Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Goede openingszinnen: Leren hoe je gemakkelijker contact maakt!
Persoon met drankje, openingszinnen tonend.

Goede openingszinnen: Leren hoe je gemakkelijker contact maakt!

Welke online datingsite?
15 februari 2024

Een goede openingszin kan het verschil maken tussen een geslaagde date en een ongemakkelijk gesprek. Maar wat zijn de beste manieren om een gesprek te beginnen op een datingsite of tijdens een date? Onze nieuwste blogpost op Welkeonlinedatingsite.nl gaat over goede openingszinnen. We bespreken verschillende strategieën om een gesprek te beginnen, inclusief grappige en originele openingszinnen. We geven ook tips over hoe je op een natuurlijke manier een gesprek kunt beginnen en hoe je het ijs kunt breken. Of je nu nieuw bent in de datingwereld of gewoon je vaardigheden wilt verbeteren, deze blogpost biedt waardevolle informatie om je te helpen succesvol te zijn in het starten van een gesprek en een leuke date te hebben.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat zijn goede openingszinnen?

In het uitgaansleven valt en staat vaak alles met hoe een eerste toenadering plaatsvindt. Het kan spannend zijn om iemand die je aandacht heeft, aan te spreken. Veel mensen zijn nerveus, weten zich geen houding te geven of vragen zich af wat ze kunnen zeggen om het contact te leggen. Ongemakkelijke situaties kunnen voorkomen worden, wanneer je enigszins een houvast hebt in hoe je iemand aan kunt spreken in de kroeg, op de dansvloer of tijdens een festival.

Persoon geeft compliment over outfit in nachtclub.

Leren hoe je gemakkelijker contact maakt

Een gezellige tijd kan dan volgen als je met iemand aan de praat raakt, dus het is zeker de moeite waard om te leren hoe je gemakkelijker met mensen in contact kunt komen. Het loont om jezelf te bekwamen in sociale vaardigheden, zodat je je zelfverzekerder kunt voelen tijdens het uitgaan. Goede openingszinnen kunnen hierin je bondgenoot zijn. Het is dan ook zaak om hier enkele van uit je hoofd te leren, zodat je deze gepast kunt inzetten wanneer de juiste situatie zich voordoet. Toch speelt er meer mee in de uitvoering wat een openingszin goed maakt en is het belangrijk je hier ook bewust van te zijn.

De openingszin aan situatie aanpassen

Er zijn tal van standaard openingszinnen die iedereen wel kent en te cliché zijn om daadwerkelijk succes mee te hebben. Je maakt hier dan ook nauwelijks een goede indruk mee en zult eerder een rug naar je toe gericht krijgen, dan dat iemand uitnodigend je verwelkomt. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar de situatie waarin je verkeert. Hier kun je vaak al heel gemakkelijk op inspelen en je voordeel uit halen, zonder dat het vreemd of ingestudeerd overkomt.

Als je bijvoorbeeld in een supermarkt iemand tegenkomt die je graag zou willen aanspreken, dan kun je een opmerking maken die gerelateerd is aan een mogelijke reden waarom zij daar aanwezig is. Zo kun je vragen wat ze gaat maken met de ingrediënten die je in haar karretje ziet liggen, waardoor het ijs gelijk gebroken is en je een duidelijke ingang naar een gesprek hebt. Je schrikt iemand zo niet af, maar kunt gemakkelijk een gesprek aangaan, waarbij je inhaakt op het thema waar de persoon al reeds de aandacht bij heeft.

Persoon in supermarkt met gespreksopeningen

Introduceer de openingszin

Vaak valt of staat het gebruik van een openingszin door de manier waarop deze wordt geïntroduceerd. Het is belangrijk dat de aankleding ervan net zo goed is als de zin zelf. Het maakt een wereld van verschil soms hoe een bepaalde zin wordt gebruikt in eenzelfde situatie, door de manier waarop deze wordt aangeboden. Het is belangrijk dat je de persoon die je met de openingszin wilt imponeren, reeds hebt benaderd via andere manieren, zodat je kunt zien hoe en of je toenadering effect zal hebben. Wanneer je een vrouw in de supermarkt benaderd met de openingszin “wat ga je maken met die ingrediënten?” zonder dat er al een mate van contact is gelegd, zal ze verschrikt en mogelijk geïrriteerd van je wegkeren.

Als je in dezelfde situatie haar al een poosje hebt gadegeslagen en mogelijk met haar hebt meegedacht over waar alle ingrediënten liggen en ze hier weet van heeft en in mee kan gaan, komt dezelfde zin heel anders op haar over. Er heeft al een voorloper in contact plaatsgevonden, waardoor een openingszin veel meer waarde heeft en logischer overkomt. Ze kan hier ook gemakkelijker op inspringen, omdat het contact, alhoewel summier, reeds tot stand was gekomen. Het is dus belangrijk om een openingszin op de juiste manier en het juiste tijdstip te introduceren, om het gewenste effect te behalen.

Groeiend zelfvertrouwen

Zodra je een openingszin wilt gaan inzetten, is het wel belangrijk dat het een goede zin is. Je wilt immers wel goed overkomen en een blijvende indruk maken. Een goede openingszin is bedoeld om het ijs op een prettige manier te breken. Zo heb je direct de aandacht van die ene leuke vrouw in de kroeg of heb je een aanknooppunt wanneer je iemand helpt in de supermarkt. Je wilt gelijk haar aandacht trekken op een leuke, spontane manier. Door je te verdiepen in goede openingszinnen leer je wat voor zinnen goed kunnen werken en in welke situaties je deze het beste kunt gebruiken.

Na een poosje groeit je zelfvertrouwen en kun je steeds beter zelf op aantrekkelijke zinnen komen, om in elke situatie met iemand in gesprek te komen die je aanspreekt. Je leert vanzelf wat wel werkt, op welke manier je de zinnen het beste kunt gebruiken en ook je intuïtie over of het überhaupt aan zal slaan zal groeien. Zo zul je je steeds zekerder voelen en meer in je eigen vermogen vertrouwen om op iemand af te stappen en het gesprek te beginnen. Verdiep je dan ook vooral in de vele positieve openingszinnen die online te vinden zijn of informeer bij vrienden welke zinnen zij gebruiken en welke voor hen het beste werken. Zo leer je steeds beter het spel spelen en komt iedereen op een gegeven moment advies bij jou vragen.

Persoon benadert iemand in bar met glimlach

Kwaliteit is belangrijk

Een goede openingszin kan worden ingezet op het juiste moment. Lang niet elke openingszin die je jezelf aanleert, kan willekeurig worden gebruikt. Vaak bepaalt de situatie of een openingsvraag zich ervoor leent om effectief te zijn. Je moet je hier wel bewust van maken, anders loop je het risico om eerder wat vreemd over te komen en zal de dame in kwestie je enkel geïrriteerd aankijken of van je wegdraaien. Als je helemaal de plank misslaat, kan ze je een engerd gaan vinden en alles doen om je uit haar buurt te krijgen. Dit wil je uiteraard koste wat kost vermijden, aangezien dit ook een deuk in je zelfvertrouwen zal geven. En je wilt niet bij volgende pogingen daardoor belemmerd worden.

Het is dan ook belangrijk goed de situatie af te tasten, zodat je hierop in kunt spelen en een pakkende openingsvraag kunt kiezen uit het arsenaal aan zinnen dat je jezelf kunt aanleren of mogelijk zelf in staat bent om ter plekke te verzinnen. Een bepaalde openingszin zal beter in een kroeg werken dan wanneer je iemand bij een gala tegenkomt. Het is belangrijk om in te spelen op de thematiek die speelt waar je bent. Zo kun je aansluiten bij een interesse waarvan je reeds kunt bemerken dat ze die deelt, of je vraagt naar haar mening over de film die jullie beiden bekijken in de bioscoop zodra het pauze is. Dan weet je zeker dat het gesprek soepel van start kan gaan en dat er een geldend aanknooppunt is, waar ze wellicht op wil doorgaan.

Toon je sekswaardigheid

Door in te springen op de omstandigheden en een rustige, opmerkzame houding aan te nemen, kun je een openingszin op een andere manier brengen, namelijk zelfverzekerd en uitnodigend. Je toont je niet angstig, nerveus of onzeker, waardoor er geen interesse wordt opgewekt bij de ander. Het is belangrijk dat je met een goede openingszin je sekswaardigheid weergeeft en duidelijk aangeeft wat je intenties zijn. De entourage, houding en benadering is evenzo belangrijk als de goede openingszin die kan worden geïntroduceerd aan de persoon die je aandacht heeft. Je kunt een vrouw grotendeels versieren door non-verbale lichaamstaal en dit maakt dan ook het verschil tussen enkel een goede openingszin of één die op de juiste manier wordt gebruikt. Hoe meer je je lichaamstaal kunt inzetten voordat je de openingszin inzet, des te gemakkelijker zal deze een positief resultaat opleveren.

Een persoon met ontspannen houding en flirtige zinnen.

Maak fysiek contact

Indien mogelijk is het verstandig om gelijk bij het inzetten van een goede openingszin fysiek contact te leggen. Je kunt hiermee gelijk het ijs breken en verder ongemak vermijden. Dit dient overigens wel zelfverzekerd te gebeuren, anders ervaart de ander het als ongemakkelijk en heeft het een averechts effect. Je wint gelijk de aandacht en zet je openingszin nog wat extra kracht bij, zodat de ander er niet omheen kan en gelijk weet wat je wilt, namelijk in contact komen met haar. Naast de woorden die je gebruikt voor de openingszin, is het belangrijk om gelijk fysiek contact met haar te krijgen en zorg hierbij voor een zelfverzekerde houding en duidelijke articulatie.

Goed werkende openingszinnen

Er zijn tal van verschillende openingszinnen die je kunt gebruiken. Vaak werken de directe openingszinnen het beste, omdat ze duidelijk en gemakkelijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn: ‘hey, wie ben jij?” waarbij je gelijk je hand uitsteekt en het eerste contact legt. Of ‘hey, ik zag je staan en vond je er zo schattig uit zien en moest daarom wel even naar je toe komen”.

Dergelijke gebruikelijke zinnen met lichte complimentjes zijn een goede start om een gesprek te beginnen. Je kunt ook gebruik maken van minder directe zinnen, die ook als algemeen kunnen worden opgevat. Het risico dat je hiermee loopt is dat het aan de persoon voorbijgaat dat je haar leuk vindt en graag aan wilt spreken. “Hey, kun je me vertellen welk drankje je het liefst drinkt?” of “Mag ik jou om vrouwelijk advies vragen over…?” zijn enkele voorbeelden hiervan. Het beste kun je uiteraard zelf een geschikte openingszin bedenken in de juiste situatie.

Persoon maakt oogcontact op feestje.

Originaliteit

Heb je je oog op iemand laten vallen? Dan is het tijd om de eerste move te maken. En daarmee kom je gelijk op het moeilijkste punt, namelijk: de openingszin. Met een goede openingszin kun je iemand laten lachen, beledigen of charmeren. Kom inmiddels niet meer aan met: Ben ik toevallig in de hemel beland? Jij ziet er namelijk uit als een engel! Of: Ik moet jou arresteren, want je hebt zojuist mijn hart gestolen..

Niet origineel en nogal afgezaagd. De meeste mannen en vrouwen hebben dit wel een keer gehoord en zoeken naar iemand die origineel is en ze aan het lachen kan maken. Of ten minste iemand die zich van zijn beste kant laat zien.

Gebruik je charme

Wees origineel en charmant en maak bijvoorbeeld een compliment over hoe iemand er uit ziet of over wat iemand doet. Zie je dat degene die je leuk vind hulp nodig heeft, dan is dit je kans om contact te maken! Stap er op af en help bijvoorbeeld met de drankjes dragen of help op een andere manier. Je zal er gelijk waardering voor krijgen en het eerste contact is gelegd. Daarnaast heb je gelijk een onderwerp om over te praten wat de conversatie alleen maar makkelijker zal maken.

Vraag bijvoorbeeld wat voor drankje iemand heeft of vraag of je een drankje voor iemand kan halen. Je kunt natuurlijk ook zelf een situatie creëren waarin je vraagt of degene op wie je een oogje hebt, je kan helpen. ‘Ik ben niet bekend in deze stad, weet jij misschien de weg naar..?’ Vraag bijvoorbeeld daarna of diegene op die plek wel bekend is of of hij/zij nog tips heeft voor leuke bezienswaardigheden.

Een persoon geeft charmant een compliment.

Compliment en vraag

Een goede openingszin bevat een complimentje en een vraag. Dit geldt voor zowel offline als op een datingsite. Zeg bijvoorbeeld dat iemand er sexy uitziet of dat iemand straalt en vraag of hij/zij iets te drinken wil. Mensen vinden het leuk om complimentjes te krijgen. Vaak moet je niet teveel nadenken over hoe je het gaat aanpakken en het gewoon doen. Op die manier straal je zelfverzekerdheid uit en ga je recht op je doel af. Degene op wie je afstapt zal het ook waarderen als iemand zelfverzekerd overkomt. Wat ook goed zou kunnen helpen wanneer je niet zeker weet of de vraag die je wilt stellen goed is, denk dan maar zo: zou ik het zelf leuk vinden als deze vraag aan mij gesteld werd?

Vergeet niet..

Vraag natuurlijk ook of de persoon in kwestie wel single is. Als dit niet zo is, dan weet je gelijk waar je aan toe bent en hoef je ook de moeite niet te doen. Mocht je overigens besluiten op iemand af stappen, maak deze move dan binnen enkele seconden. Hoe langer je er over na gaat denken hoe moeilijker het wordt en hoe groter de kans wordt dat je uiteindelijk helemaal niet gaat en de superleuke jongen/meid aan je voorbij gaat. Zet je over de angst heen en doe het gewoon! Vergeet niet om nummers uit te wisselen, wie weet volgt er een leuke eerste date! Bedenk je wel dat wanneer er drank in het spel is dat iemand aanspreken niet altijd wordt gewaardeerd!

persoon die op een muziekfestival met iemand in gesprek is

Originele openingszinnen om indruk te maken op je date

Een goede openingszin kan het begin zijn van een geweldige date en zelfs een langdurige relatie. Onze blogpost op Welkeonlinedatingsite.nl heeft verschillende strategieën en tips besproken om je te helpen een gesprek te beginnen, van grappige en originele openingszinnen tot natuurlijke manieren om het ijs te breken. Het belangrijkste is om jezelf te zijn en oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander. Het kan soms lastig zijn om het gesprek te beginnen, maar met deze tips zul je snel zelfverzekerder worden en met succesvolle resultaten. Onthoud dat het hebben van een goede openingszin niet alles is, het gaat er ook om dat je het gesprek op gang houdt en een connectie maakt met je date. Of je nu een doorgewinterde dater bent of net begint, deze blogpost biedt waardevolle informatie om je te helpen een geweldige date te hebben.

Eén reactie op “Goede openingszinnen: Leren hoe je gemakkelijker contact maakt!”

  1. MGTOW schreef:

    Het is weer duidelijk dat het de man is die met een openingszin moet komen. Ondanks alle me-too en emancipatie blijft dit een taak van de man. Tal van regels zijn nodig om het goed aan te pakken. Versieren is een kunst, een truc. Maar is het niet raar dat je een gebruiksaanwijzing moet volgen om een vrouw te contacteren? Waarom gelden dit soort gebruiksaanwijzingen niet voor mannen? Ook exemplarisch is de vraag welk drankje mevrouw het liefst drinkt, want de man trakteert uiteraard.
    Dus als man loop je blauwtjes, moet je trakteren, moet je trucs uithalen…….voor een vrouw die er toch zelf ook belang bij heeft jou te ontmoeten?????
    Ga jezelf niet verlagen met idiote zinnen om in de gratie te komen bij een vrouw, ga gewoon MGTOW en doe waar JIJ blij van wordt. Stop met het plaatsen van vrouwen op een voetstuk. Zij hebben dezelfde stinkende poep als jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---