Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe ga je om met een onbeantwoorde liefde?
Persoon schrijft in dagboek over onbeantwoorde liefde.

Hoe ga je om met een onbeantwoorde liefde?

Welke online datingsite?
06 februari 2024

Onbeantwoorde liefde kan een pijnlijke en verwarrende ervaring zijn. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat de persoon waar je gevoelens voor hebt, niet hetzelfde voelt. Maar hoe ga je om met deze situatie en hoe kun je verder gaan? In deze blog delen we tips en advies over hoe je om kunt gaan met onbeantwoorde liefde. We bespreken hoe je je gevoelens kunt uiten, hoe je voor jezelf kunt zorgen en hoe je een gezonde afstand kunt nemen van de persoon in kwestie. Of je nu verder wilt gaan als vrienden of volledig wilt breken met de persoon, het is belangrijk om je eigen gevoelens serieus te nemen en te zorgen voor je eigen welzijn. Lees verder en ontdek hoe je kunt omgaan met onbeantwoorde liefde en weer verder kunt gaan met je leven.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Onbeantwoorde liefde is iets van alle leeftijden

Iedereen maakt het wel een keer mee in zijn leven, sommigen helaas meer dan één keer: een onbeantwoorde liefde. Het kan erg lastig zijn om hiermee om te gaan, zeker als die persoon dag en nacht in je gedachten is. Een onbeantwoorde liefde kan op iedere leeftijd voorkomen. Pubers hebben er vaker last van dan volwassenen. Soms wordt een puber verliefd op een volwassene, een docent van school of een sportleraar. Dit zijn uiteraard relaties die niet kunnen en ook niet mogen. Het is dan aan de volwassen persoon in het verhaal om dit duidelijk te maken als de affectie duidelijk getoond wordt. Maar als je beiden volwassen bent dan kan het ook erg vervelend zijn om te maken te hebben met een liefde die niet wordt beantwoord. Een nieuwe term die lijkt op een onbeantwoorde liefde is ghosting. Bij ghosting lijkt het net alsof jij voor de ander niet (meer) bestaat.

Persoon alleen op bankje, nadenkend, bij zonsondergang.

Wat zijn redenen van een onbeantwoorde liefde?

De belangrijkste reden voor een onbeantwoorde liefde is dat de ander al een relatie heeft. Veel mensen zijn gewoon gelukkig met hun partner en willen dat dus niet op het spel zetten. Het kan om die reden dan ook gebeuren dat de ander totaal niet in de gaten heeft dat je verliefd bent. Maar het komt ook voor dat je laat merken dat je interesse hebt of verliefd bent en de ander je direct duidelijk maakt dat er van een relatie of affaire geen sprake kan zijn. Dit kan een flinke klap betekenen, maar je zult het hoe dan ook wel moeten accepteren. Als de ander onverbiddelijk is in de afwijzing dan heeft het weinig zin om het nog een keer en nog een keer te proberen. Dit zal alleen maar irritatie opwekken en er uiteindelijk toe leiden dat de ander je bewust gaat ontlopen.

Zoek afleiding in andere dingen

De beste remedie om over een onbeantwoorde liefde heen te komen is afleiding te zoeken in andere dingen. Een andere partner vinden is natuurlijk een optie, maar dat is vaak erg lastig als je verliefd op iemand bent. Maar je kunt natuurlijk ook een vakantie boeken om even uit de omgeving van je onbeantwoorde liefde te zijn. Als het een collega is dan zit er in sommige gevallen niets anders op dan een andere baan te zoeken of overplaatsing naar een andere afdeling of kantoor aan te vragen.

Persoon levert ontslagbrief in op werk.

Een onbeantwoorde liefde kan erg onzeker maken

Probeer te voorkomen dat je al te onzeker wordt van een niet beantwoorde liefde. Het ligt in de meeste gevallen niet aan jou maar aan andere omstandigheden dat een liefde niet wordt beantwoord. Het feit dat die ene persoon jou niet ziet zitten wil niet zeggen dat dit ook voor alle andere mannen of vrouwen op de wereld geldt. Het is dus belangrijk om niet te minderwaardig over jezelf te gaan denken als net die ene knappe hunk of die mooie meid van de receptie niet met je uit wil. Probeer om wat minder leuke kanten van je stille liefde te ontdekken zodat hij of zij minder aantrekkelijk wordt. Hopelijk verdwijnen je verliefde gevoelens na verloop van tijd vanzelf.


Een onbereikbare liefde

Wanneer je verliefd op iemand wordt is de kans altijd aanwezig dat deze verliefdheid niet wederzijds is. Als je dit overkomt kan dit een heel vervelende ervaring zijn, zeker als je wel probeert om toenadering te zoeken en een botte afwijzing krijgt. Iedereen maakt dit in zijn leven minimaal een keer mee, en dat is misschien een schrale troost. Als je vooraf al weet dat de kans vrij groot is dat je liefde onbeantwoord zal blijven dan is het misschien verstandiger om er niets mee te doen. Dat klinkt misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is vaak wel de beste oplossing. Je kunt een paar dingen doen om met een onbereikbare liefde om te gaan.

Persoon kijkt naar spiegel met gebroken hart.

Een onbereikbare liefde op je werk

De klassieker dat de secretaresse verliefd wordt op de directeur kennen we allemaal. Dit heeft al heel wat keren tot een hoop leed geleid en verbroken relaties. Maar natuurlijk kun je ook als medewerker verliefd worden op een collega. Als deze collega onbereikbaar is, dan kun je overwegen om ontslag te nemen. Als je collega bijvoorbeeld al een relatie heeft, is de kans groot dat hij of zij deze relatie niet voor jou wil opgeven. En als dat wel het geval zou zijn, dan moet je je realiseren dat je het stranden van de relatie van je collega op je geweten kunt hebben. Dit kan leiden tot spanningen en tot verslechtering van het contact met andere collega’s.

Een veel oudere of jongere onbereikbare liefde

Een andere reden waarom een liefde onbereikbaar kan zijn is de leeftijd. Er zijn relaties tussen mensen die heel veel in leeftijd schelen, maar gebruikelijk is het niet. Als je als oudere man verliefd wordt op een veel jongere vrouw dan kan het zijn dat zij in eerste instantie nog wel interesse toont en zich gevleid voelt. Maar als ze na verloop van tijd iemand tegenkomt van haar eigen leeftijd is de kans groot dat ze de relatie alsnog verbreekt. Een partner met meer dan 10 jaar verschil is in veel gevallen lastig. Ook vrouwen hebben soms een veel jongere partner. Maar hiervoor geldt hetzelfde: Als je jonge minnaar een vrouw tegenkomt van zijn eigen leeftijd, met wie hij misschien nog een gezin kan stichten, is de kans groot dat jullie relatie alsnog strandt.

Vrouw houdt handen vast van jongere man, twijfelt.

Probeer afleiding te zoeken

Als je verliefd wordt op iemand die onbereikbaar is, dan is het verstandig om te proberen afleiding te zoeken. Ga uit met vrienden, boek een vakantie of ga een sport of hobby doen om je zinnen te verzetten. Probeer contact met degene op wie je in stilte verliefd bent te vermijden. Als dit onmogelijk is, bijvoorbeeld omdat jullie naaste collega’s zijn, kun je misschien overplaatsing aanvragen of omzien naar een andere baan. Halsoverkop ontslag nemen is ook weer niet nodig. Hierbij loop je bovendien het risico geen ander werk te vinden en dus zonder inkomen komen te zitten. Het kan altijd nog gebeuren dat je gevoelens voorbij gaan na verloop van tijd. Misschien wel omdat je alsnog je grote ware liefde ontmoet die wel bereikbaar voor je is.

Hoe je jezelf de ruimte kunt geven om te genezen na onbeantwoorde liefde

We hopen dat deze blog je heeft geholpen om beter om te gaan met onbeantwoorde liefde en jezelf de ruimte te geven om te genezen. Vergeet niet dat het belangrijk is om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je eigen gevoelens serieus te nemen. Als je op zoek bent naar meer informatie over online daten, relaties en het vinden van de juiste datingsite, bekijk dan onze website. We hebben een uitgebreide selectie van datingsites beoordeeld en vergeleken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Bedankt voor het lezen en veel succes met het vinden van liefde en geluk in je leven, ongeacht wat de toekomst brengt. Onthoud dat er altijd hoop is en dat je de kracht hebt om je eigen pad te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---