Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Spanning en sensatie: een affaire met een getrouwde man/vrouw!
Een affaire hebben met een getrouwde man of vrouw!

Spanning en sensatie: een affaire met een getrouwde man/vrouw!

Welke online datingsite?
26 januari 2024

Een affaire hebben met een getrouwde man of vrouw is een onderwerp waar veel over gesproken wordt, maar waar weinig mensen openlijk over praten. Toch komt het vaak voor dat mensen zich aangetrokken voelen tot iemand die al in een relatie zit en de stap zetten om een affaire te beginnen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp van affaires met getrouwde mannen en vrouwen. We bespreken onder andere de mogelijke redenen waarom mensen een affaire beginnen, de risico’s die erbij komen kijken en hoe je kunt omgaan met de emotionele impact van een affaire. Of je nu zelf in zo’n situatie zit of gewoon nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, dit artikel biedt waardevolle inzichten en tips om met een affaire om te gaan.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een affaire hebben met een getrouwde man of vrouw!

Liefdesrelaties vragen veel tijd, aandacht en emotionele betrokkenheid. In de beste gevallen is dit vaak al een flinke opgave. Wanneer je een affaire hebt met een getrouwde man of vrouw zal dit enkel nog meer van je vragen. Er is namelijk nog iemand anders bij betrokken, het is immers vreemdgaan. Hij of zij zal mogelijk niet in de gelegenheid zijn om jou de volledige aandacht te geven die je verdient. Toch zijn er veel mensen die een affaire met een getrouwde man of vrouw in stand willen houden, ongeacht of ze ooit op de eerste plaats zullen komen bij deze persoon.

Getrouwde persoon deelt blik met minnaar.

Is een affaire aantrekkelijk genoeg om in stand te houden?

Het kan zomaar tot stand zijn gekomen en voordat je er erg in had, voelde je emotioneel verbonden met iemand die eigenlijk al iemand heeft aan wie hij of zij gebonden is. Mogelijk heeft je geliefde zelfs een gezin waar hij of zij niet gelijk van weg wil gaan om voor jou te kiezen. Wat maakt een dergelijke affaire dan aantrekkelijk genoeg om in stand te houden en wat zijn de gevolgen voor jouzelf als je dit aanhoudt? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken om te bepalen of je wel werkelijk in de relatie wilt blijven.

Wat is de aantrekking?

Een getrouwde man of vrouw straalt over het algemeen een bepaalde rust en zelfverzekerdheid uit. Ze zullen niet doelbewust op jacht zijn naar een nieuwe verovering en dit maakt dat ze juist extra aantrekkelijk worden. Er is een bepaalde ontspannenheid die ontbreekt als beide partijen vrij zijn om iets met elkaar te beginnen. Vaak is er zo ongemerkt sneller een diepere verbinding nodig, die kan uitlopen in een verliefdheid en wederzijdse seksuele aantrekkingskracht. Het contact is ontspannen en verloopt soepel en dit kan een getrouwde man of vrouw zeker aanspreken, helemaal als er spanningen en onenigheden in het huwelijk spelen.

De ander kan dan een aangename verademing zijn en dit kan uitgroeien tot een meer intieme aantrekking. Voor de andere man of vrouw kan de getrouwde partner stabiel overkomen, een veilige haven bieden en tonen wat diep van binnen heimelijk wordt verlangd, namelijk de gebondenheid en het vermogen om een gezinsleven te bieden. Dat dit reeds met een ander is, lijkt dan haast onbelangrijk. Er kan zelfs mogelijk een overtuiging meespelen dat het met jou dan wel zal lukken, wat nu bij de vaste partner nauwelijks nog haalbaar lijkt.

Geheime ontmoeting: fluisterend gesprek in schemerige omgeving.

Reken op oordeel

Als je een affaire aangaat met een getrouwde man of vrouw, zul je ongetwijfeld veel oordeel je kant op krijgen. Weinig mensen zullen gecharmeerd zijn van je keuze om iets met een getrouwd persoon te beginnen. Het is toch een relatie die in het geheim afspeelt en waarmee je de vaste partner van je geliefde bedriegt. Je probeert als het ware de partner te stelen en je bemoeilijkt de huwelijkse verbintenis. Dit zal je zeker niet door iedereen in dank worden afgenomen, zeker als je hier open over bent. Anderen zullen zich zorgen over je maken, omdat ze bang zijn dat je gekwetst wordt, wanneer de affaire geen toekomst biedt. Je zult hier toch op bedacht zijn en achter je keuze moeten kunnen staan om een dergelijke affaire voort te zetten.

Mooie beloften

Evenals hij of zij hun huwelijkse beloften van eeuwige trouw breken, hoef je er als maîtresse niet vanuit te gaan dat mooie woorden die hij of zij tegen jou spreekt op waarheid zijn berust. Er kan je wel worden wijsgemaakt dat jij de enige bent bij wie je geliefde het liefst is en dat hij of zij zonder jou niets zou zijn, toch neemt hij of zij het niet zo nauw met eerlijkheid. Getrouwde mensen die een affaire aangaan, staan bekend om de mooie verhalen die ze vertellen om de affaire aan te kunnen houden.

Ze kunnen je helemaal overtuigen dat ze niet meer van hun partner houden, hier geen intimiteit meer mee delen en enkel nog deze warmte bij jou vinden, toch blijkt uit statistieken dan weinig getrouwde vreemdgangers daadwerkelijk hun huwelijk zullen beëindigen om bij hun nieuwe geliefde te zijn. Ze zullen inspelen op je verliefde gevoelens en je telkens weer willen doen geloven dat ze bijna op het punt staan om de moeilijke knoop voor jou door te hakken, waarna alles alsnog bij het oude blijft. Wanneer je verliefd bent op een getrouwde man of vrouw zul je dus echt goed bij jezelf ten rade moeten gaan of dit toekomst heeft.

Eenzame figuur in schemerige kamer reflecteert eenzaamheid

Blijf niet wachten

Om werkelijk te weten wat je wilt, zul je zelf de touwtjes in handen moeten nemen. Door de keuze bij de getrouwde persoon te laten, blijf je speelbal van je emoties. Om zelf te kiezen voor wat je verdient en waard bent, zul je moeten bepalen of het voldoende voor je is om tweede viool te spelen. Als je geen verdere toekomst verlangt binnen de affaire en er geen moeite mee hebt dat hij of zij telkens teruggaat naar de huwelijkse partner, dan kun je ervoor kiezen om de affaire voort te zetten.

Wil je echter meer uit de relatie en zelf niet langer de rol van aanvulling spelen, dan is het verstandig je positie te overdenken en wellicht te besluiten een ander te zoeken die jou wel op de eerste plaats zet. Je bent niet gebonden aan je verliefde gevoelens. Je kunt deze zeker omdraaien door waardering voor jezelf op te brengen en op een andere manier naar liefde te kijken. Ware liefde toont je wat je waard is en hierover mag je zelf je ideeën laten gaan. Zo vind je vanzelf een partner die jou liefheeft, zoals jij weet dat je dit verdient.


Een relatie met een getrouwde man

Er is een bepaalde groep getrouwde mannen die niet genoeg heeft aan alleen hun echtgenote. Daarnaast zijn er ook vrouwen die naast hun vaste partner graag het avontuur zoeken. En zo ontstaan er dus relaties tussen een getrouwde man en een vrouw die zelf al dan niet gebonden is. Dit soort relaties zijn vaak lastig, omdat ze in negen van de tien gevallen strikt geheim moeten worden gehouden. De echtgenote mag het meestal niet weten omdat dit het huwelijk in gevaar brengt. Veel mannen willen dit niet en willen hun minnares uitsluitend voor “erbij”. De maîtresse op haar beurt kan zich op een gegeven moment achtergesteld gaan voelen omdat haar minnaar haar dingen belooft die hij niet nakomt, zoals bij voorbeeld weggaan bij zijn vrouw. Dit kan tot spanningen leiden.

Innerlijk conflict: keuze tussen stabiliteit en geheim affaire.

Is het verstandig om een relatie met een getrouwde man aan te gaan?

Wanneer je bijvoorbeeld op je werk verliefd wordt op een getrouwde man kan het zo zijn dat dit niet je bedoeling was. Verliefd worden heb je niet altijd in de hand. Maar je hebt wel de keuze om wel of niet iets te doen met deze verliefdheid. Je kunt ook besluiten het niet te laten merken en je best te doen om deze man uit je hoofd te zetten. In de meeste gevallen zal een man zijn relatie niet willen beëindigen, zeker als er sprake is van kinderen. Veel mannen hechten veel waarde aan de vastigheid die ze hebben en willen dit niet zomaar opgeven. Je loopt dus het risico, als je wel een affaire begint met een getrouwde man, dat je voor langere tijd aan het lijntje wordt gehouden en uiteindelijk alsnog met lege handen achterblijft.

Het open huwelijk

Bepaalde mensen houden er een open huwelijk of open relatie op na. Dit houdt in dat zij naast hun eigen partner ook relaties mogen aangaan met anderen. Als beide partners dit principe aanhangen dan is er niet zo veel aan de hand en kun je eventueel een relatie beginnen met zo’n gebonden man. Maar ook in dit geval is de kans klein dat hij zijn vrouw ooit voor jou zal verlaten. De kans is groter dat zijn echtgenote uiteindelijk genoeg krijgt van zijn buitenechtelijke escapades en hem voor de keuze stelt haar trouw te blijven of het huwelijk te beëindigen. Veel mannen kiezen dan toch voor de eerste optie.

open huwelijk vrouw wordt gedeeld door twee mannen

Een relatie met een man van wie de partner ziek is

Een veel voorkomende reden waarom mannen buiten hun huwelijk op zoek gaan naar seks is dat hun partner vanwege ziekte of handicap niet meer in staat is tot het hebben van seks of er geen behoefte meer aan heeft. Deze mannen zullen hun vrouw in de meeste gevallen ook nooit in de steek laten. Het gaat hen puur om het vervullen van de behoefte aan lichamelijk contact dat ze bij hun eigen partner niet meer kunnen krijgen. Vaak is de vrouw in kwestie op de hoogte en geeft haar zegen, zij het vaak met de nodige moeite. Een relatie met een man die in een dergelijke situatie zit is vaak psychisch erg zwaar omdat de man in kwestie de neiging heeft de problemen thuis met zijn minnares te bespreken, zoals bijvoorbeeld het verloop van het ziektebeeld van zijn vrouw.

De risico’s van het hebben van een affaire met een getrouwde man of vrouw

Het hebben van een affaire met een getrouwde man of vrouw is een ingewikkeld en controversieel onderwerp. Of je nu zelf in zo’n situatie zit of gewoon nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, het is belangrijk om te begrijpen wat de risico’s en gevolgen kunnen zijn. In dit artikel hebben we besproken waarom mensen een affaire beginnen, de risico’s die eraan verbonden zijn en hoe je met de emotionele impact kunt omgaan. Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie anders is en dat er geen eenvoudige oplossingen zijn voor dit complexe onderwerp. Als je worstelt met een affaire of er gewoon meer over wilt weten, neem dan de tijd om jezelf te informeren en zoek indien nodig professionele hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---