Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Nepprofielen op datingsites - Hoe te vermijden?
nepprofielen datingsites

Nepprofielen op datingsites - Hoe te vermijden?

Welke online datingsite?
25 augustus 2021

Misschien heb je er zelf wel eens mee te maken gehad, we hebben het hier over nepprofielen op datingsites. Misschien vraag je je af wat het nut hiervan is. In dit artikel willen we je daar meer over gaan vertellen. Er zijn verschillende redenen waarom een datingsite nepprofielen kan gebruiken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Nieuwe datingsites gebruiken soms nepprofielen

Als een datingsite nieuw is dan heeft deze niet meteen veel inschrijvingen. Vaak worden er dan nepprofielen gebruikt om de datingsite zo aantrekkelijker te laten lijken. Jij zult je waarschijnlijker ook sneller gaan inschrijven bij een datingsite waar al veel profielen zijn dan bij een datingsite waar nog maar een paar profielen zichtbaar zijn.

datingsite

Aan het lijntje worden gehouden

Er zijn ook datingsites die de nepprofielen gebruiken om inkomsten te genereren. Websites waar je moet betalen met credits of per verstuurd bericht die gebruiken nepprofielen om zo leden te bewegen veel berichten te versturen. Ze proberen je dan lang aan het lijntje te houden zodat jij maar lang contact houdt en de inkomsten verhoogd worden voor de datingsite. Natuurlijk is dit niet goed te praten maar het is wel een veelgebruikte methode door datingsites. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit wordt opgelicht op datingsites door altijd je eigen gezonde verstand te gebruiken.

Een gezond verstand

Gebruik dan ook altijd je gezonde verstand als je met iemand aan het praten bent op een datingsite. Als je het gevoel hebt dat je aan het lijntje gehouden wordt dan kun je het contact beter verbreken aangezien het je anders veel geld kan kosten. Vraag de ander om bijvoorbeeld een e-mailadres of om eens contact via de webcam te hebben. Komen hier dan weer afwijzingen op maar wordt er wel gezegd dat er graag contact met je gehouden wordt dan is de kans groot dat je te maken hebt met een nepprofiel. Laat je dan ook niet afschepen met smoesjes maar wees verstandig en stop het contact. Dit zal je dan veel geld gaan besparen.

gezond verstand

Hoe weet je dat er nepprofielen gebruikt worden?

Als je het gevoel hebt dat je te maken hebt met een nepprofiel dan kun je een kijkje bij de algemene voorwaarden van de datingsite gaan nemen. Als hier staat dat er fictieve profielen gebruikt worden dan weet je dat er nepprofielen op de website aanwezig zijn. Bij de grotere datingsites zoals Relatieplanet en Lexa wordt geen gebruik gemaakt van de nepprofielen maar er zijn wel profielen die je proberen door te sturen naar een andere datingsite. Via deze omweg wil men je dan weer in contact brengen met een nepprofiel op een andere datingsite. Trap hier niet in want waarom zou je gaan betalen per bericht op een andere datingsite terwijl je al contact hebt met iemand?

nepprofiel

Recensies en ervaringen van andere bezoekers

Je gezond verstand gebruiken is dan ook het verstandigste. Denk goed na, als iets te mooi is om waar te zijn dan is het waarschijnlijk ook zo. Eerst contact hebben via een datingsite is normaal maar als iemand absoluut niet op andere manieren contact met je wil hebben dan weet je dat er iets mis is. Vergelijk datingsites en lees ook de recensies van een datingsite goed, dit geeft je ook al een goed beeld van andere leden en ex-leden over de werkwijze van de datingsite. Laat je dus niet verleiden tot het uitgeven van veel geld want het levert alleen maar teleurstellingen op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *