Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten in Hasselt - Wat is er te doen? Een aantal tips!
Daten in Hasselt

Daten in Hasselt - Wat is er te doen? Een aantal tips!

Welke online datingsite?
14 augustus 2022

Zoals iedereen wel weet hebben we in Nederland een provincie met de naam Limburg en in België ook. Dus als je het nou met je date toch een beetje in een soort van Nederlandse sferen zou willen houden, ga dan naar Hasselt. De hoofdstad van het Belgische Limburg. Vooral vanuit Maastricht gezien is het een dik halfuur rijden met de auto. Vanuit diezelfde Nederlandse stad rijden er ook bussen naar Hasselt. Dus als je milieuvriendelijk wil zijn, is dat ook nog een optie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is er allemaal te doen in Hasselt?

Er zijn ten eerste echt ontzettend veel kerken te vinden. Dit heeft er mede mee te maken dat Hasselt de hoofdplaats van het bisdom Hasselt is. Om dan toch een beetje in de sferen van Maastricht te blijven, aan de Maastrichterstraat is het oudste burgerlijke gebouw van de stad te vinden. In diezelfde Nederlands Limburgse straat zijn nog veel meer bijzondere bouwwerken te vinden. Natuurlijk zijn er nog veel meer historische gebouwen met een rijke geschiedenis te vinden. Hasselt heeft een lange lijst met onroerend erfgoed.

hasselt

Japanse tuin

Een mooi stukje Hasselt is te vinden in de Japanse Tuin. Deze is overigens de grootste van Europa. Het park neemt zo’n 2,5 hectare in beslag, er is nergens in Europa een grote Japanse tuin te vinden. Dit park is het resultaat van een vriendschapsband die Hasselt al sinds 1985 onderhoudt met de Japanse stad Itami. In het park vindt je onder andere een theehuis, een ceremoniehuis en een waterval. Bij de waterval zijn de stenen op een bijzondere manier neergelegd, wat een prachtig geklater van water voorbrengt. Dit geluid moet heerlijk rustgevend zijn. Perfect dus als jij en je date even heerlijk tot rust willen komen en samen even willen genieten van al het moois en de stilte om jullie heen.

japanse tuin

Geniet van elkaar

Het is natuurlijk ontzettend leuk om op een date veel leuke dingen te doen en heel veel dingen te zien. Zo zorg je namelijk dat je bezig blijft en voorkom je zoveel mogelijk ongemakkelijke stiltes of andere datingblunders. En hoewel het heerlijk is om te genieten van alles wat je om je heen ziet, moet je uitkijken dat je de gene met wie je bent niet vergeet. Want daarom ben je juist op een date gegaan. Om iemand te leren kennen, of iemand nog beter te leren kennen, om tijd met iemand door te brengen en het allerbelangrijkste: om te genieten van elkaar.

Aandacht

Dus als je een drukke dag in een stad plant, zorg er dan voor je dat je ook regelmatig gewoon even samen ergens gaat zitten en aandacht aan elkaar besteedt. Heel even de omgeving om je heen vergeten en alleen oog voor elkaar hebben. Dit kan op een terrasje onder het genot van een hapje en een drankje. Maar dit kan ook gewoon even op een bankje in een prachtig park of voor een mooi gebouw. Je zult het moment waarschijnlijk vanzelf wel aanvoelen en maak daar dan ook gebruik van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.