Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Mannen benaderen: Zo maak je indruk op hem!
man benaderen

Mannen benaderen: Zo maak je indruk op hem!

Welke online datingsite?
22 september 2023

Het benaderen van een man kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om online daten. Maar het goede nieuws is dat er een aantal effectieve manieren zijn om zijn aandacht te trekken en zijn interesse te wekken. In dit artikel delen we handige tips en trucs om een man op de juiste manier te benaderen, zodat je meer succes hebt in het vinden van de juiste match. We bespreken onder andere hoe je het beste een gesprek kunt beginnen, welke onderwerpen je kunt aansnijden en hoe je kunt flirten zonder over de top te gaan. Ook geven we advies over hoe je jezelf het beste kunt presenteren op je profiel en hoe je de juiste balans kunt vinden tussen interesse tonen en niet te opdringerig zijn. Met deze tips ben je goed voorbereid om een man te benaderen en een leuke tijd te hebben tijdens het online daten!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe benader je een man?

Het spel van daten heeft nog behoorlijk wat voeten in de aarde. Voor zowel de man als de vrouw kan het een enorme uitdaging zijn om iemand die ze leuk vinden aan te spreken. Of je nu in een kroeg bent of dansgelegenheid, er kan zomaar iemand binnenlopen die je aandacht vangt. Een leuk, aantrekkelijke man die er tussen alle andere gegadigden gelijk uitspringt. Maar hoe leg je dan het eerste contact en zorg je ervoor dat je ook zijn aandacht krijgt?

man aanspreken

Waarom het belangrijk is om de juiste benadering te kiezen

Het is belangrijk om de juiste benadering te kiezen als je een man wilt benaderen, omdat de manier waarop je hem benadert een grote rol speelt in de kans op succes. Een juiste benadering kan leiden tot een gezonde en succesvolle relatie, terwijl een verkeerde benadering kan leiden tot afwijzing of een gebrek aan succes.  De juiste benadering kan helpen bij het creëren van een positief eerste indruk en het opbouwen van een comfortabele en natuurlijke verbinding. Het kan ook helpen bij het uiten van je interesse op een respectvolle manier, zonder te overkomen als te opdringerig.

De verkeerde benadering

Een verkeerde benadering, zoals het gebruiken van cheesy pick-up lijnen of het benaderen van een man op een ongepaste manier, kan leiden tot afwijzing of een gebrek aan interesse van de man. Het kan ook een negatieve indruk achterlaten en de kans op een succesvolle relatie verkleinen. Daarom is het belangrijk om de juiste benadering te kiezen bij het benaderen van een man, om de kans op succes te vergroten en een gezonde en succesvolle relatie op te bouwen.

verkeerde benadering

Een leuke man gespot!

Er zijn uiteraard nog een hoop andere dames in dezelfde ruimte die mogelijk hem mogelijk ook al hebben gespot. Je wilt dan wel de eerste zijn die een gesprek met hem aangaat, zodat je de avond verder kunt gebruiken om hem beter te leren kennen. Hiervoor zullen wel enkele stappen gezet moeten worden, aangezien het natuurlijk niet vanzelf gaat. Zelfs als jullie elkaar al in de gaten hebben, zal er iets moeten gebeuren om met elkaar kennis te kunnen maken. Maar hoe benader je nu het beste een man?

Benadering via een datingsite

Een van de manieren om een man te benaderen, is via een datingsite. Er zijn veel voordelen aan het gebruiken van een datingsite, zoals het gemakkelijk vinden van geschikte matches en het vergroten van de kans op succes. Een van de voordelen van het gebruiken van een datingsite is dat je een groot aantal potentiële matches kunt vinden in een korte tijd. Dit kan helpen bij het vinden van iemand die bij je past en met wie je een gezonde relatie kunt opbouwen.

benaderen via datingsite

Opstellen van een succesvolle datingprofiel

Om succes te hebben op een datingsite, is het belangrijk om een succesvol datingprofiel op te stellen. Dit betekent dat je een aantrekkelijke profielfoto moet hebben, een goede omschrijving van jezelf en je interesses moet geven en een aantal interessante vragen moet beantwoorden. Dit kan helpen om de interesse van een man te wekken en hem aan te moedigen om contact met je op te nemen. Als je een man wilt benaderen via een datingsite, is het belangrijk om een persoonlijk bericht te sturen in plaats van een standaard bericht. Probeer iets specifieks te vinden in zijn profiel om over te praten of een vraag te stellen. Dit kan helpen om een natuurlijke conversatie te starten en een comfortabele verbinding te creëren.

Benadering in persoon

Een andere manier om een man te benaderen, is in persoon. Er zijn veel voordelen aan het benaderen van een man in persoon, zoals het directe contact en de kans om een eerste indruk te maken.Een van de voordelen van het benaderen van een man in persoon is dat je direct contact kunt maken en een eerste indruk kunt maken. Dit kan helpen bij het creëren van een comfortabele en natuurlijke verbinding.

Benadering in persoon

Openbaar of sociale gelegenheid?

Als je een man wilt benaderen in het openbaar, is het belangrijk om hem op een respectvolle manier aan te spreken. Dit betekent dat je hem niet moet lastigvallen of afschrikken, maar dat je hem op een vriendelijke en natuurlijke manier aanspreekt. Tijdens een sociale gelegenheid, zoals een feestje of een borrel, is het belangrijk om de sociale context in gedachten te houden. Zoek een moment waarop je hem alleen kunt aanspreken of iemand kunt vragen om je aan hem voor te stellen. Probeer een natuurlijke opening te vinden om te beginnen met praten, zoals een gemeenschappelijk interesse.

Onzekerheid overwinnen

Doorgaans is het gebruikelijk dat een man de vrouw benadert en aanspreekt als hij interesse in haar heeft. Het wordt vaak nog steeds als de taak van de man beschouwd om te jagen en het eerste initiatief te nemen naar verder contact. Toch is dit ook voor de man een hele opgave. Zeker in deze moderne tijd waarin de vrouw veel mondiger en assertiever is, vergroot ook de kans om te worden afgewezen. Vaak staan vrouwen bovendien met een groepje, waardoor de drempel nog wat hoger wordt om een vrouw die zijn interesse heeft, te benaderen. Hij loopt dan niet enkel kans op een blauwtje bij haar, maar kan door de gehele groep worden gekeurd en afgewezen voor zijn poging.

Onzekerheid overwinnen

Aftasten

Het is daarom voor een man vaak zaak om eerst zorgvuldig af te tasten hoe zijn kansen liggen en of de vrouw in kwestie überhaupt wel voldoende interesse in hem terug toont, voordat hij beslist om zijn versierkwaliteiten succesvol in te gaan zetten. Hiervoor zal hij gaan letten op signalen bij de vrouw die zijn interesse heeft, om te zien in hoeverre zij hem ook leuk vindt en of het veilig genoeg is om op haar af te stappen. Zijn angst voor afwijzing moet eerst voldoende gesust worden. Het is belangrijk om als vrouw hier begrip voor op te brengen, als je wilt dat een bepaalde man naar je toe komt voor een praatje. Je kunt hem hier zelfs bij helpen om de ontmoeting tot stand te helpen komen.


Maak het veilig voor hem

Door je bewust te zijn van het risico dat hij loopt wanneer hij jou benadert, kun je ook het nodige doen om dit voor hem gemakkelijker te maken. Door hem te tonen dat het veilig is om naar jou toe te komen, is het waarschijnlijker dat hij een poging waagt. Geef hem daarom continue signalen dat het veilig is en dat je hem niet zult afwijzen. Je kunt hiervoor simpele flirttechnieken inzetten die zijn aandacht naar jou toetrekt en die hem duidelijk tonen dat je interesse in hem hebt. Je kunt dit duidelijk maken door oogcontact te zoeken.

Aandacht trekken man

Flirten

Zodra jullie blikken met elkaar verbonden zijn, kun je speels wegkijken en later weer opnieuw zijn ogen opzoeken. Een glimlach maakt het geheel af, doordat je zo aangeeft dat je het leuk vindt om hem te zien. Wanneer hij dit heeft opgemerkt en jou ook leuk vindt, zal hij je reacties in de gaten gaan houden en eveneens naar je terug glimlachen. Het flirten is zo begonnen. Je zult dit reactiepatroon enkele malen moeten herhalen om er zeker van te zijn, dat er een wederzijdse aantrekking is. Mannen zijn bovendien vaak wat trager van begrip, waardoor je wat meer moeite zult moeten doen om de boodschap over te brengen. Dit verhoogt de kans dat hij uiteindelijk naar je toe zal komen lopen.

Het belang van vertrouwen opbouwen

Als je na enkele pogingen nog niet helemaal het idee hebt dat hij durft te vertrouwen op wat je uitzendt, kun je hier nog wat extra kracht bijzetten door een gebaar te maken. Dit kan een knipoog zijn of een gebaar met je glas.Alles om hem duidelijk te maken dat je contact met hem wilt leggen. Om de spanning vast te houden en het nog veiliger voor hem te maken, doe je er verstandig aan om ook op de momenten dat je niet naar hem kijkt, te blijven glimlachen. Je gezicht blijft zo opener, vriendelijker en meer uitnodigend, waardoor hij gemakkelijker de moed opbouwt om je te benaderen. Een kille, afstandelijke blik stoot vervolgens weer af en dan is al je harde werk voor niks geweest.

man zelf benaderen

Benader hem zelf

Na deze voorbereidingen, waarbij je zijn aandacht voor je hebt gewonnen, kan het tijd zijn om zelf op hem af te stappen. Zeker als hij nog wat onzekerheid toont en niet geheel de moed lijkt te kunnen opbrengen om naar jou toe te komen, kun je zelf de stoute schoenen aantrekken. De beste methode hiervoor is om tijdens het verstrekken van een glimlach plotseling zelfverzekerd zijn kant op te lopen. Je kunt hem aanspreken door het geven van een compliment of een goede openingszin gebruiken, om zo het ijs te breken. Dit kun je nonchalant brengen als iets dat je gewoonweg even met hem moest delen.

Het vervolg

Je kunt vervolgens je gesprek vervolgen door zijn hulp in te roepen voor het uitkiezen van een drankje. Zo geef je hem de indruk dat hij nodig is en dat je zijn mening op prijs zult stellen. Voor een man is het altijd vleiend als hij een vrouw kan helpen en het gesprek kan zo gelijk op gang komen, zonder verder ongemak. Je benadert een man dus het beste door dit langzaam op te bouwen, hem op zijn gemak te stellen en zelf initiatief te nemen op een ontspannen en uitnodigende manier.

vleiend

Zelfverzekerd communiceren

We hopen dat deze tips je hebben geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen in het benaderen van mannen op datingsites. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te zijn en om op een respectvolle manier te communiceren. Door interesse te tonen en open te staan voor een gesprek, vergroot je de kans op een succesvolle match. Bovendien gelden deze tips niet alleen voor online dating, maar kunnen ze ook worden toegepast in het dagelijks leven. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor de ander werkt. Dus experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jou en je persoonlijkheid. Veel succes met het benaderen van die leuke man op de datingsite en wie weet leidt het tot een mooie relatie!

Eén reactie op “Mannen benaderen: Zo maak je indruk op hem!”

  1. MGTOW schreef:

    Waarom kan een vrouw niet gewoon direct op een man afstappen gelijk op de directe manier waarop mannen dat verondersteld te worden dat te doen?

    Waarom is het nog steeds de man die naar de vrouw moet toekomen?

    Hoe kan het dat in tijden van me too en feminazi’s de vrouwen nog steeds door mannen moeten worden benaderd?

    Zijn vrouwen niet gewoon verwende prinsesjes geworden die wel de lusten (emancipatie, vrije sex, grote mond), maar niet de lasten (afwijzing, investeren, drankje aanbieden) willen dragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---