Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Contactadvertenties: de snelste manier om een partner te vinden!
contactadvertenties

Contactadvertenties: de snelste manier om een partner te vinden!

Welke online datingsite?
22 augustus 2023

In deze blog zullen we een kijkje nemen in de wereld van internet contactadvertenties. Veel mensen zijn op zoek naar een partner en besluiten om een contactadvertentie te plaatsen op een online datingsite. Maar hoe maak je een contactadvertentie die opvalt en de juiste aandacht trekt? Wat zijn de do’s en don’ts van een succesvolle contactadvertentie? In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden en geven we tips en trucs om een geschikte partner te vinden via internet dating. We zullen ook een aantal voorbeelden geven van goede en slechte contactadvertenties zodat je weet wat je wel en niet moet doen. 

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Contactadvertenties op internet

Wanneer je behoefte hebt aan gezelschap, een nieuwe vriendschap of een nieuwe relatie, dan kun je een contactadvertentie plaatsen op het internet. Voorheen was het gebruikelijk om een dergelijke oproep te plaatsen in de lokale of landelijke krant, waar dan mensen op konden reageren als de advertentie hen aanstond. Hoe gaat dat tegenwoordig?

internet contactadvertenties

Online advertenties

Tegenwoordig vinden advertenties eerder plaats op het internet, aangezien steeds minder mensen geneigd zijn om een krant te lezen en al het sociale verkeer steeds meer loopt via het internet. Als je dus op zoek bent naar gezelschap, kun je op diverse plekken op het internet een contactadvertentie plaatsen. Dit kan voor zowel platonische contacten als seksuele hook-ups zijn, waarbij je snel met iemand kennismaakt voor een enkele intentie.

Redenen voor een contactadvertentie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je besluit een contactadvertentie te plaatsen op het internet. Vaak ligt er een behoefte aan gezelschap of fysieke intimiteit aan ten grondslag. Mogelijk mis je de aanwezigheid van goede vrienden en wil je graag meer mensen ontmoeten. Een contactadvertentie is dan een snelle manier om met mensen in contact te komen en te ontdekken of er iemand tussen zit waarmee een waardevolle vriendschap is op te bouwen.

gezelschap

Waar ben je naar op zoek?

In de contactadvertentie duidelijk aangeven welke activiteiten je graag met de ander zou willen ondernemen, of mogelijk wil je dat ze bepaalde hobby’s of interesses met je delen, zodat je hier samen in kunt delen. Je vraagt dan heel specifiek naar bepaalde kenmerken waaraan je wilt dat je nieuwe vriend voldoet en zo kan er snel een nieuwe vriendschap tot stand komen. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je al geruime tijd hoopt op een nieuwe liefde, maar deze wil maar niet verschijnen in je leven. Een contactadvertentie bied je dan de mogelijkheid om precies aan te geven, waarnaar je op zoek bent. Een contactadvertentie wordt uiteraard ook veelvuldig ingezet voor het scoren van een snelle seksdate. Bij seks contactadvertenties kun je heel specifiek aangeven wat je van de ontmoeting verwacht.

Wie plaatsen contactadvertenties?

Contactadvertenties worden door de meest uiteenlopende mensen geplaatst. Je zou het wellicht niet verwachten, maar ook steeds meer ouderen vinden hun weg op het internet en geven blijk van hun behoefte om nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn zelfs speciale datingsites die zich specifiek op deze doelgroep richten, om zo de ouderen van dagen bij elkaar te brengen voor gezellige dagjes uit of andere doeleinden. Contactadvertenties zijn voor jong en oud en het is een simpele manier om snel met andere mensen in contact te komen. Je kunt heel specifiek aangeven waarnaar je op zoek bent en wat je intentie van de ontmoeting zal zijn. Hierbij kun je aangeven of je een man of vrouw zoekt, welke leeftijd hij of zij dient te hebben, hoe ze er fysiek uitzien en welke voorkeuren ze hebben.

mensen

Profielschets

Je kunt ook een profielschets van jezelf geven om het zo nog duidelijker voor de ander te maken of het een mogelijke match kan zijn. Er zitten gescheiden mensen tussen, mensen die al geruime tijd geen relatie hebben gehad en nu zich opnieuw openstellen voor de liefde, mensen met overleden partners, jonge mensen die een snelle hook-up willen, of mensen die juist op zoek zijn naar een langdurige relatie en die op deze manier hopen te vinden. Er zijn dus verschillende redenen en omstandigheden die mensen doet overhalen om een contactadvertentie te plaatsen. Het is dan ook een snelle en effectieve methode die vaak goede resultaten oplevert.


Advertenties op datingsites

Met de intrede van het internet vindt veel van sociale verkeer tegenwoordig plaats op het internet. Veel website spelen hierop in door de mogelijkheid te bieden voor het plaatsen van contactadvertenties op datingsites. Hier kun je zelfs hele profielen aanmaken, met foto’s en duidelijke omschrijvingen over wie jij bent en waarnaar je op zoek bent. Je profiel wordt dan als een contactadvertentie geplaatst en is voor andere leden van de datingsites zichtbaar. Wanneer je profiel de ander aanspreekt, kan die dit kenbaar maken door je advertentie een like te geven of je een bericht te sturen. Zo is het eerste contact gelijk gelegd en kun je bepalen of er een betere kennismaking in het verschiet ligt. Op datingsites kun zelf ook door tal van contactadvertenties heen scrollen, op zoek naar die ene mister of misses right.

profiel op datingsite

Meer online contact advertenties

Een andere bekende plaats voor contactadvertenties is Marktplaats. Je zult er echter al snel achter komen dat een hoop van deze oproepjes fake zijn! Op een ontspannen manier kun je zo snel door profielen heen gaan en ontdekken wie er allemaal op de datingmarkt aanwezig is. Je bent nog tot niks verplicht, wat het online daten aantrekkelijk maakt. Je kunt rustig voor jezelf overwegen met wie je verder zou willen afspreken en kunt zo veel nieuwe en leuke mensen ontmoeten. Een contactadvertentie is een hele handige manier om jezelf te presenteren.

Afkortingen of volledige omschrijvingen

Wanneer je een contactadvertentie plaatst in een krant zul je rekening moeten houden met de kosten. Het is nog redelijk duur om op die manier een advertentie te plaatsen. Vaak wordt hierom gebruik gemaakt van standaard afkortingen, zodat alsnog voor iedereen duidelijk is wat er bedoeld wordt. Je betaalt immers per regel en dit kan flink oplopen als je volledig teksten uitschrijft. Bij het plaatsen van online contactadvertenties heb je hier geen last van. Je kunt zoveel schrijven wat je wilt en betaalt vaak niet eens voor lidmaatschap op de datingsite. Het plaatsen van een online contactadvertentie is daardoor niet enkel effectief, maar ook nog eens een stuk voordeliger.


Betrouwbaarheid online contactadvertenties

Oplichting via Internet komt met regelmaat voor. Ook als het gaat om het plaatsen van en het reageren op contactadvertenties via Internet, geldt helaas dat er mensen tussen zitten met minder goede bedoelingen. En in dit geval is het vaak extra vervelend omdat je je, wanneer je dit overkomt, persoonlijk heel erg bedrogen kunt voelen. Het kan zijn dat je iemand hebt ontmoet via een contactadvertentie waar je van dacht dat je er een goede klik mee had, maar dat die persoon zich heel anders voordeed. Zo iemand kan bijvoorbeeld uit zijn op je persoonlijke gegevens of je geld.

betrouwbaarheid contactadvertenties

Contact via een advertentie? Bouw het rustig op!

Dit soort bedrog kun je nooit geheel voorkomen. Het is in ieder geval raadzaam wanneer je iemand leert kennen via een contactadvertentie, het contact rustig op te bouwen en niet meteen allerlei persoonlijke zaken te bespreken. Krijg je bij iemand het gevoel dat er iets niet klopt, schuif dat dan niet opzij maar probeer te ontdekken of er inderdaad iets mis is. Verhalen die te mooi lijken te zijn, zijn dit vaak ook! Blijf dus oplettend in dergelijke contacten en stel je niet te kwetsbaar op. Dit kan veel ellende voorkomen. Bovendien, wanneer je iemand beter leert kennen, ook in het echte leven, weet je pas of je al die dingen over jezelf wel echt prijs wilt geven.

Vormen van oplichting via contactadvertenties

Een veel voorkomende vorm van oplichting via Marktplaats en Speurders zijn de door vrouwen geplaatste advertenties met aantrekkelijke foto, die enkel tot doel hebben om mannen die hierop reageren, geld afhandig te maken door ze naar betaalde websites te leiden. Je kunt geleid worden naar een site waar je credits moet kopen. Dan weet je natuurlijk al dat het niet goed zit! Wat ook veel voorkomt is dat iemand een zielig verhaal vertelt over zijn of haar persoonlijke situatie en aangeeft hier (veel) geld voor nodig te hebben. Van deze vorm van oplichting zal iedereen bij voorbaat aangeven hier nooit in te trappen, toch gebeurt het wel regelmatig dat mensen geld overmaken. Er zijn mensen die zo geraffineerd en hartverscheurend kunnen liegen, dat ze slachtoffers toch weten te verleiden geld te storten.

oplichter

Nepadvertenties

Aangemaakte nepadvertenties haal je er niet altijd uit. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je op kunt letten. Een contactadvertentie die erg kort is en vrijwel geen persoonlijke informatie bevat, kan reden zijn om te twijfelen aan de betrouwbaarheid. Ook het ontbreken van een foto of een wel heel mooie profielfoto kan duiden op een nepadvertentie.

Twijfel?

In het contact met iemand kan het zijn dat je tot de ontdekking komt dat deze persoon niet consequent vertelt over bepaalde zaken. Dit kan duiden op een leugen. Vraag goed door wanneer je over iets twijfelt. Ook als iemand veel belangstelling heeft voor je financiële situatie is het verstandig om af te haken. De kans is dan heel groot dat je te maken hebt met een oplichter die er alleen maar op uit is om van jouw geld te profiteren. Bovenal, vertrouw op je gevoel en kap het contact bij twijfel af. Op die manier kun je veel ellende voorkomen.

2 reacties op “Contactadvertenties: de snelste manier om een partner te vinden!”

  1. Frank schreef:

    We zijn pas net van start met briefondernummer.nl, een website waar alleen maar contactadvertenties op staan. Het is een goedkope maar ook vooral goede manier om op zoek te gaan naar een partner. Veel mensen lezen graag contactadvertenties, en daarmee kan het bereik van een contactadvertentie soms enorm zijn. En als er iemand reageert is dat altijd met een brief, dus persoonlijker kan het bijna niet.

  2. MGTOW schreef:

    Belachelijk dure relatiebureaus plaatsen wel eens een opvallende advertentie in een krant. Het betreft dan voornamelijk ouder publiek. Deze manier van contact zoeken is achterhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---