt opgetreden tegen nepprofielen. De profielen worden dan ook regelmatig handmatig gecontroleerd. In een betrouwbare omgeving kun je snel en eenvoudig leuke contacten leggen en met veel aantrekkelijke singles afspreken. De website is voorzien van een SSL-certificaat, waardoor persoonsgegevens altijd beveiligd en afgeschermd blijven. Mocht je vragen hebben of twijfels over bepaalde profielen, dan kun je hier altijd mee terecht bij de klantenservice. Deze is zijn zelfs ’s avonds en in het weekend beschikbaar.

Oog voor liefde

Deze datingsite is de aangewezen plek voor aantrekkelijke singles met een beperking. Hier tref je andere singles die net als jij op zoek zijn naar een nieuwe liefde, die weet om te gaan met uitdagingen. Oog voor liefde is een datingsite die prioriteit stelt aan betrouwbaarheid en veiligheid. Sinds 2009 de beste datingsite voor singles met een beperking, met net dat persoonlijke tintje waarnaar je op zoek bent. Zo vind je geluk in de liefde, zonder je zorgen te hoeven maken over veiligheid. Er wordt kwaliteitsgarantie geboden, doordat alle profielen, foto’s en profielen handmatig gecontroleerd worden. Misdragingen of nepprofielen worden gemeld en op laste van ongewenst contact of bedrog verwijderd van de datingsite. Persoonlijke gegevens worden niet met andere leden of derden gedeeld.

nepprofiel

Samen christen

Voor singles met een duidelijk christelijke geloofsovertuiging is het prettig om een partner met gelijkgestemde overtuigingen te vinden. De nummer 1 christelijke datingsite SamenChristen is dan de aangewezen plek om een geschikte partner te vinden. Je bent van harte welkom hier als je een relatie een diepere betekenis wilt geven. SamenChristen steekt veel tijd in de bescherming van de datingsite, zodat je onbezorgd andere christenen kunt ontmoeten. Elke foto en profiel worden gecontroleerd en ook worden geavanceerde systemen gebruikt om misbruik proactief te detecteren. Persoonsgegevens worden niet met derden gedeeld en de website is voorzien van een SSL-beveiliging. Een veilige omgeving om in vertrouwen samen te komen.

Veiligheidskenmerken voor betrouwbare datingsites

Enkele vooraanstaande datingssites zijn zo besproken op de mate van beveiliging. Enkele duidelijke signalementen waar je op kunt letten, komen zo naar voren. Een datingsite is betrouwbaar als er voldoende aandacht is besteed aan het afschermen van persoonsgegevens. De datingsite dient te beschikken over een erkend SSL-certificaat, ofwel een slotje voor de url. Zo weet je dat de website is beveiligd en dat alle persoonsgegevens veilig zijn, zelfs als de site gehackt wordt. Ook heeft het de voorkeur als alle profielen handmatig gecontroleerd worden, om zo nepprofielen te onderscheiden. Je wilt immers niet al je tijd besteden aan iemand die uiteindelijk niet blijkt te zijn, zoals het profiel aangeeft.

Een bereikbare klantenservice is zeker ook wenselijk, zodat je met twijfels of vragen altijd bij deskundigen terecht kunt. Datingsites die dergelijke kenmerken hanteren, zijn doorgaans betrouwbaar en bieden een veilige omgeving om nieuwe liefdes te ontmoeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *