Home / Samen christen – Kosten, Review en Ervaringen
Samen christen logo

Samen christen - Kosten, Review en Ervaringen

Een partner die perfect bij je past is niet alleen iemand die er qua uiterlijk aantrekkelijk uit ziet, maar ook iemand die een persoonlijkheid heeft die aansluit bij jouw karakter. Soms kom je op de meest onverwachte momenten in het leven iemand tegen waar je een goed gevoel bij hebt, maar soms ook niet. Om je hier een handje bij te helpen, kun je een profiel aanmaken op de datingsite SamenChristen en meteen andere christelijke singles ontmoeten. Ook als je op zoek bent naar een goed gesprek, gebedspartners of nieuwe vrienden, dan kun je bij SamenChristen terecht.

 

Samen christen
3 Ervaringen
2.7
Beoordeling 2.7

Eenvoudig aanmelden

SamenChristen is voor iedere christen toegankelijk en het kost je slechts vijf minuten om je aan te melden. Wanneer je een profiel aanmaakt, kun je eenvoudig enkele voorkeuren aangeven. Wil je graag een partner met een goed gevoel voor humor, met wie je gezellig kunt bankhangen? Of ben je op zoek naar een relatie waarbij je toekomstige partner dezelfde interesse voor hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen als jou deelt? Al dit soort voorkeuren worden in je profiel verwerkt en meegenomen in de zoektocht naar jouw ideale partner. Waar je wel alvast vanuit kunt gaan, is dat iedereen op SamenChristen dezelfde religieuze opvattingen deelt.

Twee weken gratis

Wanneer je eenmaal een profiel aangemaakt hebt, kom je in een soort matchsysteem. De datingsite gaat ieder profiel af om te kijken wie er aan jouw voorkeuren voldoet. Daarbij kijkt het systeem ook naar de voorkeuren van de ander. Volgens SamenChristen is dit de reden waarom ze zo goed in kunnen schatten of je bij iemand past, of niet. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je het twee weken zelf ervaren, gratis en voor niets. Het gratis proeflidmaatschap verloopt na deze periode automatisch. Als je daarna nog actief wilt blijven op de site, kun je een rekening verwachten.

Makkelijk mailen?

Op het moment dat het matchsysteem zijn werk gedaan heeft en een potentiële perfecte match voor je heeft gevonden, is het tijd om contact te zoeken met diegene. Anders dan bij vele andere datingsites is dat je bij SamenChristen niet met elkaar kunt chatten, maar kunt mailen. Een voordeel van chatten is dat je eerder een echte conversatie kunt voeren, dan wanneer je elkaar mailt. Soms kun je uren op een antwoord wachten, omdat je niet per se op hetzelfde moment online hoeft te zijn. Ook heeft een chat vaak de mogelijkheid om audio en camerabeelden naar elkaar te sturen.

Succesverhalen en ervaringsdeskundigen

SamenChristen bestaat dit jaar zestien jaar, wat ervoor heeft gezorgd dat de datingsite over veel ervaring beschikt op het gebied van veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service. Mede daardoor hebben er zich inmiddels zo’n 15.000 christelijke singels door de jaren heen aangemeld. Hoe vaak de formule van de online datingsite succesvol blijkt te zijn, is niet bekend. Wat wel op de website te vinden is, zijn enkele verhalen van relaties die door de datingsite gevormd zijn. Wat waren hun ervaringen met SamenChristen en zouden ze het anderen aanraden?

Samen christen screenshot

Wat zijn de plus- en minpunten van SamenChristen.nl?

 • Speciaal voor christenen
 • Geen directe minpunten te benoemen
 • 2.7
  Populariteit
 • 2.7
  Gebruikersgemak
 • 2.7
  Functionaliteiten
 • 2.7
  Populariteit
 • 2.7
  Kosten
 • 2.7 Gemiddeld
  Totaalscore
Laats bijgewerkt: 28 juni 2021

3 reacties op “Samen christen – Kosten, Review en Ervaringen”

 1. Avatar for Dirk Dirk schreef:

  Hoi Richard,

  Ik kan vanuit mijn lange ervaring met samenchristen.nl alleen maar bevestigen dat ik net dezelfde nare ervaringen deel als jou,nml, dat ze de berichten van hun leden lezen en controleren.
  Dit zou echt niet mogen kunnen !
  Gewoon wegblijven van samenchristen, da’s het beste !

 2. Avatar for ljk ljk schreef:

  Oei , ach so.. ik dacht mij net in te schrijven en te betalen.. Een christekijke datingsite zou , dacht ik , “zuiver” zijn..
  Jammer toch.

 3. Avatar for Richard Richard schreef:

  Onderstaande klacht doorgestuurd Naar het ministerie.
  Namen zijn weg gehaald.

  Beste,

  Ik weet niet of dit het juiste punt is om schending van de privacy wet te melden.

  Het gaat over de Christelijke Dating site Samen Christen.

  De beheerder ***** leest de berichten mee van de leden.
  En zoals bij mij heb ik hele gevoelige dingen verteld tegen mijn mogelijke date.
  Hij heeft ook voorwaarden en gedragsregels opgesteld die zeer dictaturistis zijn.
  Ik had een keer de volledige naam van mijzelf verteld tegen mijn date.
  Ik had gevraagd heb jij ook Facebook.
  En iemand wilde liever geen gevoelige informatie op de chat delen maar face to face afspreken.

  Nou volgens ****** is dat tegen zijn eigen opgestelde regels in.

  Waar ik dus nu het meest mee zit is dat hij dus alles blijkbaar kan “mee lezen” eng toch? En mag dat.

  Verder de vraag mag hij, terwijl ik betaald lid was, zijn eigen regels op deze manier opstellen? Ik hoor graag van u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *