Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe ga je om met een onbeantwoorde liefde?
omgaan onbeantwoorde liefde

Hoe ga je om met een onbeantwoorde liefde?

Welke online datingsite?
18 februari 2021

Iedereen maakt het wel een keer mee in zijn leven, sommigen helaas meer dan één keer: een onbeantwoorde liefde. Het kan erg lastig zijn om hiermee om te gaan, zeker als die persoon dag en nacht in je gedachten is. In dit artikel vertellen we hoe je het beste met een onbeantwoorde liefde kunt omgaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Onbeantwoorde liefde is iets van alle leeftijden

Een onbeantwoorde liefde kan op iedere leeftijd voorkomen. Pubers hebben er vaker last van dan volwassenen. Soms wordt een puber verliefd op een volwassene, een docent van school of een sportleraar. Dit zijn uiteraard relaties die niet kunnen en ook niet mogen. Het is dan aan de volwassen persoon in het verhaal om dit duidelijk te maken als de affectie duidelijk getoond wordt. Maar als je beiden volwassen bent dan kan het ook erg vervelend zijn om te maken te hebben met een liefde die niet wordt beantwoord. Een nieuwe term die lijkt op een onbeantwoorde liefde is ghosting. Bij ghosting lijkt het net alsof jij voor de ander niet (meer) bestaat.

onbeantwoorde liefde

Wat zijn redenen van een onbeantwoorde liefde?

De belangrijkste reden voor een onbeantwoorde liefde is dat de ander al een relatie heeft. Veel mensen zijn gewoon gelukkig met hun partner en willen dat dus niet op het spel zetten. Het kan om die reden dan ook gebeuren dat de ander totaal niet in de gaten heeft dat je verliefd bent. Maar het komt ook voor dat je laat merken dat je interesse hebt of verliefd bent en de ander je direct duidelijk maakt dat er van een relatie of affaire geen sprake kan zijn. Dit kan een flinke klap betekenen, maar je zult het hoe dan ook wel moeten accepteren. Als de ander onverbiddelijk is in de afwijzing dan heeft het weinig zin om het nog een keer en nog een keer te proberen. Dit zal alleen maar irritatie opwekken en er uiteindelijk toe leiden dat de ander je bewust gaat ontlopen.

Zoek afleiding in andere dingen

De beste remedie om over een onbeantwoorde liefde heen te komen is afleiding te zoeken in andere dingen. Een andere partner vinden is natuurlijk een optie, maar dat is vaak erg lastig als je verliefd op iemand bent. Maar je kunt natuurlijk ook een vakantie boeken om even uit de omgeving van je onbeantwoorde liefde te zijn. Als het een collega is dan zit er in sommige gevallen niets anders op dan een andere baan te zoeken of overplaatsing naar een andere afdeling of kantoor aan te vragen.

nieuwe baan

Een onbeantwoorde liefde kan erg onzeker maken

Probeer te voorkomen dat je al te onzeker wordt van een niet beantwoorde liefde. Het ligt in de meeste gevallen niet aan jou maar aan andere omstandigheden dat een liefde niet wordt beantwoord. Het feit dat die ene persoon jou niet ziet zitten wil niet zeggen dat dit ook voor alle andere mannen of vrouwen op de wereld geldt. Het is dus belangrijk om niet te minderwaardig over jezelf te gaan denken als net die ene knappe hunk of die mooie meid van de receptie niet met je uit wil. Probeer om wat minder leuke kanten van je stille liefde te ontdekken zodat hij of zij minder aantrekkelijk wordt. Hopelijk verdwijnen je verliefde gevoelens na verloop van tijd vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items