Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Onzeker in de liefde – Wat is de reden?
Onzeker in de liefde

Onzeker in de liefde - Wat is de reden?

Welke online datingsite?
19 oktober 2021

De liefde is een van de meest belangrijke zaken in het leven. Iedereen zoekt de ware liefde en is blij als hij of zij deze gevonden heeft. Het is daarom ook niet zo vreemd als je onzeker bent in de liefde. De liefde vinden is hartstikke eng, maar die liefde vasthouden ook. Vindt je partner je nog wel leuk genoeg of wordt je binnenkort gedumpt? Er zijn tientallen redenen waarom je onzeker kunt zijn in de liefde.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Onzekerheid bij het vinden van de liefde

Als single kan het nogal overweldigend zijn om jezelf in de markt te zetten. Je weet niet wie jou leuk vinden en jij weet zelf ook niet zo goed wie jij leuk vindt. Misschien kom je zelf net uit een relatie of heb je niet zoveel zelfvertrouwen. Het kan dan heel goed dat je het eng vindt om op iemand af te stappen. Het is natuurlijk nooit leuk om een blauwtje te lopen. Toch is het zo dat het vaak extra gewaardeerd wordt dat je op iemand afstapt. Diegene weet vaak ook wel hoe eng het is om zoiets te doen. Zo kan het zijn dat iemand je dus extra leuk vindt omdat je deze stap durft te zetten.

onzekerheid

Onzekerheid verminderen

Je kunt om de onzekerheid te verminderen gaan online daten via datingsites. Zo weet je in ieder geval zeker dat de ander ook op zoek is. Sommige datingsites organiseren single evenementen in Nederland waarbij je elkaar in het echt kunt ontmoeten. Als je het liever dichterbij huis zoekt qua hulp dan kun je er ook praten met vrienden of vriendinnen. De kans is heel groot dat de mensen om je heen je begrijpen: het is heel menselijk om onzeker te zijn. Waarschijnlijk zijn ze zelf ook onzeker of onzeker geweest in de liefde. Je vrienden kunnen je hier als geen ander doorheen slepen.

Onzekerheid in een relatie

Ook als je eenmaal een relatie hebt kun je onzeker zijn in de liefde. Hier zijn eveneens veel verschillende redenen voor te bedenken. Vaak komt deze onzekerheid of angst voort uit een laag zelfvertrouwen of een slecht zelfbeeld. Je vraagt jezelf af of je wel goed genoeg bent voor de ander. Misschien ben je bang om je partner teleur te stellen. Het is in ieder geval geen goed teken als je onzeker bent in een relatie. Soms kan onzekerheid van een van beide kanten er zelf voor zorgen dat een goede relatie ten onder gaat aan de onzekerheid.

onzeker liefde

Onzeker door jaloezie

Vaak komt dit door de uitingen die vasthangen aan onzekerheid. Jaloezie is hier het meest gevaarlijke voorbeeld van. Als je erg onzeker bent, kun je alles en iedereen als een bedreiging gaan zien voor je relatie, zoals die leuke collega van je vriend. Wat spookt hij daarmee uit als hij aan het werk is? Zo kun je allerlei scenario’s gaan bedenken. Jaloezie is nooit goed voor een relatie, want je partner krijgt het gevoel dat je hem of haar niet vertrouwt en vertrouwen is een van de belangrijkste gevoelens in een relatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.