Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten in Brussel – Bezienswaardigheden in de Europese hoofdstad!
Daten in Brussel

Daten in Brussel - Bezienswaardigheden in de Europese hoofdstad!

Welke online datingsite?
06 juni 2021

Als je hier in Nederland op date gaat, is het natuurlijk ontzettend leuk om onze hoofdstad te bezoeken. Maar waarom zou je niet eens de hoofdstad van een ander land bezoeken? Om er nou voor te zorgen dat je niet meteen met elkaar het vliegtuig hoeft in te stappen of een halve dag onderweg bent om op de plek van bestemming te komen, kies dan voor België. Zoals bekend is Brussel de hoofdstad van dit land en het is ontzettend makkelijk te bereiken, zelfs met de trein. Het openbaar vervoer in België is ook stukken goedkoper, dus dat scheelt ook al een hoop als je niet met de auto gaat. Geen stress om het vinden van een parkeerplek in een van de talloze parkeergarages of aan het einde van de dag tientallen euro’s kwijt zijn aan de kosten van zo’n garage.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Brussel is de Europese hoofdstad

Buiten het feit dat Brussel de hoofdstad van België is, wordt de stad ook nog eens gezien als de hoofdstuk van Europa. Niet heel gek gezien het feit dat de Europese Commissie en de Europese Raad er gevestigd zijn. Natuurlijk zijn politiek en Europese kwesties niet hele spannende gespreksonderwerpen op een date, maar het gedeelte van de stad waar alles gevestigd is, is wel de moeite waard om eens te bekijken. Soms mag je zelfs een kijkje binnen nemen, maar sinds alle gebeurtenissen komt dat steeds minder vaak voor. Toch zijn de enorme wolkenkrabbers en andere gebouwen adembenemend.

brussel europa

Bezienswaardigheden van Brussel

Zoals iedereen wel weet, staat Brussel vooral bekend om het wereldberoemde Manneke Pis. Natuurlijk moet je dit ook echt wel even zien als je dan toch in Brussel bent, maar er is nog zoveel meer te zien. Zo is de Grote Markt bijvoorbeeld erg mooi om te zien, maar vergeet ook zeer zeker de Triomfboog in het Jubelpark niet. Brussel is bij uitstek geschikt om een hele dag rond te lopen om de prachtige bouwwerken en kerken te zien.

Antiek

Als jullie beiden gek zijn op antiek, misschien wel een reden waarom het zo goed klikt tussen jullie, dan moet je in Brussel naar de wijk Zavel gaan. Deze wijk staat bekend om de antiekhandel. Struin samen door de straatjes in dit historische hart van Brussel. Ga op zoek naar een leuk tafeltje voor bij haar thuis of een mooie lamp voor bij hem in de woonkamer. De perfecte manier om elkaars smaak te leren kennen en misschien kunnen jullie elkaar dan de toekomst met een prachtig stuk antiek verrassen.

antiek

De kanaalzone

Als je toch even iets anders van de stad wil zien, dan is het een goed idee om richting de kanaalzone te gaan. Daar worden door twee boten, Ric’s Artboat en Ric’s Riverboat, allerlei culturele projecten en andere activiteiten georganiseerd.

De taal

Hoe zit het nou precies met de taal in België? Je kunt niet overal even makkelijk Nederlands praten, dus hoe zit dat nou precies in Brussel? Als je Engels spreekt, zal je overal wel begrepen worden, dat is niet zo gek. Over het algemeen wordt er erg veel Frans gesproken, maar ook Nederlands (of Vlaams) komt vaak voor. Probeer het gewoon even voorzichtig uit, je zal het snel genoeg merken als iemand je niet begrijpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.