Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / De verborgen wereld van Maîtresses
Maîtresses

De verborgen wereld van Maîtresses

Welke online datingsite?
13 september 2023

Een maitresse is een term die vaak geassocieerd wordt met verhoudingen buiten het huwelijk. Maar wat betekent het precies om een maitresse te zijn en hoe werkt het in de praktijk? In onze blog gaan we dieper in op wat een maitresse is en bespreken we de verschillende aspecten van deze relatievorm. Of je nu nieuwsgierig bent of zelf op zoek bent naar een maitresse-relatie, onze blog biedt inzicht en informatie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is een maîtresse?

De term maîtresse is eigenlijk een beetje verouderd. Dit woord werd vroeger gebruikt om een dame aan te duiden waar een getrouwde man mee vreemdging. Sommige mannen hadden zelfs meerdere maîtresses waarmee zij het bed deelden. Aan het begin van de vorige eeuw was het in hogere kringen zelfs erg gangbaar dat een man een maîtresse had. Zijn echtgenote was er voor het krijgen van de kinderen en voor het aanzitten aan diners en banketten. Maar het kwam niet zelden voor dat ook maîtresses kinderen kregen van vaak hooggeplaatste personen zoals leden van koningshuizen en andere adel als ook belangrijke industriële personen.

maîtresse historisch

Wat is de rol van een maîtresse?

Een maîtresse vervult de rol van bedpartner. Vaak is zij ook niet meer dan dat. Wanneer een man een maîtresse heeft dan verstaat hij daar vaak iets anders onder dan een buitenechtelijke verhouding. Een maîtresse is er puur voor de seks in de meeste gevallen. De man komt dit blijkbaar tekort bij zijn echtgenote en zoekt vermaak buiten de deur. Hij wil daarbij geen gebruik maken van prostituees of escort dames maar een vaste dame hebben waar hij voor zijn seksuele bevrediging terecht kan. Als een man een vaste minnares wil dan wordt vaak gesproken van een maîtresse.

Wat is de toekomst van een maîtresse?

Een maîtresse is duidelijk wat anders dan een vriendin. Een man die een maîtresse heeft is in de meeste gevallen niet verliefd op deze dame. Zij doet er dan ook verstandig aan om geen gevoelens te krijgen voor de man met wie zij regelmatig het bed deelt. In veel gevallen moet zij het doen met de lichamelijke aandacht die zij krijgt. Maar sommige mannen willen hun maîtresse ook wel verwennen met cadeautjes. Deze zijn vaak bedoeld om de dame in kwestie tevreden te houden. Want de kans dat een man zijn vrouw en gezin verlaat voor zijn maîtresse zijn meestal niet zo groot.

maîtresse cadeau

Wat is het risico van het hebben van een maîtresse?

Het grootste risico is uiteraard chantage. Als een man een buitenechtelijke relatie aangaat met een dame dan loopt hij immers het risico dat zij op een zeker moment de buitenechtelijke escapades van haar minnaar bekend maakt. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor het huwelijk of de maatschappelijke carrière van de man in kwestie. Een tweede risico is dat de maîtresse zwanger raakt en met het kind chantage pleegt bij haar minnaar. Hij draait dan ook vaak voor de kosten van de opvoeding op, vaak zonder dat de echtgenote hiervan op de hoogte is. Als de moeder van zijn buitenechtelijke kind het goed speelt dan kan ze er financieel een flink voordeel van hebben.

De maîtresse in vroeger tijden

Mannen vonden vroeger dat zij mochten doen wat ze wilden. De man was duidelijk de baas in huis en de vrouw had maar heel weinig in te brengen. Veel vrouwen wisten wel dat hun man vreemd ging maar vaak zeiden ze er niets van. Sommige mannen werden gewelddadig als een vrouw tegen hem in opstand kwam. Maar er waren ook genoeg vrouwen die allang blij waren dat hun man zijn seksuele behoeften ergens anders bevredigde. Seks betekende tot halverwege de vorige eeuw immers altijd een kans op zwangerschap en zeker als er al veel kinderen in het gezin waren vond de echtgenote het vaak allang best als zij en jaartje mocht overslaan.

maîtresse vroeger tijden

De moderne maîtresse

Tegenwoordig worden sekscontacten vaak via het internet gelegd. Een man gaat op zoek op een seksdatingsite naar een dame om wat gezellige uurtjes mee door te brengen. Als dit wederzijds bevalt dan kan hier een buitenechtelijke verhouding uit ontstaan en krijgt de vrouw automatisch de rol van maîtresse. Van vriendin wordt meestal niet gesproken als het gaat om een man die zijn echtgenote met deze dame bedriegt. Daarmee krijgt de term maîtresse een wat negatieve bijklank. Bij het woord maîtresse denken veel mensen uitsluitend aan seks en dat is ook vaak het hoofdbestanddeel van de relatie tussen een man en zijn maîtresse. Hij gaat over het algemeen niet met haar uit of andere leuke dingen doen. Vaak kent een maîtresse ook wel haar plaats en accepteert de ondergeschikte rol die zij in het leven van een man speelt. Een manier om discreet af te spreken met je maîtresse is via Secretrooms.nl.

Soms heeft een man meerdere maîtresses

Sommige mannen zijn onverzadigbaar als het om seks gaat. Als hun echtgenote of vriendin daar niet aan kan of wil voldoen dan gaan ze op zoek naar vertier buiten de deur. Soms heeft zo’n man zelfs meerdere maîtresses die hij om beurten bezoekt. Het kan zijn dat zij van elkaars bestaan niet op de hoogte zijn. Sommige mannen waarderen hun maîtresses zo dat ze deels of soms volledig in hun levensonderhoud voorzien, ook als er geen sprake is van buitenechtelijke kinderen. Menig maîtresse werd aangenaam verrast als zij na het overlijden van haar minnaar in zijn testament bleek te staan.

maîtresses

Implicaties en verantwoordelijkheden overwegen

In deze blog hebben we gekeken naar wat een maitresse is, haar rol in relaties en de verschillende redenen waarom mensen kiezen voor dit soort set-up. Of je nu benieuwd bent of zelf overweegt om een maitresse te zijn, het is belangrijk om de implicaties en verantwoordelijkheden goed te overwegen. Doe altijd wat het beste is voor jou en zorg dat je beslissingen met zorg en respect voor anderen nemen. Bedenk goed wat je wilt en volg je intuïtie.

Lees ook deze artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---