Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe benader je het beste een man?
Hoe benader je het beste een man?

Hoe benader je het beste een man?

Welke online datingsite?
17 november 2021

Het spel van daten heeft nog behoorlijk wat voeten in de aarde. Voor zowel de man als de vrouw kan het een enorme uitdaging zijn om iemand die ze leuk vinden aan te spreken. Of je nu in een kroeg bent of dansgelegenheid, er kan zomaar iemand binnenlopen die je aandacht vangt. Een leuk, aantrekkelijke man die er tussen alle andere gegadigden gelijk uitspringt. Maar hoe leg je dan het eerste contact en zorg je ervoor dat je ook zijn aandacht krijgt?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een leuke man gespot!

Er zijn uiteraard nog een hoop andere dames in dezelfde ruimte die mogelijk hem mogelijk ook al hebben gespot. Je wilt dan wel de eerste zijn die een gesprek met hem aangaat, zodat je de avond verder kunt gebruiken om hem beter te leren kennen. Hiervoor zullen wel enkele stappen gezet moeten worden, aangezien het natuurlijk niet vanzelf gaat. Zelfs als jullie elkaar al in de gaten hebben, zal er iets moeten gebeuren om met elkaar kennis te kunnen maken. Maar hoe benader je nu het beste een man?

leuke man gespot

Onzekerheid overwinnen

Doorgaans is het gebruikelijk dat een man de vrouw benadert en aanspreekt als hij interesse in haar heeft. Het wordt vaak nog steeds als de taak van de man beschouwd om te jagen en het eerste initiatief te nemen naar verder contact. Toch is dit ook voor de man een hele opgave. Zeker in deze moderne tijd waarin de vrouw veel mondiger en assertiever is, vergroot ook de kans om te worden afgewezen. Vaak staan vrouwen bovendien met een groepje, waardoor de drempel nog wat hoger wordt om een vrouw die zijn interesse heeft, te benaderen. Hij loopt dan niet enkel kans op een blauwtje bij haar, maar kan door de gehele groep worden gekeurd en afgewezen voor zijn poging.

lichaamstaal hand kus

Aftasten

Het is daarom voor een man vaak zaak om eerst zorgvuldig af te tasten hoe zijn kansen liggen en of de vrouw in kwestie überhaupt wel voldoende interesse in hem terug toont, voordat hij beslist om zijn versierkwaliteiten succesvol in te gaan zetten. Hiervoor zal hij gaan letten op signalen bij de vrouw die zijn interesse heeft, om te zien in hoeverre zij hem ook leuk vindt en of het veilig genoeg is om op haar af te stappen. Zijn angst voor afwijzing moet eerst voldoende gesust worden. Het is belangrijk om als vrouw hier begrip voor op te brengen, als je wilt dat een bepaalde man naar je toe komt voor een praatje. Je kunt hem hier zelfs bij helpen om de ontmoeting tot stand te helpen komen.


Maak het veilig voor hem

Door je bewust te zijn van het risico dat hij loopt wanneer hij jou benadert, kun je ook het nodige doen om dit voor hem gemakkelijker te maken. Door hem te tonen dat het veilig is om naar jou toe te komen, is het waarschijnlijker dat hij een poging waagt. Geef hem daarom continue signalen dat het veilig is en dat je hem niet zult afwijzen. Je kunt hiervoor simpele flirttechnieken inzetten die zijn aandacht naar jou toetrekt en die hem duidelijk tonen dat je interesse in hem hebt. Je kunt dit duidelijk maken door oogcontact te zoeken.

Flirten

Zodra jullie blikken met elkaar verbonden zijn, kun je speels wegkijken en later weer opnieuw zijn ogen opzoeken. Een glimlach maakt het geheel af, doordat je zo aangeeft dat je het leuk vindt om hem te zien. Wanneer hij dit heeft opgemerkt en jou ook leuk vindt, zal hij je reacties in de gaten gaan houden en eveneens naar je terug glimlachen. Het flirten is zo begonnen. Je zult dit reactiepatroon enkele malen moeten herhalen om er zeker van te zijn, dat er een wederzijdse aantrekking is. Mannen zijn bovendien vaak wat trager van begrip, waardoor je wat meer moeite zult moeten doen om de boodschap over te brengen. Dit verhoogt de kans dat hij uiteindelijk naar je toe zal komen lopen.

flirten

Als je na enkele pogingen nog niet helemaal het idee hebt dat hij durft te vertrouwen op wat je uitzendt, kun je hier nog wat extra kracht bijzetten door een gebaar te maken. Dit kan een knipoog zijn of een gebaar met je glas.Alles om hem duidelijk te maken dat je contact met hem wilt leggen. Om de spanning vast te houden en het nog veiliger voor hem te maken, doe je er verstandig aan om ook op de momenten dat je niet naar hem kijkt, te blijven glimlachen. Je gezicht blijft zo opener, vriendelijker en meer uitnodigend, waardoor hij gemakkelijker de moed opbouwt om je te benaderen. Een kille, afstandelijke blik stoot vervolgens weer af en dan is al je harde werk voor niks geweest.

Benader hem zelf

Na deze voorbereidingen, waarbij je zijn aandacht voor je hebt gewonnen, kan het tijd zijn om zelf op hem af te stappen. Zeker als hij nog wat onzekerheid toont en niet geheel de moed lijkt te kunnen opbrengen om naar jou toe te komen, kun je zelf de stoute schoenen aantrekken. De beste methode hiervoor is om tijdens het verstrekken van een glimlach plotseling zelfverzekerd zijn kant op te lopen. Je kunt hem aanspreken door het geven van een compliment of een goede openingszin gebruiken, om zo het ijs te breken. Dit kun je nonchalant brengen als iets dat je gewoonweg even met hem moest delen.

Het vervolg

Je kunt vervolgens je gesprek vervolgen door zijn hulp in te roepen voor het uitkiezen van een drankje. Zo geef je hem de indruk dat hij nodig is en dat je zijn mening op prijs zult stellen. Voor een man is het altijd vleiend als hij een vrouw kan helpen en het gesprek kan zo gelijk op gang komen, zonder verder ongemak. Je benadert een man dus het beste door dit langzaam op te bouwen, hem op zijn gemak te stellen en zelf initiatief te nemen op een ontspannen en uitnodigende manier.

Eén reactie op “Hoe benader je het beste een man?”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Waarom kan een vrouw niet gewoon direct op een man afstappen gelijk op de directe manier waarop mannen dat verondersteld te worden dat te doen?

    Waarom is het nog steeds de man die naar de vrouw moet toekomen?

    Hoe kan het dat in tijden van me too en feminazi’s de vrouwen nog steeds door mannen moeten worden benaderd?

    Zijn vrouwen niet gewoon verwende prinsesjes geworden die wel de lusten (emancipatie, vrije sex, grote mond), maar niet de lasten (afwijzing, investeren, drankje aanbieden) willen dragen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.